SOCIAL MEDIA

KOIRAPERHE MATTOKAUPOILLA

perjantai 13. heinäkuuta 2018
Yhteistyössä: Suhkimatot
* matto saatu yhteistyössä Sukhimatoilta bloginäkyvyyttä vastaan

Huopapallomatto


Sukhimatot


Koiraperheen sisustaminen. Kaikki käsi ylös ketkä ymmärtävät mistä kyse? :D

Meillä on siis koira - Hemmo. Reilu kuusivuotias whippet, mikä kaikilta ominaisuuksiltaan on suhteellisen helppo koira - pieni, lyhytkarvainen (melkein karvaton! :D) ja vaatimaton (not!). Helppo kouluttaa, tottelevainen ja kiltti. Voin lämpimästi suositella :D


Mutta se mikä meille koirassa on tuottanut aina välillä harmaita hiuksia on itseasiassa sisustus. Hemmo ei ole tuhonnut asuntoa kovinkaan paljoa mutta energiaa on purettu aina milloin mihinkin, joten aina pitänyt katsoa ettei mitään tärkeätä ole missään mistä koira sen voisi sen jollain tavalla saada.


Pentuaika on oma lukunsa kaikilla mutta meillä ei tuntunut se pentuaika menevän lähestulkoon ikinä ohi, joten sellainen pikkulapsiperheille tuttu sisustaminen = kaikki mahdollisimman ylös tai piiloon ja kaapinovetlukkoon mentaliteetti oli ja on meillä jokseenkin edelleen käytössä ja moni asia on jopa niin arkipäivisiä juttuja ettei sitä edes enään mieti, esim. tuulikaapin ovi aina pidettävä kiinni kun Hemmo jää yksin kotiin (koska osaa avata lukossa olevan ulko-oven) tai keittiön laatikoissa ei voi olla mitään astioita ja aterioita kummoisempaa (siis ruokaa) koska Hemmo osaa avata tassullaan laatikot ja ne pitäisi siinä tapauksessa olla teipattu kiinni :')

Se asettaa tietynlaiset haasteet sisustajaluonteelleni, mutta haasteet on tehty voitettavaksi. Kun on koira talossa säännöllinen siivous on välttämätöntä ja kaiken pitää olla helppohoitoista ja helposti puhdistettavaa. Meillä sohva vuorataan varsinkin kura-aikoina isoilla lakanoilla ja monet matot ovat helposti pestäviä - you know kun se oksennus tähdätään suoraan siihen matolle! :D (miksi oi miksi?)



Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot

Matot. Ne ovat ehkä minusta ne vaikeimmat osa-alueet sisustuksessa. Ne ovat niin hallitsevassa asemassa, joten yleensä kun olen kerran löytänyt yhden hyvän niin pysyn niissä sitten loppuun asti. Mutta miksi sitä hyvää vaihtamaan? Ja sehän onkin tässä kulutusyhteiskunnassa ihan hyvä juttu että ei ole koko ajan ostamassa uutta. Laatu ja sen myötä ekologisuus ja eettisyys onkin onnellisesti yhä useammin niin omassa kuin muiden ihmisten ja yritysten ajatuksissa. Kun jotain hankitaan niin miksei sitä hankkisi sitten eettisesti oikein?

Pyöreä Huopapallomatto


Meillä on jo jonkin aikaa ollut tarvetta uusille matoille ja helpotusta tähän ongelmaan sain vähän niin kuin sattumalta blogiyhteistyön merkeissä Sukhimattojen kanssa. Heidän valikoimassaan on toinen toistaan hienompia muun muassa Marokkolaisia Beni Ouarain mattoja ja Intialaisia villamattoja. Itse iskin kuitenkin silmäni Nepalilaiseen valkoiseen Shirsisha - huopapallomattoon*, joka vaikutti kaikilta ominaisuuksiltaan juuri sitä mitä tarvittiin!

Huopapallomatto on käsintehty Nepalissa ja se on 100% villaa. Laadukkaan huopapallomaton tekoon tarvitaan paljon taitoa sekä kärsivällisyyttä. Sukhimatoilla ei ole varastoja tai tukkuliikkeitä, vaan Sukhi tekee yhteistyötä suoraan mattojen valmistajien kanssa. Jokainen matto tehdään siis tilauksesta ja toimitusaika on tilatun tuotteen vaativuuden mukaan sen mukainen. Tällä halutaan pitää hinnat kohtuullisena ilman välikäsiä, suoda monelle käsityöläisnaiselle muun muassa Nepalissa, Intiassa ja Marokossa, kilpailukykyinen palkka ja joustava työskentelymuoto, joka mahdollistaa työskentelyn jopa kotona! Lisäksi mikä parasta, jokaiseen mattoon lisätään matontekijän nimi. Hänen kuvansa löytyy Sukhimattojen sivuilta ja hänelle voi halutessaan välittää kiitokset sähköpostitse!





Miksi sitten valitsin huopapallomaton? Koska villa on tunnetusti hyvä ja helppo puhdistaa ja sopii  siksi tällaiselle sotkevalle koiraperheelle. Villa on luontaisesti hieman rasvainen ja likaa hylkivä, jolloin esimerkisi sen _juuri matolle tähdätyn oksennuksen_ on helppo taputella pois saippuoidulla vedellä. Mattoa siis ei juuri tarvitse pestä jos tahrat liotetaan heti pois, imuroidaan säännöllisesti ja talvella pakkasilla villamatto kannattaa viedä ulos lumihankeen raikastumaan! 


Jos kaikesta huolimatta mattoon jää tahra niin onneksi matot ovat kaksipuoleisia ja maton voi tarvittaessa kääntää! :)


Huopapallomatto




Minun mattoni valmisti äärettömän taitava nepalilaisnainen
Sonu Gurung




SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

6 kommenttia :

  1. Tosi kiva matto! :) Mulla ei ole koiraa, muta voin vain kuvitella noi sisustusvaikeudet. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos se on todella kiva minustakin ja ihan super pehmeä jalkojen alla! :) haha se on kyllä ollut aina sellaista taitelua kun kaikki pitää miettiä tarkkaan mitä mihinkin laittaa - viimeisin huolenaiheeni oli unisieppari olkkarin ikkunassa, mutta onneksi se on _vielä_ saanut olla rauhassa :D

      Poista
  2. Meillä on tällä hetkellä alle puolivuotias koirakaveri, ja olemme joutuneet omat Sukhi-matot rullaamaan alta pois :) Mutta teillä on myös komeat poseeraukset koiralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että ihanaa! Se on sitten vielä aika pentu :) Hemmo on sellainen linssilude pienestä pitäen <3

      Poista
  3. Ihana matto ja konsepti! Täytyypäs tutustua tarkemmin, koska meilläkin asuu karvamöllykkä :)

    Kiitos, että osallistuit Viikonlopun linkkirinkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jess kiva että löysit jotain mielenkiintoista! :) villamatot sopivat tosi hyvin koiratalouteen ja meidän Hemmo tykkää niistä niin kylmällä kuin lämpimällä! Kiitos kivast linkkiringistä, sieltä löytyikin muutama kiva blogi luettavaksi Sinun blogisi lisäksi!

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)