maanantai 27. heinäkuuta 2015

Arki

Ihanaa maanantaita kaikille!
Onko siellä moni lopettanut tänään lomansa ja lähteneet töihin? Vai ehkä vasta aloittanut kesäloman? Minulla on loma ohi mutta kivasti lomani jatkui yhdellä vapaapäivällä, jonka olen yrittänyt käyttää hyvin tehokkaasti ja järkevästi hieman valmistautuen arjen aloittamiseen. Kuten Uuden Kuun Emilia puhui Kiiltokuvan kääntöpuoli - postauksessa siitä "uuden alku" tunteesta joka valtaa aina yleensä elokuussa ennen koulujen alkamista. Itsellä on kyllä hieman sama. En kyllä yhtä tarmokkaasti käy kotia läpi, mutta tänään oli juuri sellainen tunne että sitä haluaa että kaikki on tiptop ennen kuin huomenna arki taas alkaa. Sellainen jännä tunne että haluaa aloittaa arjen uudelta pöydältä. Tänään otinkin tästä vapaapäivästä kaiken irti ja olenkin touhunnut koko päivän - tavallaan tämä on sellaista mentaalista valmistautumista töihin paluuseen kun herää aikaisin aamulla ja tekee kaikki tekemättömät kotiaskareet ja samalla laittaa kodin kuntoon ennen kun arkeen paluuta.

Nousin aikaisin (nojoo siis klo 7 ), nautin aamukahvin rauhassa ja sivukorvalla kuuntelin aamuTV:tä (pitäähän sitä olla uutisten ajantasalla kun lomalla niin laiskasti niitä seurannut). Sitten imuri kauniiseen käteen ja kämppä siistiksi (ei elämä tätä hiekan määrää mikä sisälle tulee kesällä, vastahan mä toissapäivänä imuroin!). Sen jälkeen oli luvassa petivaatteiden pesu ja vaihto (kiva mennä nukkumaan ennen ekaa herätystä puhtaaseen sänkyyn). Kävin läpi vielä kerran kirppislaatikot ja katsoin että tavarat olivat varmasti ehjiä ja puhtaita ja vein laatikot jo valmiiksi autoon että ovat sitten valmiina siellä kun saan kirppispöytäni (jahka saan aikaiseksi mennä varaamaan sen :D). Sitten kauppaan ostamaan loppuviikon ruuat ja tankkaamaan auto valmiiksi (eväitä töihin ja ettei aamulla tarvitse pitää kiirettä tankkauksen takia) ja ilta varmaan jatkuu ruuanlaitolla (niitä eväitä...) ja pyykinpesulla (työvaatteet ja sohvanpäälliset olisi kiva myös saada puhtaiksi).

Tällaista henkistä valmistautumista ollut täällä tänään, mites siellä? :)


// En bra måndag till alla! Är det många som idag har farit tillbaka till jobbet? Eller är i så lycklig sitoation att först börjat sin semester idag? Jag började min vardag med en ledigdag vilken jag har provat ta till vara så bra som möjligt genom att vakna tidigt, tagit nog en lugn morgonkaffe men sedan städat huset, tvättat alla sängkläder och varit både till butiken och tankat bilden färdigt för imorgon. Så blir det ännu lite bykande och matlagning ikväll. Jag har haft  alltså lite mentalt förberedning för vardagen, hur har ni det haft? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti