lauantai 7. tammikuuta 2017

TRAVEL FEVER: Pohjolan Pariisi - eli Riika talvella

Nyt kun joulu on jo pitkälti ohi voin vihdoin paljastaa täälläkin että ostin miehelleni joululahjaksi viikonloppuloman meille kahdelle Pohjolan Pariisiin, eli Riikaan. On niin mahtavaa kun joululahja pysyi loppuun asti yllättksenä ja nyt sen voi sanoa jo ääneen. On nimitäin ollut aika vaikeeta kun kaikki ovat kyselleet minnes seuraavaksi! :D

Riika valikoitui monesta eri syystä; koska Latviassa emme ole kumpikaan käyneet, huokean hintansa puolesta ja lyhyen lentomatkansa vuoksi. Miehellä kun ei ole enään ylimääräisiä lomapäiviä käytettävänä tänä vuonna, joten kohde piti olla sen mukainen. Riika vaikutti myös kaiken googlettelun jälkeen jotenkin helpolta lähestyä ja tutkia yhden viikonlopun aikana. Paras aikahan olisi varmasti ollut matkustaa sinne kesällä mutta itse pidän kaupunkilomilla myös siitä talven tuomasta karuudesta ja värittömyydestä.

 Hotellimme tulee olemaan Wellton Centrum Hotel & Spa. Wellton oli saannut todella hyvät arvostelut monessa paikassa ja sen sijaintia kuvailtiin loistavaksi. Hintakin on todella kilpaiöukykyinen. Valitsin myös tarkoituksella sellaisen hotellin, josta löytyy pieni spa-osasto jonne voimme mennä värjöttelemään kylmän päivän jälkeen.

Riiassa kiinnostaa ainakin vanhankaupunki, Jugend-arkkitehtuuri, Zeppelin - hallit ja Euroopan kolmanneksi korkein rakennus eli Riian Radio- ja TV-torni. Riian haluan ehdottomasti päästä näkemään korkealta mm. Pyhän Pietarin kirkolta ja ehkä myös Radisson Blu Sky Barista. Kiinnostaisi mennä myös katsastamaan Jurmala, mutta en tiedä ehdimmekö sinne näin lyhellä lomalla.


Ravintolat ja ruokapaikat ovat vielä hakusessa, joten onko hyviä ja edullisia ruokapaikkoja tiedossa? Mitä muuta Riiassa pitäisi ehdottomasti nähdä ja kokea?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti