sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sunnuntai sapuskaa: Syksyinen sekametelipiirakka





Leipomisinnostuksissani perjantaina leipasin meille syksyisen piirakan, jonka nimesin sekametelipiirakaksi koska siihen laitoin vain kaikkea mitä löysin. Käytin valmispohjaa laiska kun olin ja kävin suoraan pihalta poimimassa vähän puolukoita ja marja-aroniaa sekä jatkoin sitä hieman punaherukoilla pakkasesta. Ja niin syntyi sekametelipiirakka. Siitä tuli kiva kirpsakka syksyinen piirakka, mutta maistui mainiolle.

SYKSYINEN SEKAMETELIPIIRAKKA

Myllyn Paras pyöreä valmis piirakkapohja 
n. 0,5l marjoja
2 prk kermaviiliä
0,5-1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa

Ota valmispohja pakkasesta sulamaan n.1 tunti ennen paistoa. Kun taikina on sulanut painele se voitelemattomaan piirakkavuokaan (25-30cm). Lisää marjat painellun piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviilit, sokeri, vaniliinisokeri ja kananmunat seokseksi ja kaada marjojen päälle tasaisesti. Laita piirakka uuniin 200-asteeseen ja paista n. 30-40min. 

Kirpsakkaa lokakuista sunnuntaita! :)




// Jag bakade i fredags en höstig paj, vilket fick namnet kalabalikpaj. Jag använde färdig pajbotten och plockade lite lingon, aroniabär samt lite röda vinbär från frysen. Så blev det en ganska pigg höstig kalabalikpaj, vilket smakade åt alla. :)


HÖSTIG KALABALIKPAJ

Myllyn Paras färdig pajbotten
ca 0,5l bär
2 brk gräddfil
0,5-1 dl socker
2tsk vanilinsocker
2 ägg

Ta pajbottnet och smälta ungefär en timme före gräddning. När bottnet är tillräckligt mjuk tryck den i pajformen (25-30cm dia). Tillsätt bären på bottnet. Blanda ihop gräddfilen, äggen, sockert och vanilinsockret till en smät och häll utan på bären. Lyft pajen i ugnen i 200 grader och grädda ca 30-40min. 

Ha en pigg höstig söndag alla! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti