torstai 31. elokuuta 2017

TRAVEL FEVER: Pohjolan valloitus jatkuu - Färsaaret
Kuvat lainattu täältä

Nyt kun aletaan pikku hiljaa lähetyä syksyä niin muistatteko kun jo alkuvuodesta kerroin (täällä*)että olemme mieheni kanssa lähdössä nyt syksyllä Färsaarille! Ei vitsi miten jännittävää! :)

Färsaaret on ollut minulla mielessä oikeastaan siitä asti kun mietittiin reissua Huippuvuorille kun tutkiskelin karttaa että mitä meiltä täältä Pohjolasta oikein kaikkea jännää löytyykään! Silloin oikeastaan vasta muistin että sellainenkin pieni saariryhmä meillä on täällä Pohjolassa!

Pohjoismaihin kuuluu siis Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä Tanskan itsehallintoalueet Färsaaret ja Grönlanti, Norjan Huippuvuoret ja Jan Mayen sekä Suomen Ahvenanmaa. Vaikka en olekkaan mikään maabongari vaan reissaankin enemmän mieltymysten ja nähtävyyksien perässä enkä sen suuremmin ole oikeanlaiseen maabongauslaskemiseen perehtynyt mutta sitä on kuitenkin ihan kiva pitää vähän kirjaa ihan näin lyhyellä matikalla. Pohjoismaista olen ollutkin tähän mennessä 7/10 ja Färsaaret tulee olemaan niistä sitten kahdeksas. Sen jälkeen olisi enään näistä jäljellä Grönlanti ja Jan Mayen, joiden "valloittaminen" ei olekkaan ihan helpommasta päästä. 

Färsaaret on siis Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä pohjoisella Atlantin valtamerellä, suurin piirtein Norjan, Englannin ja Islannin välissä. Saarten luonto on vuoristoista ja siellä vallitsee arktinen meri-ilmasto. Kasvillisuus on pääasiassa matalaa, eikä puita eikä pensaita kasva paljoakaan. Färsaaret asutettiin todennäköisesti 300-500-luvulla ja viikingit liittivät saaret Norjaan 800-luvulla. Sen jälkeen saaret ovat kuuluneet niin Norjalle, Ruotsi-Norjalle ja Tanskalle. Itsehallinnon färingit saivat 1948. Färsaarilla asuu vajaa 50000 ihmistä ja heistä 35% asuu saarten pääkaupungissa Torshavnissa. Färsaarten pääelinkeino on yllätyksellisesti kalastus ja 85% viennistä muodostuukin kalatuotteista.

Lähdemme reissuun syyskuussa ja vietämme siellä pitkän viikonlopun. Lennot menevät Kööpenhaminan kautta ja majoitumme Färsaarien pääkaupunkiin Torshavniin. Majoitukseksi valmitsimme Hotel Hafnia, joka ymmärtääkseni on oikein tasokas hotelli hyvällä sijainnilla. Olemme varanneet meille vuokra-auton ja ajatuksena olisi pääasiassa kierrellä saarta/saaria omatoimisesti autolla mutta hieman kutkuttaisi osallistua jollekin retkelle, mutta ei olla sitä vielä päätetty.

Alustavasti olemme tutkineet saarta ja varsinkin Visit Faroe Islands - nettissivuja ja meitä kiinnostaisi  näiden perusteella nähdä muun muassa Gasadalurin vesiputous, Sorvagsvatn /Leitisvatn järvi meren yläpuolella, Westmannan jyrkänteet, Saksunin ja Gjóvin kylät, Slaettarantindur vuori sekä Klaksvikin kaupunki. Mutta koska meillä on vain rajoitetusti aikaa paikan päällä niin saa nähdä mitä ehditään ja voihan se olla että matkan varrella tulee jotain muuta mielenkiitoista.Onko siellä muite Färsaarilla matkanneita? :)
Lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4rsaaret
http://www.visitfaroeislands.com/see-do/hiking/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti