perjantai 25. toukokuuta 2018

YRTTIRUUKKU JA DIY-AMPIAISKARKOTIN

ampiaisista eroon yrttejäyrttiruukku

olen jo monta vuotta peräkkäin istuttanut isoon ruukkuun takapihan kuistille yrttejä. huomasin että siinä yrtit viihtyvät parhaiten, puolivarjossa katoksen alla. siinä ne saavat hyvin aurinkoa mutta ovat kuitenkin suojassa kaatosateilta ja auringon paahteilta ja mikä parasta ne ovat siinä nopeasti napsittavissa syötäväksi.

katossa näette myös roikkuvan tuon harmaan pallon - kutsutaan sitä tässä DIY-ampiaiskarkotteeksi. meillä pörrää pihalla hirveästi kaikenlaisia pörriäisiä, varsinkin kimalaisia ja ampiaisia. se on toki ihan hyvä juttu mutta edellisinä vuosina terassilla oloa on hieman häirinnyt se että ampiaiset tehneet pesiä terassin alle kuin katon väliin. ja vihaisina pörräsivät ympärillä kun terassilla oleskeli.

ekat ampiaiset ilmestyivätkin jo pari viikkoa sitten ja mietin miten niistä pääsisi eroon silleen lempeästi. googlettelin ja löysin kaikenlaisia virkattuja palloja sun muita mihin minulla ei vaan valitettavasti rahkeet riitä toteuttamaan (terkkuja vaan kässämaikoille - epäonnistuitte :D) mutta jostain takaraivon perukoilta muistin että meiltä löytyy vanhat paperista tehdyt aurinkokennovalaisimet Ikeasta (rikki kaikki) ja harmaata spraymaalia. ja siinä se sitten oli - ampiaiskarkotin! ja eikö näytäkkin ihan ampiaispesältä? minusta ainakin. ampiaiset ovat googletteluni mukaan siis todella reviiritietoisia ja karttavat toisten ampiaisten pesiä, joten tällä keinolla ne pitäisi pysyä poissa. silleen lempeästi ja ilman mitään myrkkyjä.


nyt spraymaalilla maalaamani paperipallo on riippunu kuistinkatossa pari viikkoa ja pakko sanoa että TOIMII! :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti