sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Sunnuntai sapuskaa: Makkarakeitto

Sunnuntaina meillä tehdää yleensä sellaista ruokaa, jota pystyy ottamaan evääksi myös töihin ja jota voi syödä muutaman päivän. Makkarakeitto on yksi hyvä esimerkki tällaisesta. Keittoa ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä, joten se maistui oikein hyvälle pitkästä aikaa. Harmi vaan että minusta ruisleipä kuuluu auttamattomasti yhteen keittojen kanssa, mutta en pysty sitä syömään juuri ollenkaan. Ehkä siksi keittoja ei tule tehtyäkään niin usein? :P

En pidä kovinkaan paljoa juureksista kypennettynä mutta nyt muutaman vuoden ajan olen halunnut oppia syömään niitä ihan vaan helpottaakseni elämää. En vieläkään pidä niitä herkkuna mutta nyt voin niitä jo pistää suuhuni ja näin keitonmuodossa ne myös laskevat kurkustani alas. Olen antanut itselleni aikaa opetteluun ja myös yrittänyt käyttää parhaimpia raaka-aineita ja ostaa keittojuurekset kaupan hevi-osastolta. En yhään ihmettele jos lapsia ei saa syömään juureksia jos ne ostaa valmiina pakastealtaasta. En minäkään syönyt. Mutta nyt syön. Tuoreista tehtynä. Ainakin jotenkuten. Parhaiten varmaan uppoaisi sosekeittona. Se taitaakin olla seuraava kokeilu. 


Rekvisiittana käytössä Clas Ohlsonilta ihana harmaa vispauskulho ja keraaminen minipata kannella tarjoiluastiana. Korkkinen pannunalusta löytyy Ikeasta. Kattilana toimii Hackmanin Kesä- emalikattila.

Maukasta sunnuntaita!


// På dagens meny har vi alltså korvsoppa. Det är en rätt som man kan äta några dagar och det går också lämpligt att ta med sig till arbetet. Jag har aldrig riktigt tyckt om rotfrukter men jag har övat mig nu i några år och nu får jag faktiskt ner dem redan ganska bra. För att göra det lättareför mig så har jag provat alltid använda mig färska ingredienser från butiken och inte köpt färdiga soppfrönsaker från butikens frysbox. Jag undar inte alls att jag inte ätit dem förut - de smakar ju färska hundra gånger bättre. Fast inte tycker jag ännu heller super mycket om dem så äter jag ändå. I allafall någolunda. Bäst tror jag att det skulle smaka som grönsakssoppa. Detta måste jag prova till next. 

Som rekvisita i bilderna har jag använt vispskål och minigryta frn Clas Ohlson samt korkunderlag från Ikea och emaljkastrull av Hackman Kesä

Smaklig söndag! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti