torstai 2. helmikuuta 2017

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Reissussa muulloin kuin kesällä


Tämän kuukauden Instagram Travel Thursday - aiheena ajattelin paneutua matkustusajankohtiin varsinkin Euroopassa. Kaukokohteisiin matkustellaan Suomesta yleensä talvisin mutta nyt ajattelin lähinnä Eurooppaa ja kaupunkilomia täällä Pohjoisella pallon puoliskolla.

Matkakärpäsen iskettyä joskus vuonna 2013 olen matkaillut enemmän tai vähemmän ja lähes aina matka-ajankohdaksi on valikoitunut joku muu kuin kesäkuukaudet. Ai miksikö? No, itse pidän Suomen kesästä kovasti ja monesti tykkäänkin nauttia siitä ihan koti Suomessa, mutta myös siksi että kesä on monessa Euroopan paikassa sesonkia, mikä tietysti tarkoittaa että kaikki on silloin kalliimpaa.

Syksy, talvi ja kevät onkin valikoitunut meidän kaupunki/luontokohteiden valinnassa kovinkin usein monesta syystä mutta nämä valinnat ovat vain voimistaneet tunteitani. Ehdottomat suosikkikuukauteni matkustaessa ovatkin syksy ja myöhäiskevät. Mutta en todellakaan nyrpistä nenääni Éuroopan talvelle, siitä ovat pitäneet huolen niin muutaman vuoden takainen joulunalusmatka Berliiniin kuin meidän tämän vuotinen Riikan matka tammikuussa.

Missä me sitten emme ole reissanneet kesällä?

(Maaotsikkoa klikkaamalla pääset lukemaan postauksia kyseiseen kohteeseen liittyen)


Gullfoss

Islannin-reissu yhdessä äitini kanssa on ollut yksi parhaista ja osa sydämmestäni jäi tuolle saarelle. Islannin luonto on vaan niin pakahduttavan kaunis, jopa syksyllä, ettei sitä pysty aina edes sanoin kuvailemaan. Meitä kohtasi ehkä maailman paras onni koska meidän nelipäiväisen reissun aikana saimme nauttia äärettömän hyvästä säästä kaikki päivät paitsi kotiin paluu päivänä. 


Berliinin tärkeimmät nähtävyydet yhdessä nipussa.

Berliinin reissu oli sellainen extempore päähänpistos kun löydettiin niin halvat matkat miehen kanssa ja samaan aikaan meillä oli kaikenlaisia meistä riippumattomia murheita, niin ajateltiin että tarvitaan ehdottomasti pieni irtiotto arjesta ennen joulua. Ja mikä olisikaan ollut parempaa kuin mennä rentoutumaan Berliinin sydämmeen ja ihailemaan joulutoreja!


Näköala Mala Stranan kaupunginosan.

Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä Thaimaaseen mutta myöhästyttiin hyvistä tarjouksista niin ei sitten nuukuuksissamme raaskineet ostaa niitä kalliimpia vaihtoehtoja, joten valittiin sitten se halvin mahdollinen, eli Praha. Praha valloitti meidän molempien sydämmet niin arkkitehtuurillaan kuin hyvillä oluillaan. Prahan kevät ei vielä silloin ollut puhjennut kukkaan mutta matkustusajankohtana kevät oli hyvä ja sateelta vältyttiin koko matkan ajan. 


Moskushamn Longyearbyenin ulkopuolella.

Onnistuneen Islannin-reissun jälkeen olen uskalsin varata meille matkat Huippuvuorille viime vuoden syyskuulle. Ajankohta oli mitä mahtavin; luonto oli kauniina ruska-asussaan, säät suosivat ja eikä muita turisteja ollut liiaksi. Huippuvuoret taistelee Islannin kanssa ehdottomasti parhaimman reissun tittelistä.


Latvian tiedeakatemia

Viime viikonloppumme me vietimme Latvian pääkaupungissa Riiassa nauttimassa miehelleni joululahjaksi ostamaani kaupunkilomaa (postausta tulossa!). Tykkään ihan hirveesti talven tuomasta karuudesta ja parasta Riian reissussa oli tuo kaupungin yllä leijuva sumu, joka pehmensi sitä karuutta todella kauniisti!Mikä on teidän suosikki vuodenaika matkustella Euroopassa tai Pohjoisella pallon puoliskolla?___________________________________________________________

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday - tempausta, jonka järjestäjina toimivat TravelloverScimbaco ja Muru Mou.

Instagram Travel Thursday - blogitempausta vietetään aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina. Siihen voi osallistua kuka tahansa ja sen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkailuinspiraation ja -tiedon levittämiskanavana.

Postauksen kuvituksena tulee käyttää Instagramissa julkaistuja kuvia.
Blogini löytyy Instagramista nimella Id4hhh.
____________________________________________________________


18 kommenttia:

 1. Hassua, en osaisi edes valita suosikkivuodenaikaa. Toista postausta lukiessani tajusin, että olen ollut Saksassa joka kerta kesäaikaan, mutta toisaalta tungosta (Euroopan elokuu) karkuun on luontevaa lähteä. Siis pysyä kotona, missä kaupungit tyhjenevät päivisin koulujen alettua. Tai ainakin puistot.

  Matkakuumetta värisyttäviä kohteita jutussasi, Praha on yksi aina vain toivelistalla toteutumatta roikkuva kohde. Jospa tänä vuonna Eurooppa olisi jo lipussa eikä muistoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaikissahan on kuitenkin hyvät puolensa ja eihän sitä voi kieltää että kyllähän kesäinen kaupunkikin on niin upea! :)

   Praha on upea ja en voi muuta kuin suositella! Nähtävää ja kauneutta ihan joka puolella. Olut maistuvaa ja ruoka hyvää ja vielä halvallakin pääsee

   Poista
 2. Voih, me käytiin Islannissa huhtikuussa, ja mulla on lähestulkoon samanlainen Instakuva Gullfossista! :D
  Islanti vei myös mun sydämen, huhtikuusta asti olen vain haaveillut uudesta matkasta sinne. Ja varmasti sen toteutankin, on vaan niin hurjan monta kohdetta, missä ei ole päässyt käymään vielä lainkaan. Kuten tästä listasta Huippuvuoret, yksi unelma sekin.

  Mutta itse aiheeseen liittyen, ajattelen ihan samalla tavalla. Kesä pyhitetään Suomelle, joten aika harvoin tulee lähdettyä muille maille kesällä. Ellei sitten ilma ole niin kertakaikkisen surkea, että otan äkkilähdön jonnekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha en ihmettele, taitaa tuo kuvakulma olla aika suosittu :D Islanti on kyllä yksi lemppareista ja niin myös Huippuvuoret! Molemmat omia pitkään haavelistalla roikkuneita ja toteutuessaan veivät sydämmen.

   En tiedä että mistä se johtuu mutta kun kesälomaa on vaan se tietty määrä ja jos vielä lomat menee ikävästi ristiin tuntuu että kesästä on otettava kaikki irti ihan kotona, ja tosiaan jos ei ole lomaa samaan aikaan siipan kanssa niin ei sitä niin pitkälle sitten pötkiä :D olen myös aina haaveillut äkkilähdöistä mutta jostain syystä ikinä ei löydy mitään sopivaa!?!

   Poista
  2. Kurkkaapa täältä, jos sieltä löytyisi jokin uusi tuttavuus, mikä laittaa seurantaan somessa. Kun matkatarjoukset tulee suoraan sähköpostiin tai some-feediin, niin kyllä sieltä joku osuu kohdalle. Viime aikoina olen tehnyt muun muassa 75 eurolla 3 päivän reissun Puolaan, 112 eurolla 4 päivän reissun Prahaan (nämä siis hotelleineen päivineen) ja viime viikolla lensin satasen meno-paluulennoilla Irlantiin! ;) http://www.livenowdreamlater.net/fi/2016/02/09/parhaat-tyokalut-edullisen-matkan-etsintaan/

   Poista
  3. Thanks, pitääkin mennä kurkkaamaan! ;) .... tai siis en tiiä kannattaakohan sitten kuitenkaan :D

   Poista
 3. Minä mietin vähän aikaa sitten, että miksi minun tulee aina matkusteltua euroopassakin enemmän kesällä kuin talvella. Vaikka nyt kun miettii, niin Prahassa olin keväällä, Varsovassa Joulukuussa ja Gdanskissa helmikuussa, Budapestissä lokakuussa joitain mainitakseni - joten kyllähän sitä muinakin aikoina on tullut reissattua ja hyviä matkoja on ollut. Kaipa Eurooppa toimii kaikkina vuoden aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, Eurooppa toimii kaikkina vuodenaikoina!! :)

   Poista
 4. Tuo Gullfossin kuva on aivan todella upea! :)
  Mä tykkään matkustaa Euroopassa eniten keväällä, koska silloin ei ole liian kylmä eikä kuuma, ja kevät on Keski- ja Etelä-Euroopassa pidemmällä kuin Suomessa/Tanskassa. Keskitalvella on kivempi matkustaa jonnekin kauemmas, missä aurinko paistaa ja on kunnolla lämmintä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä ihana kaikkialla ja olen joskus sanonutkin että jos olisi mahdollista en olisi koko keväänä kotona - silloin tekisi ehdottomasti mieli reissata kaikkialla! :)

   Poista
 5. Olen siis niin samaa mieltä sun kanssa! Me ei myöskään juurikaan koskaan matkusteta suurimpana turistiajankohtana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vaikka me ei tosin olla tehty sitä aina edes niin tietoisesti mutta suuresti on kyllä vaikuttanut raha ja myös lomapäivien saanti. Kesälomakuukausinaa jos lomat ei natsaa yhteen on vaikea muutenkin saada ylimääräisiä lomapäiviä sinne tänne. Kevät ja syksy ovat olleet aina sitten niin helpot valinnat :)

   Poista
 6. Mä suosin myös paljon Euroopassa matkustamista sesongin ulkopuolella. Varsinkin eteläisemmässä Euroopassa lämpötilat saattavat olla kesäkuukausina todella korkeat ja siihen päälle kun lisää miljoona turistia, niin ei kuulosta innostavalta. Mä vietin juuri tammikuun lopussa muutaman päivän Madridissa, joka oli mainio talvikohde. Viime vuonna totesin saman Roomasta, silloin olin siellä helmikuussa. Rooma oli silloin jo ihanan keväinen, eikä turisteja ollut paikalla kuin luultavasti murto-osa siitä mitä kesäkuukausina. Oli ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roomaa, Madridia tai Lissabonia olen itsekkin ajatellut seuraavaksi talvi-kevät kohteeksi! :)

   Poista
 7. Oikeastaan Euroopassa riippuu pitkälti paras vuodenaika siitä, mihin on matkustamassa. Kaupunkilomat on parhaita keväisin ja syksyisin, joskin jossain kaupungeissa on kivaa myöskin talvella. Otetaanpa esimerkiksi Bukarest, joka on asennekysymys tammikuussa :-D http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/bukarest/

  Berliinissä olen käynyt itsekin marras- ja joulukuussa ja oli molemmilla kerroilla erinomainen. Hyvä tietää, että Islanti voi toimia noinkin myöhään vuosikellossa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta olet ihan oikeassa ja kaikki on vähän niin kuin asenne- ja pukeutumiskysymys! :D itse en hätkähdä ihan pienestä.

   Kävin lukemassa postauksesi ja Bukarest vaikuttikin todella mielenkiintoiselta! Ja yksi sukulainen taisikin käydä siellä juuri nyt tammikuussa. Eipä ole ihan ensimmäisenä tullut mieleen itselleni mutta pääsee varmasti harkintaan!

   Meillä taisi käydä älyttömän hyvä tuuri silloin ja Islanti antoi parastaan myös lokakuun lopussa mutta olihan siellä jo kylmä siihen aikaan vuodesta - toppavaatteet mukaan siis!

   Poista
 8. Ei minulla ole oikein väliä vuodenajasta. Voin tehdä Euroopan kaupunkilomia huonollakin säällä ja toisaalta lähteä Aasiaan taas kesällä, vaikka se mielletään talvimaanosaksi. Tärkeintä on matkustaminen, uuden kokeminen, ei niinkään sää. Rantalomalle tietty toivoo kivaa säätä, mutta toisaalta kun ei sitäkään aina voi ennustaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin,olen samoilla linjoilla kuin sinäkin! Kaatosade on ehkä tylsintä muuten olen tyytyväinen enkä jaksa hirveästi murehtia säätä kun sille ei voi kuutenkaan mitään ja kuten sanoit matkustaminen ja uuden kokeminen on kaikista tärkeintä! :)

   Poista