SOCIAL MEDIA

KASVIMAAN KUULUMISIA

tiistai 10. heinäkuuta 2018
Kotipuutarha


Kotipuutarha


Raparperi kasvulaatikossa

Kotipuutarha


Kasvimaa

Huh, on se rankkaa olla lomalla! :D ollaan nämä ensimmäiset lomapäivät huhkittu menemään kaikenlaista - pääosin ulkona.

Kasvimaaparka on vaan jäänyt sitten toukokuun hieman heitteille. Niin kuin näkyy rikkaruohoista. Mutta tarkoitus olisi tällä viikolla hieman ottaa niskasta kiinni ja kitkeä rikkaruohot, hakea vähän lisää kuorikatetta ja asentaa vihdoin kasvimaan reunukset!

 Toukokuussa kun laitoin kasvimaan päätin että yhteen suureen kasvatuslaatikkoon laitan kausijuttuja (tänä vuonna sinne tuli perunat ja sipulit), toisessa isossa laatikossa viihtyy mansikat ja muihin laatikoihin laitan monivuotisia kasveja. Olen nyt nimittäin niin monta vuotta ollut todistamassa sitä ettei minulla riitä aika ja inspiraatio koko kesäksi hoidella kasvimaata, joten siellä pitää kasvaa vain sellaista mitä helppo kasvattaa ja mitä tulee syötyä.

Monivuotissiin laatikoihin siirsin kitukasvuisen raparperini mikä ihme kyllä oli vielä hengissä. Hemmo on merkannut sen ainakin satakertaa ja mies ajanut sen päältä ruohonleikkurilla. Nyt se raukka on vihdoin päässyt paremmalle paikalle, voimaantunut ja nauttii selkeästi uudesta kasvupaikastaan. Muihin kasvulaatikoihin siirsin marjapensaani, jotka myöskin näyttävät tykkäävän uudesta paikasta. Toivon vaan että ne talvehtivat myös näissä kasvulaatikoissa. Istutuksen jälkeen levitin latikoiden pinnalle kuorikatetta siistimään ilmettä ja pitämään hieman rikkaruohot poissa.

Aika kivalta näyttää minusta ainakin vaikka laatikot kaipaisivat ehdottomasti vähän uutta väriä taas pintaan. Ja tulee sitä satoakin - mikä tietysti kaiken a ja o! :)


Onko kellään kokemusta siitä miten raparperi tai marjapensaat talvehtivat kasvatuslaatikoissa?





SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)