maanantai 31. elokuuta 2015

Pientä pintaremonttia: Kalklitir San Saccariaa keittiöönVika päivä elokuuta ja kesäaika alkaa virallisesti olla ohi! Wow, kyllä aika mennyt nopeasti mutta kyllä sitä jo syksyä tavallaan jo odottaa. Kyllä me samme täällä Suomessa olla kiitollisia näistä vuodenajoista koska ei se kesä tuntuisi ikinä miltään ilman sitä talvea ja loskaa. Vaikka ei tämä kesä ollut niistä parhaimmista säiden suhteen mutta onneksi tämä elokuu antoi kuitenkin parhaansa ja aurinkoakin näkynyt. Toivotaan kuitenkin että tulisi ihana syksy kirpsakoine aamuineen, lämpösine iltapäivineen ja ennen kaikkea väriloistelias ruska!

Niikuin jo ehdin perjantaina kertoa niin innostuin perjataina vähän tuunaamaan meidän keittiötä Kalklitirin San Saccaria kalkkimaalilla. Kun maalasin olohuoneen pitkää seinää Basalt/Emma -väriseoksella niin tulin siihen tulokseen että eteisaula tarvitsee ehkä kuitenkin vähän jotain sävytettyä harmaata San Saccarian tilalta koska muuten tuntuu että puhasta harmaata on ihan liikaa.

Mutta takaisin keittiöön. Sävy on siis todella vaalea harmaa, aavistuksen vihreään taittava (ainakin minun silmissäni) mutta kyllä siinä näin pienille seinä-aluelle pigmenttiä on ihan riittävästi. Meistä tuo muutos on kuitenkin todella onnistunut vai mitä te olette mieltä? Tykkään niin siitä kun harmaa pehmentää kaikki nuo puunsävyt  ja vie niistä hieman sitä tunkkaisuutta pois ja mikä parasta meidän luonnonvalkoiset keittiönkaapit näyttävätkin yhtäkkiä valkoisilta! Ehkä inhoamani keittiö sai taas vähän lisää elinaikaa, nyt kun se ei ollenkaan tunnu niin pahalta kuin ennen. Tuo luonnonvalkoisuus yhdistettynä ihan valkoisiin seiniin sai tilan näyttämään todella tunkkaiselta ja se varsinkin korostui kuvissa silloin kun olohuoneen pitkä seinä oli greigen värinen (tämä tulee esille tämän postauksen kuvissa). Meidän tammenvärinen laminaattikaan ei enään ole ollenkaan niin pahannäköinen. Eli aika pieni muutos (Psst! Lifestylenordicilla hyvä valikoima kalkkimaaleja huokeaan hintaan! Ja tämä ei ole ostettu mainos vaan tyytyväisen asiakkaan suositus!) pienellä rahalla, jolla kuitenkin ihan suuret vaikutukset koko keittiön ilmeeseen! :)// Jag berättade ju redan i fredags att jag målat lite i köket med kalkfärg. Jag målade med Kalklitirs San Saccaria - färg, vilket är en mycket ljusgrå färg, som kanske lite skiftar i grönt, men har ändå tillräckligt med pigment i så här små väggytor för att skapa kontrast. Jag är så nöjd med färgen att det är inte klokt! Älskar känslan att våra naturvita köksskåp ser nu ut vita och alla träytor och -färger är på någotvis så mjuka. Köket såg så unkel ut förut framför allt då när långa väggen var ännu i greigefärgen. Denna känslan kom fram framför allt i bilder (t.ex. i detta inlägg). Men nu är det historia och avskydda köket fick kanske några år livslängd till för att nu tycker jag att det ser riktigt bra ut. Så det blev sist och slutligen en ganska liten förändring med liten peng (Psst! Lifestylenordic har ett bra utval med kalkfärger i riktigt bra pris! Och detta är inte betalad reklam utan en rekommendation av en nöjd kund!) men med en stor förändring i utseendet av köket!  :) 


8 kommenttia:

 1. Näyttää todella kivalta :) Jos meillä ei olisi seinissä tapettia niin sutisin kanssa seinät noilla maaleilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! :) minä olen kyllä maalannut kalkkimaalia tapetin päälle. Olohuoneessa ja eteisesssa meillä on sellaista maalattavaa tapettia (vähän niinkuin lasikuitutapetti mutta paperista), jonka päälle siis voi ja pitääkin maalata. Makuuhuoneessa vedin ihan normi tarpetin päälle (jonka siis jo aikaisemmin maalannut normi maalilla) ja minusta se jäi ihan hyvä! :)

   Poista
 2. Hei, aivan ihana keittiö :) Mikä matto sulla on? näyttää kotoisalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla sillä keittiö ei itselleni ole se ihan lempparipaikka kuitenkaan! :) mutta matto on Ikeasta, Lohals-niminen juuttimatto, johon olen ollut erittäin tyytyväinen tähän asti.

   Poista
 3. Minusta keittiö on tosi kiva! Myöskin tuo puu"sohva" on ihana, haaveissa kyllä itsellekkin :) Pöytä jää kyllä lyhyeksi kun on vain 114cm leveä, näyttääköhän häiritsevältä kun sohva olisi leveämpi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmusti kiitos, lämmittää mieltä kun monesti tulee itse sokeaksi omille jutuille! <3 joo, tuo puusohva on tosi kiva. Se on lapsuudenkotini ihan alkuperäisiä kalusteita ja muun muassa isoisän serkkukin on pienenä nukkunut siinä kun oli käymässä. Vaikea sanoa miltä näyttäisi mutta kaikken parhaiten se selviää kokeilemalla. Niin ainakin itse tekisin :)

   Poista
 4. Monesti nuo puusohvat on sitten niin hintavia, kun tosiaan vanhoja ja arvokkaita :) Ei taida olla niin hyvä tuuri että löytyisi keltään sukulaiseltakaan enää.. :/
  Pitäis kohta melkein hakea apua tähän kun koko ajan poksahtelee päähän uusia ideoita mitä pitäisi ostaa ja tuunata :D
  Kiitos myös sinun blogin ;) Tykkään seurata ja täältäkin moni idea saanut alkunsa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hinnat alkavat olla kysynnän ja tarjonnan mukaisia mutta kannattaa pitää silti silmät ja korvat auki nettikirppiksillä ja huutiksissa, sieltä saattaa löytää ihan pienelläkin rahalla! Meidän talonpoikaiskaapin sain ihan muutamalla satasella huuto.netistä vaikka en ikinä olisi arvannut saavani sellaista alle tonnilla. Eli kannattaa etsiä :) hei, toi on ihan "normaalia" :D itselläkin kokoajan uusia ideoita toisten perään! Mutta itse olen ottanut sen niin että onneksi on jotain mitä haaveilla ja tavoitella, tämä elämä olisi muuten aika tylsää ja tuntuuhan se sitten aivan sika hyvältä kun haaveillut, säästänyt ja tehnyt työtä jonkun asian eteen - se saa aivan eri merkityksen! :) Mutta täytyy sanoa että ihanaa kuulla että tästä mun hömpötys-blogista on jollekin inspiraation lähteeksi, lämmittää mieltä suuresti! :) <3

   Poista