SOCIAL MEDIA

MITEN HELPOTTAA KOIRAN OLOA HELTEELLÄ

torstai 2. elokuuta 2018

Vaikka kovimmat helteet ovatkin sääennustuksien mukaan ainakin toistaiseksi väistymässä niin ajattelin silti kirjoittaa tästä aiheesta koska se on tärkeä ja eihän sitä tiedä vaikka kovat helteet vielä palaisivat.

Koirat kärsivät ihmisten tavoin koivsta helteistä mutta rassukat eivät pysty itse sitä sanoin kertomaan, joten meidän ihmisten tulee katsoa että koirat saavat myös viilennystä ja juovat tarpeeksi! Meiltä löytyy kotoa onneksi (ihmisten ja eläinten onneksi) ilmalämpöpumppu, joka viilentää ilmaa mukavasti sisätiloissa mutta kaikilla ei sellasta kuitenkaan ole jolloin vielä tärkeämpää muistaa koiran viilennys.


Tässä muutama vinkki miten viilentää koiran oloa helteellä:

Viilennä koirasi helteellä

Miten viilentää koira

Koiran viilennys vinkit


Koiran nesteystys
Koiran nesteytys helteillä on yhtä tärkeätä kuin ihmiselläkin ja raikasta vettä pitää olla koiralle aina tarjolla. Varmistaaksesi koiran nesteytyksen koiran kuivamuonaan voi lisätä vettä ja jos koira tykkää kurkusta, sitä voi antaa koiralle makupaloina. Jos koira ei helteestä huolimatta halua oikein juoda tarpeeksi, voit yrittää tarjota sille vettä mihin lisätty pari tippaa piimää tai öljyä niin vesi saattaa maistua koiralle paremmin. Apteekista tai eläinlääkäristä voi myös ostaa valmiita nesteytystuotteita koiralle jos kotikonstit eivät auta.

Koiran kastelu
Koiran oloa voi yrittää viilentää viemällä se uimaan, suihkuun tai kastella puutarhaletkulla. Jos koira tykkää kahlata niin koiralle voi myös ostaa lasten kahluu altaan :D Meidän Hemmo on oikea uimamaisteri eikä sitä tarvitse juuri houkutella veteen mutta jos koira ei pidä vedestä niin suihkussa tai puutarhaletkulla voi viilentää tehokkaasti koiran oloa suihkuttelemalla viileää vettä koiran vatsalle, kaulalle ja tassuille!

Viilentävä pyyhe tai T-paita
Lemmikkieläinkaupoista saa ostettua viilentäviä huiveja ja makuualustoja mutta ensihätään kotikonstina voit kastella pyyhkeen kylmällä vedellä ja laittaa sen koiran selälle tai vaihtoehtoisesti pukea kasteltu T-paita koiran ylle. Jos koiralla on oma peti sinne voi myös laittaa kostean pyyhkeen, joka viilentää mukavasti.

Koiran jäätelö ja "mehujää"
Nykyään hyvin varusteluista lemmikkieläin kaupoista tai jäätelökioskeista saa ostaa koiralle suunnattua jäätelöä (Muun muassa täältä saa koiran jätskiä)! Mutta koiranjäätelöt lemmikkikaupasta ovat ehkä hieman kalliita jokapäiväiseen tai viikkoiseen käyttöön mutta koiran jäätelötikkuja tai ns. "mehujäitä" voi tehdä myös itse esimerksiksi tonnikalasta ja piimästä ja jääpalamuotteihin voi pakastaa vettä ja koiran namusia!


Onko Sinulla jotain muita hyviä vinkkejä jotka jäivät mainitsematta? :) 


PS: Hemmolla on oma ystäväkirja-sivunsa blogin yläpalkissa (*klik) ja sinne voi muut karvakaverit mielellään laittaa kommenttiboxiin terveisensä Hemmolle! 




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)