torstai 2. maaliskuuta 2017

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Kaupunkien kattojen yllä

Reissuun kun lähdetään yritän aina ottaa selville korkeimmat ja parhaimmat näköalapaikat. Se tunne kun olet jossain korkealla ja näät koko kaupungin allasi kruunaa jotenkin aina koko reissun. Vaikka olenkin jäänyt näin vanhemmiten aika korkeanpaikankammoiseksi niin näköalatasanteet ja tornit eivät kuitenkaan saa jalkojani yhtä spagetiksi kuin esimerkiksi ritiläportaat muutamassa metrissä tai metrotunneliin johtavat liukuportaat Kampissa. Kunhan on kaiteeta tai jotain.

(Kohteista kirjoitettuihin postauksiin pääsee klikkaamalla otsikkoa)


Hallgrimskirkja, Reykjavik 10/2013

Reykjavikissä ihailtiin kaunista aurinkoista syysaamua Hallgrimskirkjan 74metrin korkeudessa sijaitsevalta näköalapaikalta. Näkymät olivat sykähdyttävät ja mieleen on painunut upeiden maisemien lisäksi tuon kirkon hissi, joka alastullessa otti aika makeasti vatsanpohjasta. Hissi tuli nimittäin sen verran kovaa vauhtia alas että oikein tuntui kuin olisi heijunut ilmassa.


Berliini TV-torni 12/2014

Berliinissä yksi ehdottomista paikoista mihin halusimme mennä oli tietenkin Berliinin sydämmestä korkeuksiin kohoava TV-torni. Varasimmekin liput etukäteen niin ei tarvinnut muuta kuin ilmestyä oikeana aikana paikalle tassutella iloisesti jonon ohi. Joulukuinen Berliini ei näyttäytynyt ehkä kauneimpana mutta uskomatonta nähdä tuo metropoli 204metriä maanpinnasta.


Tallinnan TV-torni 03/2015

Tässä kuvassa ei sinäänsä näy Tallinnan kaupunki yläilmoista, mutta halusin ottaa tämän kuvan mukaan koska Tallinnan TV-tornissa oli tuollaiset hauskat lasi-ikkunat lattiassa, joiden päälle pystyi astua. Ei ollut muuten ihan helppo juttu astua tuohon koska jalkojemme alla oli 175 metriä tyhjää!


Vanhankaupungin raatihuoneentorni, Praha 03/2016

Prahan upeimmat tiilikatto näkymät avautuvat varmasti Vanhankaupungin raatihuoneen 70 metriä korkeasta tornista, jonne jokaisen turisitin pitää ehdottomasti käydä ja esim. lyödä vetoa kuinka monta ihmistä näkee ottavan selfieitä samaan aikaan! 


Rundetårn, Kööpenhamina 7/2016

Köpiksessä me reippailimme Rundetårn - tornin 36 metrissä sijaisevalle tasanteelle. Hauskaa tässä oli että torniin piti tosissaan kiivetä itse kierrekäytävää ja portaita pitkin, mutta kun näet koko kaupungin allasi tuntuu että kaikki oli sen arvoista. 


 VISBY
St. Lars Ruins, Visby 7/2016

Upea Visby avautui meille yllättäin yhdestä vanhasta rauniokirkon tasanteelta, jonne sattumalta eksyimme (ja uskalsimme) kiivetä raunioportaita pitkin!


Longyearbyen 9/2016

Huippuvuorten pääkaupungissa Longyearbyenissä oli vain toinen toistaan korkeampia ja kauniimpia luonnonmuovaamia näköalatasanteita, jonne piti itse reippailla jos mieli teki. Tässä tosin ei vielä oltu siellä korkeimmalla paikalla mutta tulitikkutalojen yläpuolella kuitenkin. 


Mauritius 12/2016

Mauritiuksella ei tullut otettua kuvaa vuorilta Grand Bayn yltä, mutta päiväretkellämme eteläisessä ja kaakkoisosassa saarta kävimme näköalatasanteella ja näimme edessämme kuvan kauniin Le Mornen. 


Pyhän Pietarin kirkko, Riika 1/2017

Riiassa meinattiin jo että näköalat jää näkemättä sillä kaupungin yllä painautui viikonlopuksi sankka sumu ja ensimmäisellä yrittämällä keskellä Riian vanhakaupunkia sijaitseva Pyhän Pietarin kirkon torini ei ollut auki mutta onneksi kotiinlähtöpäivänä muutamaa tuntia ennen kuin lähdimme takaisin lentokentälle, pääsimme käymään tornissa ja ihailemaan talvista Riikaa yli 70 metrisestä tornin näköalatasanteelta. Tämä korkeanpaikankammo ei siis ole ollut sen suurempana esteenä matkoilla.
Onneksi, koska aika huikeita maisemia olisi jäänyt näkemättä, eikös vain?


___________________________________________________________

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday - tempausta, jonka järjestäjina toimivat TravelloverScimbaco ja Muru Mou.

Instagram Travel Thursday - blogitempausta vietetään aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina. Joka toinen kuukausi postaillaan teeman mukaisesti. Tänä vuonna maaliskuun teemana; ylhäällä, korkealla. Tempaukseen voi osallistua kuka tahansa ja sen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkailuinspiraation ja -tiedon levittämiskanavana.

Postauksen kuvituksena tulee käyttää Instagramissa julkaistuja kuvia.
Blogini löytyy Instagramista nimella Id4hhh.
____________________________________________________________

12 kommenttia:

 1. Voi kun kivoja kuvia! Etenkin tuo Visbyn kuva on niin ihanan värikäs. Itse en ehkä tuonne Tallinan torniin olisi edes uskaltanut kiivetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Visby oli kyllä kaikin puolin erittäin ihana paikka. Tallinnan tv-torni oli kyllä aika huikea ja kyllä tuolle lasiaukolle astuminen vaati pienen tunne myräkän ennen kuin uskalsi, hah!

   Poista
 2. Mä fanitan myös kaupunkien näköalapaikkoja! Tuo Hallgrimskirkja jäi valitettavasti väliin kun oltiin Reykjavikissa, olisikohan se juuri ehtinyt mennä kiinni, kun ehdittiin niille kulmille. No ensi kerralla. Berliinissä en ensimmäisellä reissullani tullut käyneeksi missään näköalapaikassa, mutta nyt pääsiäisenä pitänee ottaa vahinko takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, näköalat Hallgrimskirkjasta oli kyllä niin upeat! :) mutta Islanti on jo itsessään niin kaunis ihan kaikkialla niin tuo on vain pieni osa sitä kaikkea kauneutta. Hyvä syy ainakin palata paikalle ;) Berliinissä TV-torni oli meille ihan ehdoton ja olihan se kyllä niin upea niin alhaalta kuin näkymät sieltä ylhäältä!

   Poista
 3. Upeita näköalapaikkoja. Teletorni oli tuttu. Minä en uskaltanut laittaa jalkojani aukolle. Itse asiassa ensimmäisen kuvan otin polvillani....Berliinin torniin olimme menossa mutta se oli suljettu kovan tuulen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kyllä meiltäkin vaati aikamoista rohkeutta astua tuohon ja taitaa miehen kantapäät hipoa reunaa ihan varmuuden vuoksi :D

   Poista
 4. Todellakin onni, että korkeiden paikkojen kammo ei ole estänyt näköalapaikoille kiipeämistä, sillä todella upeita maisemia olisi jäänyt näkemättä! Berliinissä ollessani en käynyt tv-tornissa, mutta Panoramapunktissa kyllä, ja siellähän on kuulemma Euroopan nopein hissi. Onpahan koettu sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei kammo taida olla ihan pahimmasta päästä koska ei yleensä tunnu missään jos vaan on kaiteet eikä ritilälattiaa! :D meiltä taas jäikin väliin juuri tuo Panoramapunkt - se onkin sitten listalla seuraavalla kerralla Berliinissä!

   Poista
 5. Ritiläportaat on ihan pahimmat! Mullakin on iän (tai lasten?) myötä tullut vähän korkeanpaikankammoa jos on huterat oltavat, mutta minäkin riennän kepein askelin näköalatasanteille ja tukeviin torneihin.

  Ja nappasinpa tästä vinkin toukokuussa tulevalle Köpiksen reissulle. Rundetårn on siis ehdoton kiivettävä! Ja kävinpä vilkaisemassa samalla muitakin Kööpenhaminan juttujasi. :) Kiitos näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo ne on kyllä pahimmat, vetää jalat niin spagetiksi ettei pysty liikkumaan! :D mutta onneksi ei ole kuitenkaan vielä kammo rajoittanut matkoilla.

   Jess kiva juttu jos löysit jotain Köpis-vinkkejä omalle reissullenne! :) Köpis oli meideän mielestä todella kiva ja pyöräily kapupungissa ihan parasta!

   Poista
 6. Todella kivoja kuvia. Kyllä vain kaupunki on ihan erilainen yläilmoista katsottuna. Sama tarve minullakin on: ylös on päästävä ja maisemaa linnun perspektiivistä nähtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) näinpä, kaupunkien näkeminen yläilmoista on kyllä yleensä yksi reissujen kohokohdista ja kyllä se tietysti auttaa hahmottamaan kaupunkia paremmin.

   Poista