perjantai 29. toukokuuta 2015

Kesä on täälläHeipä hei taas! En ole unohtanut teitä. Elämä, arki ja arjenaskareet ovat taas vieneet suurimman osan ajastani. Eikä tässä viime viikonlopun kalkkimaalausta lukuunottamatta ole juuri mitään muuta maata mullistavaa ehtinyt tekemäänkään. Ja sama rumba tulee kyllä jatkumaan vielä viikon tai kaksi sillä tuleva viikonloppu täynnä tekemistä; YO-juhlia, päättäjäisiä, synttäreitä ja ihanien ystävien näkemistä ja sama jatkuu vielä seuraavalla viikollakin. Silloin ollaankin jo pitkällä kesäkuun puolella, aika jännittävää! Tämä kevät on mennyt niin nopeasti eikä sitä oikein edes tajua että se kesä on taitaa juuri olla täällä - jos sää tiedotuksiin uskomista! :) Mutta kiva tietysti on kun on tekemistä ja nähdä ihmisiä pitkän talven jälkeen. Sitähän se kesä juuri on - ja nyt siihen pitää taas alkaa tottua! :D 

Kuvissa vähän maanantaista välipalaa ulkona tesassilla. Kahvia, focacciaa ja hedelmiä, nam nam nam. Sellaista kesäistä välipalaa! Palailen astialle taas paremmalla ajalla, joten näiden kuvien siivittämänä ihanaa, aurinkoista ja lämmintä viikonlopun alkua ihan kaikille, nautitaan näistä kesäisistä säistä kun niitä kerran on <3 

// Hej på dej! Jag har inte glömt er. Verkligen inte, men livet och vardagen har tagit igen all min fokus. Men inte har det hänt här hemma så mycket heller, förutom målningen av kalkfärg förra veckoslutet. Samma brådskan kommer tyvärr ännu att fortsätta två veckor framåt. På agendan både studentfest, födelsedagar, kaffe med vänner och examinering. Och så är vi ju redan långt in i juni, vilket är ganska spännande! Våren har gått så snabbt att man inte riktigt fattar att sommaren är ju riktigt snart här - om man tror på väderleksprognosen! :) Men det är ju riktigt roligt med mycket program och människor efter en lång vinter. Till somamren hör ju just mycket program och göranade - man måst börja vänja sig till det! :D 

I bilderna ser ni mellanmålet jag åt ute på terassen på måndagen, när det var en sommrig och solig dag. Kaffe, focaccia och frukter - sommar mat i högsta hugg! Nam :) 


Jag återkommer åter på bättre tid, ha en riktigt skön början på sommriga och soliga veckoslutet! <3


tiistai 26. toukokuuta 2015

Liebster Award: 11 kysymystä

Sain tässä taannoin Mingaliina's-blogilta haasteen, jossa pyydetään vastaamaan alla oleviin kysymyksiin ja ymmärtääkseni sitten haastaa mukaan leikkiin myös muita blogeja, joilla on alle 1000 lukijaa/seuraajaa ja lisätä heidän näkyvyyttään tällä tavoin. Itse nähtävästi luen suhteellisen vähän blogeja, joilla alle 1000 lukijaa, joten haastaminen tuntui äärettömän vaikealta niin ajattelin että haastan kaikki tämän lukevat alle 1000 seuraajan bloggarit ottamaan haasteen vastaan! ;)


// Jag fick en utmaning av Mingaliinas's-blogg här ett tag sen och vara med i utmaningen Liebster Award, där man svarar på elva frågor och där efter utmanar andra små bloggar med under 1000följare att vara med. Ideén med Liebster Awarden är alltså att ge mera synlighet för små fina bloggar. Jag följer rätt så lite små bloggar så utmaningen kändes ganska svår, så jag bestämde att jag utamanar alla små bloggar som läser mina svar på frågor att ta fast i utmaningen! :) 1. Mistä blogisi nimi tulee? // Varifrån kommer namnet på din blogg?

Blogin nimi sai alkuunsa todella todella monta vuotta sitten kun olin ylä-asteella ja silloin Windows Messenger , eli 'mese' oli kova sana. Silloin oli muotia että mesessä oli jokin hauska nimi tai nimimerkki. Koska minulla ei ole koskaan juuri ollut kutsumanimiä niin esiinnyin mesessä ihan vaan omalla nimellä - tylsä ihminen kun olen :D, kunnes eräänä päivänä eräs kaveri kyseenalaisti asian ja otti elämän tehtäväkseen keksiä minulle parempi mese-nimi :D. Sanoin etten keksi mitään, jolloin hän lohkaisi että mikset ole vaikka Idahhh, onhan se parempi kuin ei mitään!? Siitä se sitten tuli. Sen jälkeen se onkin ollut vakkari nimimerkki ja sen mukaan myös blogi sai nimensä.

// Bloggens namn har lång historia bakåt när jag gick ännu i högstadiet. Då var Windows Messenger, alltså 'mesen' väldigt cool och där var det mode att heta någonting speciellt eller att ha ett roligt nickname. För att jag har aldrig haft någon kallarnamn så jag hette där bara ida förrän en dag en kompis tog för sig att hitta på något åt mig! Han sa att het nu ens Idahhh, nog är det bättre än ingenting?! Och så blev det Idahhh och det har jag då använd sen dess och därifrån fick bloggen också namnet. 


2. Paras stressinpoistokeinosi? // Bästa sättet att bota stress?

Sisustustaminen, BT= eli blogitauko, puutarhassa häärääminen ja ennen kaikkea se että voi vaan olla kotona :)

// Inredning, att surffa på bloggar, att vara i trädgården och framför allt att bara få vara hemma :)


3. Mistä unelmoit? // Vad drömmer du om?

Unelmoin isosta vanhasta talosta, maalla täällä lähellä, kotiseudullamme , jossa olisi iso piha ja paljon vanhoja piharakennuksia ja tilaa hengittää (ja sisustaa ;D)

// Drömmer om ett stort gammalt hus på landet, här i närheten på vår hemtrakt, där vi skulle ha en stor gård med många gamla bodor och byggnader och rum för att andas ( och inreda förståss ;D)


4. Mitä sitten, kun saavutat unelmasi? // Vad händer sen du nått din dröm?

Sitten tulee uudet unelmat :)

// Så blir det  nya drömmar :)


5. Järki vai tunteet? // Sinne eller förstånd?

Tunteet. Teen paljon raktaisuja tunteiden ja intuition perusteella. Ei aina se paras vaihtoehto, mutta silloin kun se menee oikein silloin mennään täysillä.

// Sinne. Jag för många beslut på sinne och instinkt. Det är inte alltid det bästa alternativet, men när man väljer rätt så är vinsten dubbelt större.


6. Puhe vai teko? // Prat eller handling?

Hmm, tämä on vaikea. Puhe on työkalu mutta teot ratkaisee.

// Hmm, det här är svårt. Prat är viktigt redskap men handlingarna ger lösning.


7. Mistä huonekalusta/esineestä et luopuisi mistään hinnasta? // Vilket ting kommer du aldrig att överge?

En luopuisi vanhoista antiikkihuonekaluista, jotka saanut vanhemmiltani tai ostanut kirppareilta. Samanlaisia kun ei välttämättä enään saa mistään.

// Jag skulle aldri överge gamla antikmöblerna jag fått av föräldrarna eller vad jag hittat på loppisar.


8. Itse tehty vai ostettu? // Självgjort eller köpt?

Riippuu ihan mistä on kyse. Kaikki mitä itse pystyisi tehdä niin silloin itse tehty tietenkin paras!

// Beror på tinget, men allt man kan göra själv så det är ju alltid bäst!

9. Millä adjektiivilla paras ystäväsi kuvailisi sinua? // Med vilken adjektiv skulle din bästa vän beskriva dig med?

Luulisin että mukava ja luotettava.

// Jag gissar att trevlig och pålitlig.
10. Heikkoutesi? // Din svaghet?

Kärsimättömyys ja shoppailu ? :D 

// Otålighet och shopping ? :D 11. Vahvuutesi? // Din starkhet?

Määrätietoinen ja sisukkuus?? En mä osaa sanoa...:D

// Målmedveten och djärv?? Inte vet jag... :D 


Eli kaikki kiinostuneet leikkiin mukaan ja tuomaan pieniä blogeja kaikkien tietoisuuteen! PS. Ilmoittakaa mielellään vaikka kommenttiboxissa jos olette ottaneet haasteen vastaan!! :)
'
// Alla intresserade modigt med och göra små bloggar mera synliga!

PS. Meddela gärna i kommentboxen om ni tagit utmaningen emot!! :)
maanantai 25. toukokuuta 2015

Elämäni eka focacciaPieni suolaisennälkä yllätti eilen illalla ja siinä mietin itsekseni mitä sitä oikein söisi. Mikään ei oikein jaksanut innostaa. Mutta sitten jostain kummasta keksin focaccian ja vaikka en sitä ikinä ole syönyt olin varma että se on minun makuuni. 

Ohjeita netistä löytyi pilvin pimein, mutta tämä Liemessä- blogin ohje vaikutti parhaimmalta ja eniten minun makuiselta, joten lähdin kokeilemaan sitä. 

Pellillinen oliiviöljy-valkosipuli-timjami (ohjeessa ei tätä ollut, mutta laitoin sitä silti, suosikki yrttiäni)-rosmariini focacciaa siitä tuli ja hyvin maistui itselle sekä miehelle, joka illalla tuli reissusta kotiin. Ei ole kuin muutama pala enään jäljellä. Eli tätä tehdään varmaan toistekkin ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan :) 

Ja vähän asian vierestä, en voi muuta kuin ylistää talvella hankkimaamme yleiskonetta! En tiedä miten sitä pärjäsi ilman sitä?! Se tekee ensinäkin leipomisesta todella helppoa ja yllättävän siistiä ja mikä parasta kaikista taikinoista tulee niin kuohkeia ja pehmeitä ja kohoavat täten uskomattoman hyvin! Ensimmäistä kertaa kun leivoin sämpylöitä, ihmettelin varmaan puolet ajasta ihailin miten pehmeää ja kuohkeaa sämpylätaikina voi olla kun tottunut siihen kivikovaan :D Ei vedä kyllä vertoja itse vaivatulle. Ei sitä ikinä jaksa vaivata niin paljoa että taikina olisi niin kuohkeata. Eli, suosittelen lämpimästi yleiskonetta jos sellaista on ajatellut hankkia. Yleiskoneet näyttävät muutekin tulleen taas muotiin ja niitä näkyy joka toisen Instagrammaajan keittiössä. Varsinkin kaunis KitchenAid on todella pop. Minukin haaveeni mutta me päädyttiin hieman halvempaan vaihtoehtoon (OBH Nordica), joka kuitenkin ihan kohtuu hintainen ja oikein hyvännäköinen.
Tyytyväisempi ei voi vaan olla :) // Gjorde igår kväll till småhungern lite focaccia för första gången. Gjorde enligt Liemessä-bloggaren recept, vilket verkade vara just i min smak med bara olivolja-vitlök-rosmarin-timjam (timjam fanns inte på receptet men kunde inte låta bli att lägga min favorit ört). Det var en succé! Smakade både åt mig och mannen och nu finns det bara några bitar mera kvar. Lönar alltså att pröva :) 

Lite måst jag ännu säga bredvid saken alltså jag måst bara berömma bländaren vi köpte i vintras. Hur kunde man vara utan en sådan?! För det första gör det bakning super enkelt och städigt men det bästa är att den gör degen super fluffig och mjuk och därför gäser degen också mycket bra. När jag gjorde första gången sämlor for största delen av tiden till det att jag beundrade fluffiga degen, för jag var så van med den stenhårda sjäkv knodade degen. Man kan inte ens jämföra. Jag orkar inte iallafall knoda degen så mycket och bra att jag aldrig skulel få gjort så fluffigt deg. 

Bländaren har ju också livit igen mode på senaste tiden och man ser hos en och annan Instagrammare en blandare i köket. En KitchenAid såklart. En sådan drömmer jag också om men vi valde en lite billigare (OBH Nordica) men en rätt så snygg ändå. 
Och nöjdare kan man inte vara :) 

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kalklitir Emma


Tässä muutama kuva valmiista makuuhuoneesta uusilla Kalklitir Emma - sävyisillä seinillä. Kalkkimaalit ovat viime vuosina saavuttanut älyttömän suosion ja niitä alkaakin olla vähän jokaisella. Itse olen vähän Matti Myöhänen ja vasta nyt kokeilin maalia itse. Olen ihaillut muiden kalkkimaaliseiniä niin blogeissa kuin Pinterestissä, mutta maali osasi yllättää minut silti - positiivisesti siis! Se on vaan niin älyttömän kaunis se mattpinta luonnossa. Nyt tekisi mieli maalata tyyliin kaikki seinät tuolla! :) 

Emma on uutuus sävy ja se on sekoitettu ja nimetty varta vasten Att vara någons fru - blogin pitäjälle Emmalle. Se on lämmin harmaa sävy, joka on vaalea harmaa mutta siinä on kuitenkin tarpeeksi pigmenttiä tuomaan kontrastia. Kuten kuvissa ehkä huomaatte se hieman muuttaa väriä harmaan ja lämpimän betoninharmaan sävyissä eri valoissa. Valitsin sävyn Emman, Winter Primon ja Lute Primon väliltä. Emma päätyi valinnakseni koska minusta tuo lämmin harmaa kuulosti juuri sitä mitä makuuhuone kaipasi valkoisen ja puunvärin seuraksi ja olin ihaillut tätä väriä juuri Att vara någons fru - blogissa. Ja en voi olla muutakuin tyytyväinen valintaan :) Yöpöytänikin vaihtui sitten lennosta tuohon vanhaan puulaatikkoon, joka minusta sopi paremmin uusiin seiniin kuin seesteinen valkoinen Kartellin Componibili. Se sai muuttaa muualle.

Tänään meillä on ollut ohjelmassa vain viikkosiivous, joka koulun takia jäi viikolla auttamattomasti tekemättä. Huh, ja se kyllä tuntui. Hiekkaa ihan joka paikassa. Mutta nyt on taas kivaa häärätä puhtaassa kodissa ja kävellä paljain jaloin ilman että hiekkaa varpaanvälit täynnä.

Hauskaa sunnuntaita! :) 


// Här var så god några bilder från sovrummet med nya Kalklitir kalkfärgade väggar i tonen Emma. Kalkfärgarna har varit populära redan i några år, men först nu vågade jag hoppa med i modet. Och fast jag sätt flera hundra bilder från andras Kalklitir-väggar, överraskade färgen ändå mig - positivt alltså! Det är bara så otroligt snyggt mattfärg <3 nu känner jag mig nästan att man måste måla alla väggar i huset med kalkfärg! :)

Emma - tonen är en nyhet och den är blandad för ljuvliga Att vara någons fru - bloggaren Emma. Tonen är en varm grå. En färg som har tillräckligt med pigment utan att vara för mörk ändå. Jag valde färgen mellan Winter primo och Lute primo. Det blev Emma, just för besklivelesen att vara en varm grå. Det var just det jag ville ha i sovrummet tillsammans med vita och träfärgen. Jag kan inte vara nöjdare med valet! Nattbordet bytte jag också till gamla lådan, för jag tyckte att den passade in med väggen bättre än Kartells Componibili. Den fick flytta se annars. 

Idag har vi haft i programmet städning, vilket hjälplöst blivit ogjort på veckan för att jag var i skolan. Huh, och det kändes. Det var sand i all ställ. Men nu är det över och det är trevligt att mysa hemma utan sockor och sand mellan tårna. 

En trevlig söndag önskar jag! 

lauantai 23. toukokuuta 2015

Tällaista tänään
Tällaista siis ollut minulla ohjelmassa tänään, nimittäin ihanan Kalklitir- kalkkimaalin sutimista makuuhuoneeseen. Nyt sutimiset sudittu ja odotellaan että kuivuisi kauttaaltaan. Olen jo rakastunut <3 Nyt tekisi mieli sutia kaikki kalkkimaaleilla. Miksen keksinyt tätä jo aikaisemmin?? 

Otan varmaan huomenna parempia kuvia kun saadaan kuivumisen jälkeen kaikki paikalleen :)

Nyt ei voi muuta kuin laittaa sauna päälle, juoda päivän ehkä neljäs kahvi (siis juon yleensä yhden per päivä, mutta tänään on vaan maistunut niin taivaallisen hyvältä) ja nostaa jalat pöydälle ja toivottaa kaikille ihanaa lauantai-iltaa <3// Det här har jag haft på agendan idag. Nämligen lite målning med Kalklitirs kalkfärg. Nu är det färdigt och vi väntar att väggarna skall torka helt och hållet. Jag är förälskad <3 Nu skulle jag vilja måla allt med kalkfärg! Varför har jag inte kommit på det här redan tidigare?? 

Jag tar kanske imorgon lite bättre bilder när vi har fått efter torking allt på plats igen :)

Nu skall jag lägga bastun på, dricka dagens kanske fjärde kaffe (joo, jag dricker alltså bara en per dag, men idag smakar det bara så himla bra!) och lyfta fötterna på borde och önska er alla en riktig fin lördag <3
Bali-parasollet
Kokeilin eilen Bali-varjoa isoon Ikean varjonjalkaan vaan nähdäkseni miltä varjo näyttäisi tositoimissa. Bali-varjolle ostetaan kyllä oma jalka sitä ei vielä ole, joten piti vähän soveltaa. Ja voi miten kauniilta se näyttikään ja miten mukavaa sen alla oli nauttia aurinkoisesta illasta! :)

Ihan nappi ostos siis.// Prövade Bali-parasollet i stora Ikea parasollets fot, för att se hur den ser ut i verkligheten. Och den var ju otroligt vacker och detvar underbart fint att ligga under den och njuta av soluga kvällen :)

Ett super köp alltså.


perjantai 22. toukokuuta 2015

Järki hyllyllä ja tunteet pelissä
Olen viimeisen viikon aikana pohtinut ja vatvonut ja pitänyt sisälläni aivan kummallista tunnetta. Tai ei se itseasiassa ole niin kummallinen. Olen törmannyt siihen ennekin mutta silloin se oli ainoastaan positiivista. Ja olemme miehen kanssa tästä tietty puhuttu mutta muille tämä ehkä tulee yllätyksenä.

  Olen tunneihminen ja teen päätöksiä tunnepohjalta ja ei ne yleensä silloin kovin paljon vikaan ole mennyt tai jos ollaan menty niin sitten menty ryminällä. Mutta se on aika harvoin. Luotan melkein sataprosenttisesti tunteisiin ja intuitiooni. Ja monesti ne ovat niin voimakkaita, etten voi niille mitään ja järki jää auttamatta kakkoseksi.

Silloin kun törmättiin tähän meidän nykyiseen taloon, tunne oli heti selvä ja talo vaan tuntui oikealta. Se oli niin selvää. Rakastan kotiamme aivan mielettömästi ja ihailen kun siitä on muotoutunut niin meidän (minun?) näköinen. Nyt olenkin hieman hämilläni kun rakkaalle kodillemme on mielessäni tullut kilpailija!! Luitte aivan oikein. K-I-L-P-A-I-L-I-J-A. Kuten viikonloppuna kerroin löysin erään myytävänä olevan täydellisen talon enkä sen jälkeen ole saanut sitä taloa mielestäni. Ja ehkä mikä pahinta, tästä talosta tuli yhtä voimakas tunne kun silloin tästä nykyisestä kodistamme!! Ja voin kertoa ettei sellaista tapahdu mitenkään helposti.

Ei siinä, että me ei viidyttäisi tässä talossa tai aluella, päinvastoin! Asumme mahtavalla paikalla rauhallisella alueella kuitenkin lähellä palveluita, liikenneyhteyksiä ja kotiseutujamme/lapsuuksien kotijamme ja lähisukulaisia. Mutta mitä vanhemmaksi sitä tulee sitä varmemmaksi tulee siitä mitä haluaa. Olemme puhuneet mieheni kanssa että haluaisimme muuttaa joskus vielä enemmän maalle, lähemmäs juuriamme ja toivomme ympärillemme tilaa ja rauhaa.

 JA NYT SELLAINEN OLISI TARJOLLA! TÄYDELLINEN TALO JA TÄYDELLISELLÄ PAIKKALLA! Mutta ei sen näin pitänyt käydä,  juurihan me tänne muutettiin. Oli tarkoitus asua tässä kuitenkin vähän aikaa!! Ja sitten vasta 'vähän ajan päästä' löytää se Oikea.

 Todella ristiriitaiset tunnelmat siis. Kun järki sanoo yhtä ja minulle niin ominainen tunne sanoo aivan toista. Samalla kun olisin valmis vaikka heti myymään talomme jos saataisiin se helmi niin samalla en tiedä jaksanko sitä paperi-,laina- ja muuttorumbaa! Tai kyllä jaksaisin jos tietäisin että talomme myytäisiin heti ja hyvällä hinnalla, mutta koska taloustilannne on mitä on en usko että se menee ihan niinku Strömsössä. Tämä on hermoja raastavaa. Yhdessä hetkessä toivoisin että tartuttaisiin hetkeen ja tehtäisiin se mikä tuntuu oikealta mutta toisessa hetkessä toivoisin etten olisi edes nähnyt tätä taloa ja että se poistettaisiin/myytäisiin niin joutuisin niellä tappioni ja jatkaa elämää. Näiden asioiden ääneen sanominen tuntuu ehkä vaikeimmalta koska ihmiset eivät välttämättä ymmärrä tätä oloani tai tunnettani. Ja ymmärrän kyllä hyvin, eihän tässä olekkaan mitään järkeä!

No nyt kun olen saanut tämän sydämmeltäni, niin ehkä tämä helpottaa.Nyt Hemmo tökkii minua ulos nauttimaan auringosta ja heittämään palloa, joten aurinkoista perjantaita kaikille! :)// Jag är en känslomänniska som gör många beslut med sinnet. Då vi hittade huset vi bor i hade jag en väldigt stark känsla av huset, det var liksom genast vårt. Och nu är jag väldigt besviken för att jag har träffat på ett hus som är till salu och nu har jag fått lika starka känslor för den! Och jag kan berätta att det kommer inte så lätt. Vi har talat med mannen att vi vill ännu någon gång flytta mera på landet, närmare våra rötter men det var inte planerat att hända på en tid. Och nu skulle vi ha vår chans!! Ett perfekt hus med perfekt läge. På ena sekunden skulle jag bara ta chansen carpe diem liksom och vara helt färdig att sälja huset och köpa denna pärla, men på andra sidan så vet jag inte är om jag orkar papper-, lån- och flyttrumban igen!? Eller jo, jag skulle vara färdig om allt skulle gå som i Strömsö :) men så klok är jag ändå att så bra tur kan vi inte ha. Det är nervpåfrestande!! 

Men kanske det hjälper jag fick talat ut det. Att säga det här ut var kanske det svåraste för att jag vet att människor kommer inte riktigt att förstå det. Men jag vet, det är ju ingen vits med saken!


Men nu petar Hemmo mig med nosen för att få mig ut och njuta av solen och kasta boll åt honom så, ha en trevlig fredag alla! :) 


torstai 21. toukokuuta 2015

Arjen kauneutta

Kävin eilen illalla vähän pyörimässä puutarhassa, pölyyttämässä koulupölyt koulupäivän jälkeen puutarhaan. Tekee hyvää vähän kitkeä rikkaruohoja ja ihailla luontoa. Kuviin ikuistui ruusupuun nuukahtaneet kukkaset ja multaiset sormeni, kun kasvimaa alkaa pikkuhiljaa rehevöityä ja mansikanlehteen jäänyt kaste. Arjen kauneutta kerrakseen!

Ihanaa kontrastia koulupäiviin :)// Några bilder från trädgården efter skoldagen. Det gjorde bra att lite stoppa fingrarna i mullden och låta tankarna lugna ner sig. I bilderna fastnade vissnade rosorna från rosträdet och mina mulldiga fingrar, trädgårdslandet som fått redan lite grönska och så dagget i jordgubbsbladet. Vardags skönhet!

Ljuvligt kontrast till skoldagar :)

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Terassisuunnitelmia

Terassisuunnitelmia


Heipä hei ja kivaa keskiviikkoa!

Tällä viikolla olen taas ollut pulpetin ääressä ja sama tahti jatkuu ihan loppu viikkoon saakka, joten postauksia kirjoittelen kun kerkeän. Mutta ei se haittaa sillä ei tässä hirmusti asiaa olekkan, paljon ideoita ja inspistä mutta vain vähän valmista tekemistä!

Nyt kun toissapäivänä paljastin uudet terassihankinnat, joita odotan kotin saapuvaksi niin voin julkaista tämän kollaasin terssisuunnitelmistani. Tarkoitushan on että me rakennettaisiin vielä toinen terassi, johon tulisi katos ja sen alle saisi kesäkeittiön ja ruokailutilan ja tälle toiselle terassille rakennettaisiin kahdelle sivulle ns. sermi tuulen - ja näkösuojaksi. Se tekisi terassista paljon mukavamman ja viihtyisämmän.

Ikean sohvaryhmä ja muut kalusteet on tarkoitus jättää mutta terassin herkuiksi hankittu nämä Tine K:n bambukalusteet ja Bali-varjo. Terassille on vielä ihan ehdottomasti hankittava iso säilytyslaatikko terassikalusteiden tyynyille ja tekstiileille, koska niille meillä ei ole minkäänlaista paikkaa. Tarpeeksi isoja ja samalla varteenotettavan näköisiä kun ei juuri ole, mutta kollaasissa näkyvä Plantagenin yksilö on yksi hyvä vaihtoehto. Tekisi mieli myös kaiken tämän lisäksi hankkia tuollainen ulkotakka lämmittämään loppukesän viileitä iltoja ja esim. tikkumakkaran paistoon.

Sitten tietysti paljon kasveja ja kukkia!

Keväistä keskiviikkoa!//Hej på dej! Jag har varit och kommer att vara resten av veckan i skolan så det blir inte så många inlägg . Men det gör inte så mycket för att jag har inte så mycket ärende. Har mycket ideer och inspiration men får inte bara någonting gjort. 

För att jag berättade ren om nya terassmöblerna och parasollet jag köpt så kan jag väl visa detta kollage där jag lite planerat  terassens utseende. Ikea möblerna kommer alltså att bli och bambumöblerna och bali-parasollet kommer att vara ett tillägg i terassutrstningen - pricket på i:t liksom. Som ni ser ckså i kollaget så borde vi ännu skaffa en tillräckligt stort och fint förrådslåda för alla dynor och textiler och dessutom skulle jag vilja ha en sådan där utomhustacka för att ge värme på sensommarens kallare kvällar.

Förutom det såklart också mycket växter och och blommor!

Somrigt onsdag till alla!

maanantai 18. toukokuuta 2015

Dream come true

Hmm, uskaltaisinko jo paljastaa minkälainen rahti meillepäin on tässä piakkoin tulossa?

Kaipa sitä jo vois? 

Dream come true

Tilasin muutama kuukausi sitten muutaman tuotteen Homenordilta ja ZocoHome - putiikista. Ne olivat pieni investointi mutta uskon etten sitä kadu. Kesällä itselle tulee täyteen puoliväli viidestäkympistä, niin nämä voivat olla oiva lahja itselle vaikka sen johdosta. Tilaus piti siis sisällään ZocoHomelta ihanan Bali-varjon ja Homenordilta Tine K:n bambuhuonekaluja; kaksi bambunojatuolia, - pöydän sekä -aurinkotuolin. Halkean melkein ihastuksesta ja innostuksesta - vihdoinkin minullakin on tuollaiset <3

Sain viime viikolla viestiä ZocoHomelta, että Bali-varjo toimitetaan minulle tällä viikolla mutta bambuhuonekalua joudun vielä odottamaan tovin. Mutta ei se mitään, kuhan ne kesällä toimitettaisiin :)

Ikean Äpplarö-sarjan sohvakokonaisuus ja muut kalusteet tulevat jäämään terassille, sillä tykkään niistä edelleen todella paljon ja ne sopii minusta hyvin yhteen bambukalusteiden kanssa. Nämä bambukalusteet ovat oikeastaan vain täydennys jo olemassa olevaan kalustukseen.

Nyt vaan pitäisi saada se terassi ja sermi rakennettua ;)


Tulispa jo se kuorma!! :) <3// Gjorde en beställning för några månader sen till Homenord och ZocoHome och ni kan tänka att jag är ganska nöjd med att jag nu kanske kan avslöja hurudan beställning det är påväg mot oss här inom kort. Nämligen en ljuvlig Bali-parasoll från ZocoHome skall väl anlända den här veckan och Tine K's bambumöbler skall jag väl få i början av sommaren! 

Ikeas Äpplarö-series soffa och andra möbler kommer fortfarande att stå på terassen, de här bambumöblerna är bara som ett tillägg. 

Jag är så lycklig och glad och spänd att vi verkligen skall få hem dessa finheter!! 

Nu borde vi bara få nya terassen och skärmen byggd. 

Kan inte vänta!! :) <3sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ruusupuu terassilla

Ihana aurinko on paistanut tänään ja oikeasti ollut jopa lämmin kun ei ole tuullut niin kovasti. Terassilla siis viihdytty vähän enemmäinkin. Samannäköistä siellä edelleen - terassin tai sermin rakennusta ei olla vielä edes aloitettu. Uutuutena ainoastaan ruusupuu Plantagenista :) 

Tänään voisi ehkä syödä ulkona ekaa kertaa. Ajateltiin tehdä grillihamppareita. NAM!

Aurinkoista sunnuntaita! :)//Solen har skinit och det har varit varmt och det har inte blåst alls, för en gångs skull! Så vi har spänderat dagen ute på terassen. Där har inte ännu blivit gjort någonting - nya terassen och skärmen är fortfarande ogjorda. Rosträdet är ända nya från Plantagen.

Idag tänkte vi laga lite grillhamburgare och kanske till och med äta ute första gången iår! 

Soligt söndag! :) 

lauantai 16. toukokuuta 2015

Kevätfiilis
Nyt kyllä alkaa olla ihan todenteolla jo kevätfiilis vaikka ilma ei joka päivä niin keväinen ole ollutkaan mutta jaksan joka päivä ihmetellä tuota vehreyttä tuolla ulkona! :)

Eilen oli tarkoitus ajaa töiden jälkeen Ikean kautta, mutta nähdessäni parkkipaikan niin huomasin että moni muukin ajatellut samaa, joten suuntasin autonnokan kotia kohti mutta piipahdin kuitenkin nopeasti sen sijaan matkan varrella Plantagenin kautta. Olisin voinut kotiuttaa kaikki ja monen jutun aionkin varmaan kotiuttaa mutta täällä kerta lähti vaan mukaan muutama kukansiemen ja sitten ihana ruusupuu terassille. Siitä kuvia varmasti myöhemmin.

Tänään siis suunnataan taas pihalle kun säät suosivat.

Hauskaa lauantaita - toivottavasti saatte kaikki nauttia kauniista kevätlauantaista! :) // Nu är det vårväder med stort V. Jag har nått redan ett verkligt vårfiilis fast det inte ens varit så vårigt alla dagar men varje dag orkar jag undra över hur grönt det är där ute! 
Igår planerde jag att köra via Ikea men bestämde mig ändå att fara till Plantagen istället för Ikeas parkeringsområde var så fullt och jag var inte alls så sugen på att fara i det människovimmlet. Från Plantagen kunde jag ha tagit hem allt men den här gången blev detnågra blomfrön och en ljuvlig rosträd till terassen. Det blir bilder av den sen senare.

Idag blir det väl en ute dag för vädret verkar bli fint.

En trevlig lördag alla - hoppas ni också får njuta av likadant vårigtväder! :)perjantai 15. toukokuuta 2015

Ikea NIPPRIG Favourites

Ikea NIPPRIG Favourites

Ikean uusi sesonkisarja Nipprig iski kyllä suoraan omaan sydämmeen!
Sarja on yksinkertaisen kaunis eikä siinä olla kikkailtu millään tavalla. Ihanat luonnonmukaiset materiaalit ja värit. 

Kotiuttaisin mielelläni melkein kaikki koko mallistosta, mutta kollaasissa näette suosikkini. Haaveilen hirmusti noista lattiatyynistä, naulakosta, olkihatusta, luudasta ja pöytätableteista! Kaupan päälle kotiuttaisin mielelläni tuon ihanan korisohvan esim. hyötypuutarhaan "lepopaikaksi" :) 


Iskeeko Nipprig Teihin ja mikä mahtaa olla Teidän suosikki tuotteenne? :)// I kollaget ser ni mina favoriter från Ikeas nya säsongserie Nipprig. Jag kunde ta hem nästan allt från serien. Superfavoriter är golvdynorna, krokarna, kvasten och bordstabletterna. Som på köpet kunde jag ta till trädgården fina korgsoffan! :) 

Vad tycker ni om Nipprig-serien och har ni någon favorit ? :)

torstai 14. toukokuuta 2015

Helatorstai
Hei kaikki!
Helatorstai katkaisi viikkoa kivasti ja tuli tällainen pieni vapaapäivä oikein tarpeeseen. Päivä on mennyt aika hitailla kierroksilla enkä juuri mitään saanut aikaiseksi. Mutta ei se mitään, ei kai sitä aina tarvitsekkaan. Nythän on pyhä. 

Sänky petaamatta ja tavarat sikin sokin ja niin ne varmaan on myös huomennakin. Kun ulkonakin suhteellisen harmaa päivä (vaikkakin poutaista luojan kiitos!!) niin ajattelin pyhittää tämän päivän ihan vaan rentoiluun ja unelmointiin netin ihmeelliessä maailmassa. Löysin ihan unelma talon netistä ja olen aivan myyty. Jos olisi rahaa ostaisin sen välittömästi. 

Täällä siis jatketaan unelmointia. 

Unelmien täyteistä helatorstaita! :) 

//Kristi Himmelfärds dagen har gått med låga varv och sängen är fortfarande obäddat och sakerna huller om buller över allt, men det gör väl inget? Det är ju helg. 
Dagen har varit ganska grå (fast torrt) men jag tänkte ändå ägna dagen för chilling och drömma om huset jag hittade på nätet! Om jag hade pengar så skulle jag köpa det direkt!


Vi fortsättar att drömma.

Drömfullt Kristi Himmelfärds dag för alla! :)