perjantai 2. kesäkuuta 2017

OMAN ELÄMÄN INDIANA JONES: Kesäaamun patikka Kasaberget-vuorelle


Kasaberget ja Loviisan Voimalaitos horisontissa

Kasaberget

Kasabergssanden autioranta

Kasabergsanden

Tänne pitää ehdottomasti päästä joku kesäilta veneellä!

Kasaberget

Vajaa 45m merenpinnan yläpuolella.

Viime viikolla ilmestyi postilaatikkoon oman alueemme lehti PikkuKaupunki-lehti ja siellä olikin kivasti lueteltu muutama luontokohde Loviisan seudulla. Silmääni osui Kasaberget, josta en ollut aikaisemmin kuullut ja joka sijaitsee Loviisan saaristossa. Pistin paikan muistiin ja sitten yhtenä lauantai-aamuna pakkasimme itsemme autoon aamupalan jälkeen ja lähdettiin suunnistamaan kohti Kasabergetiä.

Perille löysimme kaikesta huolimatta. PikkuKaupunki-lehdessä ei ollut ollenkaan kerrottu miten paikalle pääsee tai edes koordinaatteja, mutta suuntasimmekin sitten vaan sinne mihin kartta meille reitin Kasabergeniin piirsi ja toivoimme että olemme menossa oikeaan suuntaan :D

Ensin ajoimme Loviisan Gäddbergsö-saareen Reimarsintien päähän, mihin matka autolla päättyi kun puomi tuli vastaan mutta onneksi paikalta löytyi myös pieniparkkipaikka ja venelaitureita. Paikalla ei ollut mitään viittoja tai tietoa Kasabergetistä mutta päätimme kuitenkin jatkaa puomin jälkeen jalkaisin. Tien päässä tuli vastaan aution oloinen pieni hiekkaranta, kartalta luimme nimeksi Kasabergssanden. Eli lähellä vissiin oltiin mutta mitään korkeita kallioita ei näkynyt missään. Olimme jo kääntymässä takaisin kun huomasimme pienen polun metsässä. Koska sinne asti kuitenkin tultu niin lähdettiin seuraamaan polkua.

Hyvää onnea, kartanlukutaitoa vai päättelykykyä? En tiedä, mutta lopulta löysimme itsemme vajaa 45m merenpinna yläpuolelta Kasabergetiltä ihastelemasta kaunista merimaisemaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti