torstai 26. marraskuuta 2015

Just a first aid wink to save the the olivetree over the winter

En ole hortonomi enkä tiedä juuri mitään kasveista tai niiden kasvattamisesta ja hoidosta. Mutta yritän kuitenkin ja yritän ottaa kaikista poppakonsteista oppia. Oliviipuut ovat olleet alusta asti murheenkryynini ja joka vuosi olen joutunut ostamaan uuden puun. Olen kyllä ottanut selvää ja lukenut miten puu pitäisi talvettaa: viileässä ja valoisassa ja ymmärtääkseni myös kosteassa. No, äkkiseltään ei tullut yhtään paikkaa mieleen meidän talossa. Ja sen takia ei varmasti edelliset oliivipuut olekkaan pysyneet hengissä. Olkkari kuvista kuitenkin olette varmasti nähneet niin oliivipuu ei enään asustele olkkarissa. Kuollut se ei kuitenkaan ole - ainakaan vielä! No minäpä kerron aika varteenotettavasta ensiapuniksistä talvettaa oliivipuu: Luin nimittäin sattumalta sivulauseesta Malenamin-blogista ett hän säilyttää oliivipuutansa kylpyhuoneessa! Siis mikä loistava idea! Ja niin minä heti kiikutin meidän puun kylppäriin, jossa on aika viileätä, ison ikkunan takia myös valoisaa ja suihkussa käynnin myötä myös kosteata. Siis aivan loistavaa! 

Nyt puu on ollut siellä yli viikon verran ja siellä se näyttää ainakin toistaiseksi voivan oikein hyvin.


Jännityksellä jään odottamaan jos tästä niksistä on todellakin ratkaisu tähän "oliivipuuntappamis-ilmiöön"! ;)//Jag är ingen hortonom eoch jag vet inte just någonting om växter eller om deras plantering och skötsel. Men jag provar alltid och tar i beaktan alla ledtrådar för bra skötsel. Olivträd har jag aldrig fått att övervintra och varje år har jag köpt ett nytt träd. Jag har nog läst om att olivträdet får man och övervintra i soligt/ljust plats med låg temperatur samt också lite fuktighet. Ett sådant ställe tänkte jag inte att vi skulle ha hos oss men suprice suprice så har vi faktiskt det! Här kommer första hjälps rådet för att övervintra olivträd: Läste nämligen ett tag sedan från Malenamis-blogg i en bisats att hon har sitt olivträd i badrummet! Vilken snilleblixt! Och så bar jag vår olivträd också i badrummet. 

Nu har trädet stått där redan över en vecka och verkar hittills trivas riktigt bra där.Med spänning blir jag och vänta om jag äntligen för övervintrat mitt olivträd och få slut på detta "attdödaolivträdetpåvintern-fenomenet"! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti