torstai 5. lokakuuta 2017

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Färsaarten seitsemän tykätyintä kuvaa

Meidän Färsaarten matka (*lue koko juttu täältä) oli kyllä huikea ja kyllä olen edelleen aika ymmälläni niistä maisemista ja näkymistä mitä matkan aikana nähtiin. Olen siis käynyt niin Islannissa kuin Huippuvuorilla, niin osasin odotta kauniita maisemia ja vuoria ja kaikkea ihanaa... mutta Färsaaret ovat ihan eri kastia. Oikeasti. Vaikka paljon kauniita kuvia paikasta olenkin nähnyt en kuitenkaan osannut ollenkaan odottaa mitään niin mieletöntä mitä meille syyskuinen Färsaaret meille tarjoili - ei pysty sanoin kuvailemaan. Enkä nyt valehtele enkä edes liioittele.

Färsaaret onkin ehkä viime aikoina kokenut nosteen (tai sitten vain oma Instagram fiidini täyttyy niistä tykkäyksieni perusteella :D) ja sen huomaa myös omista Instagram kuvista että Färsaarten kuvat ovat ihan selkeesti olleet vähän enemmän pop. Tässä niistä seitsemän suosituinta:

7. Leijana Gjóvin rotkolta

Kuva on otettu Gjóvin kylästä. Rotkon päältä kalliolta on upeat näkymät niin alas kylään kuin merelle. Kuvaa ottaessa tuuli puhalsi puuskittain jopa 39m/s ja leijana hain tuulta siipieni alle.  


6. Sorvagsvatn, minä ja pauhaava meri

Ei ehkä yllättäin yksi kuvistani, Sorvagsvatnista järvestä meren yllä, jossa istun itse ihaliemassa maisemia on kivunnut aika korkealle tykkäyksien kanssa. Tässä erikoisessa luonnonmuodostelmassa istuskelen 40m meren pinnan yläpuolella ja ihailen turkoosin meriveden paiskautuessa kallionseinmään - ja mietin etten haluaisi olla tuolla alhaalla veneessä... :D


5. Saksunin vehreä kylä

Yksi omista suosikeistani, kuva Saksunin kylästä, kipusi kyllä minusta oikeutetusti viidennelle sijalle! Saksun on pieni kylä Streymoy saaren luoteisosassa ja sen valloittavat ruohokattoiset talot ja kirkko vehreiden vuorien ja vesiputouksien keskellä on kyllä mieletön näky.


4. Tinganesin kapeilla kujilla

Kuva on otettu nopeasti sen enempää miettimätttä Tinganesin hallintorakennuksien kujalta mutta tähdet taisivat olla kohdallaan ja kuva keräsikin yllättäin aika paljonkin tykkäyksiä ja oli omasta mielestäni listan yllättäjä! Mutta mitäpä sitä sen enempää kieltämään kuvasta käy ilmi hyvin kaikki Tinganesissa oleennainen - mukulakivikuja ja sympaattiset punaiset ja ruohokattoiset rakennukset.


3. Majakka linnakkeella

Ehkä hieman myös yllättäin rauhoittava kuva majakasta Skansin - linnoituksilla oli yksi instaajien suosikeista ja kipusi kolmospaikalle! Skansin linnotus sijaitsee aivan pääkaupungin Torshavnin sataman lähellä. Linnoitus on rakennettu jo 1500-luvulla suojaksi merirosvoja vastaan.


2. Norðradalurin käärmetie

Hämyinen kuva "käärmetiestä" Norðradalurista on yksi omista suosikeista ja onkin kuvistani toiseksi suosituin! Norðradaluriin lähdettin aika extempore mielenjohteesta kun Saksunin jälkeen meille jäi vielä päivää aikaa ja se todellakin kannatti ihan vain tämän näkymän perusteella! Paikka löydettiin aika sattumalta kun edellisenä iltana selasin instagramin #faroeislands - kuvia ja kuva Norðradalurista sattui silmiini, pistin paikan muistiin karttaan ja ajattelin että siellä voisi käydä jos jää aikaa.


1. Sorvagsvatn, järvi meren yllä

Ei ehkä yllätä mutta eniten sydämmiä keräsi kuvani mielettömästä Sorvagsvatn kielekkeeltä! Mutta allekirjoitan tämän täysin, tämä paikka oli kyllä ehkä siistein kaikista paikoista Färsaarilla minne tällä reissulla päästiin käymään! <3


___________________________________________________________

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday - tempausta, jonka järjestäjina toimivat Vagabonda ja Travellover.

Instagram Travel Thursday - blogitempausta vietetään aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina. Siihen voi osallistua kuka tahansa ja sen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkailuinspiraation ja -tiedon levittämiskanavana.

Postauksen kuvituksena tulee käyttää Instagramissa julkaistuja kuvia.
Blogini löytyy Instagramista nimella Id4hhh.
____________________________________________________________
8 kommenttia:

 1. Oi, miten upeita kuvia! En ihmettele yhtään, että nämä kuvat ovat saaneet paljon tykkäyksiä :) Färsaarilla haluaisin minäkin päästä käymään, mutta jostain syystä kumppani ei ole niin innostunut... Mukamas liian kylmä paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, hänet pitää ehdottomasti saada ylipuhuttua!! :) meilläkään mies ei aluksi ollut kovin innostunut asiasta mutta muutti mieltänsä viimeistään matkalla ja sanoi että onneksi tultiin koska tämä on ehkä hienoin paikka missä on ollut!

   Poista
 2. Wau, mitä paikkoja! Todella upeita kuvia ja sumuisuus tekee unenomaisen tunnelman kuviin. En ole aiemmin haaveillut Färsaarista, mutta nyt kyllä olisi hienoa käydä kokemassa paikat ihan omin silmin. Kiva, että vastahankainen miehesikin myönsi ennakkoluulonsa vääriksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kannattaa ehdottomasti harkita Färsaarten reissua, ihan älyttömän upea paikka - jopa niin upea että mieskin nieli vastahakoisuutensa! ;)

   Poista
 3. Kauniita kuvia kauniilta saarilta. Mekin pidimme kovasti Fär-saarista - erityisesti mieleen on jäänyt helikopterilento Torshavnista Klaksvikiin. Ja helikopterilennothan ovat tuolla edullisia, sillä ne ovat osa paikallisliikennettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Färsaaret olivat kyllä mahtavat ja sinunkin postaukset tuli koluttua ennen matkaa :) meillä oli myös tarkoitus mennä helikopterilennolle mutta emme saaneet sitä sopimaan meidän pitkään viikonloppuun millään kun oltaisiin tarvittu paluu samalle päivälle eikä niitä ollut. Mutta se jääköön ensi kertaan!

   Poista
 4. Färsaaret on niin ihana! Voi, kuinka paljon mieleni tekee takaisin. Tuttuja paikkoja kuvissasi. Pari vuotta sitten vietettiin siellä yksi syksyisen sumuinen ja sateinen viikko, mutta säästä huolimatta saariryhmä valloitti täysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä oli, todella upea! Voi viikko olisi ollut unelma, me oltiin siellä vain pitkä viikonloppu .

   Poista