sunnuntai 22. tammikuuta 2017

SUNNUNTAI SAPUSKAA: Ulkoilupäivän kukkakaalisosekeitto


Helppo sosekeitto


Tänään lähdettiin extempore nauttimaan aivan upeasta talvisäästä metsään pienen luontoretken muodossa. Retkireppuun pakattiin termokseen kahvit, voileivät ja anopilta saadut kaksi voisilmäpullaa. Tarkoituksena oli mennä katsomaan miehen kotipaikan lähellä keskellä metsää olevaa vanhaa ampumarataa. No, niin tai näin emme löytäneetkään tätä kyseistä paikkaa mutta monen tunnin metsässä kävely teki oikein hyvää ja eväät maistuvat tuollaisen ulkona pörräämisen jälkeen jälkeen taivaalliselta. 

Kotiin palatessa Hemmo oli täysin uupunut ja meillä puolestaan kurni vatsat sen verran että jotain helppoa ja nopeata piti keksiä. Päällimmäisenä mielessä oli joku keitto, mikä sopisi mainiosti luontoretkeilyn jälkeen. Muistin SIMOLA - blogissa törmäämääni hyvältä kuulostaneeseen Kukkakaalisosekeittoon ja kun kaikki tarvittava löytyikin jo kaapista, niin ei kun kokeilemaan!

Keitosta tuli super hyvää ja sopi mainiosti täyttämään vatsamme ja lämmittämään pitkän ulkoilun päätteeksi :) muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta meille sopivaksi, mutta alkuperäisen ohjeen löydätte SIMOLA-blogista!


KUKKAKAALISOSEKEITTO

1 iso kukkakaali
n. 5 pientä perunaa
n. 1,5l kasvislientä (1-2 kasvisliemikuutiota)
2 valkosipulinkynttä
250g koskenlaskijajuustoa tai tmv
mustapippuria

Kuori ja pilko perunat, kuori valkosipulinkynnet ja paloittele kukkakaali ja lisää ne kasvisliemeen. Keitä kunnes perunat ja kukkakaalit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon mustapippuri ja koskenlaskijajuusto ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Soseuta sauvasekottimella ja tarjoile hyvän leivän kanssa! 


 Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti