SOCIAL MEDIA

#OLEN SISUSTAJA

perjantai 28. syyskuuta 2018
Ihana Emilia Uusikuu-blogin takana haastoi minut Ikean kehittämään haasteeseen pohtimaan omaa sisustusta, mitä se minulle merkitsee ja mikä siihen vaikuttaa.

Keittiömme haluaisin pintarempata jossakin vaiheessa. Haaveilen valkoisista keittiönkaappien ovista, harmaista seinistä ja tiilijäjitelmä välitilasta. Haluaisin myös muutaman avohyllyn.

Vieras- /työhuoneessa olen sisustellut viime aikoina hieman enemmän ja nyt se alkaa näytää oman silmään oikein kivalta. Ei mitään maata mullistavaa, lähinnä tavaroiden karsimista ja kalustekarusellia. Hemmokin vissiin tykkää kun sänky on muhkea ja paljon tyynyjä ja peittoja!

Työpöytä väsätty vanhasta 50-luvun komeronovesta ja Ikean pukkijaloista. Siinä on juuri loistavasti tilaa kahdelle. Vanha arkku syö sisäänsä järjettömän määrän lakanoita ja vanha kirjasinlaatikko, jonka äitini löysi Loviisan Wanhat Talot - tapahtumasta pääsi vihdoin seinälle! Tarkoitus olisi vielä löytää jokin kiva kasvi tänne huoneeseen.

Eteisaluassa meillä on iso Ikean kokovartalopeili, joka on kulkenut matkassani sitten ensimäisestä omasta kodistani. Sain peilin tupari tai synttärilahjaksi silloin <3

Kesällä ostin hieman heräteostoksena tuon kauniin Stockholm penkin/pöydän - onneksi sillä niiden valmistus ilmeisesti lopetettiin. Se löysi paikkansa makuuhuoneen peilin edestä.  


Eteisaulan seinälle olen koonnut kaikenlaisia kivoja koreja sekä Gambiasta ostamia puumaskeja. Ikean Hemnes-lasivitriinin olen maalannut mustaksi ja vaidoin vetimet tuollaisiin vanhoihin messikisiin. Ei olla kovia lukijoita joten sinne mahtuu kaikki tämän talouden kirjat ja muut opukset. Vanha musta Cartellin valaisimen olen saanut mieheltäni lahjaksi ja tykkään siitä edelleen vaikka se on tyylillisesti todella poikkeava mutta sopii minusta siihen kuitenkin täydellisesti.

Rakastan meidän olohuonetta ja se on todellakin meidän talon sydän. Sen sisustus on täynnä kontrasteja ja sekoitus vanhaa ja uutta, kiiltävää ja mattaa, tummaa ja vaaleaa, kovaa ja pehmeää, lämmintä ja kylmää. 

Meillä telkkari on paraatipaikalla ja se saa näkyä - sitähän tulee katsottua kuitenkin usein niin miksi se pitäisi piilottaa? Olohuoneen seinä meillä on maalattua harmaalla kalkkimaalilla ja rakastan tuota sävyä edelleen. Se antaa kivan kontrastin vanhalle kaapille ja mustille korkeakiiltosille Ikean TV-kalusteille.

Olohuoneen kalusteissa on myös omat tarinansa. Sohvapöytä on tehty miehen sukulaisen vanhan riihen lattialankusta. Vanha ruskea kaappivanhus on puolestaan minun lapsuudenkodistani. Ikean musta nahkainen nojatuoli taas on hankinta ensimmäiseen omaan kotiini. Olin sen kesän tehnyt niin paljon ylitöitä ja ollut lähes joka päivä töissä (niin se ainakin tuntui) että minulla oli opiskelijabudjettiini nähden hirvittävä summa rahaa. Niillä ostin silloin tämän haaveilemani tuolin palkinnoksi itselleni. Se on edelleen matkassa ja olohuoneessa paraatipaikalla <3

Tykkään hirmusti huonekasveista mutta jostain syystä en saa niitä oikein viihtymään meillä. Meillä tosin on ilmalämpöpumppu, joka kuivattaa ilmaa kiitettävästi eli kukkia pitäisi vissiin muistaa suihkutella. Meidän talo on myös hassusti silleen että olohuoneen isot ikkunat ovat pohjoiseen päin ja talon pienimmät ikkunat etelään, joten olohuoneeseen sijoitettavat kasvit täytyvät olla sellaisia jotka eivät viihdy suorassa auringossa.

Makuuhuoneessa meillä on hieman vaaleampi sisustus mutta siinä kuitenkin noudatetaan samaa kaavaa kun muissakin huoneissa. Makuuhuoneessa meillä on vanha talonpoikaskaappi, jonka löysin muutama vuosi sitten huuto.netistä ihan pilkkahintaan. Olen siitä edelleenkin niin onnellinen <3 Makuuhuoneen seinässä meillä on myös Kalklitirin kalkkimaali Emma-sävyssä.

Mitä kotisi tyyli kertoo sinusta?
 Toivon että sisustus kertoo olevani lämmin, kodikas, käytännönläheinen mutta leikkisä. Olen löytänyt oman makuni neutraalien värien ja käytännönläheisyyden kautta ja olen aina pyrkinyt pysyvyyteen sisustuksessa. Kun perusjutut ovat toimivat ja neutraalit niin niitä ei ole tarpeen muuttaa ja jos muutosta haluaa niin siihen on helppo tuoda lisämausteita aina sesongin mukaan. Sisustuksemme on suloinen sillisalaatti vähän kaikkea mitä jäänyt käteen vuosien varrelta. Tykkään sanoa sitä skandinaavisen boheemiksi.


Mikä on kotisi persoonallisin sisustusesine?
Tämä on itseasiassa tosi vaikea kysymys, koska persoonallinen mitä tarkoittaa persoonallinen? Onko se jotain mitä olen ihan itse keksinyt ilman vaikutteita tai ehkä jotain sellaista mitä muilla ei ole. Haluaisin sanoa että meidän sohvapöytä vanhasta riihen lattialankusta olisi se mutta ei se ehkä ole persoonallinen jos sellaisia löytyy muiltakin ja inspiroiduin sellaisen hankkimaan juurikin Uudenkuun Emilian pöydän nähtyäni? Olisiko se eräästä vanhasta Annon sisustuksesta napatusta ideasta kyhäilemäni männynoksa valoineen ja tilpehööreineen vierashuoneessa? Ei ehkä, koska siihenkin olen saanut vaikutteita jostain muualta.

Mutta olisiko se vessasta löytyvä ikoni, jonka olen joskus saanut tädiltäni. Minulla on aina ollut se vessassa ja se minusta kuuluu vaan sinne. En tiedä miksi mutta oiskohan sillä ollut vaikutusta kun ruotsiksi sanotaan ska vi gå på den heliga? mikä suoraan käännettynä tarkoittaa että pitäisikö käydä siellä pyhällä/pyhimmällä.

Onko kotonasi jokin sinulle tärkeä esine, jota et ole esitellyt julkisesti? Miksi?
Eipä taida olla. Jotkut asiat ehkä vilahtaneet kuvissa mutta niitä en sen kummemmin halunnut tarkentaa.

Miten sisustustrendit tai muiden mielipiteet vaikuttavat sisustusvalintoihisi?
En voi kieltää etteivätkö ne vaikuta. Juurihan ostin syksyn trendiväreihin lukeutuvan curryn värisen torkkupeiton ja tyynyn. Koen että tämä nykyinen Tine K-henkinen sisustustyylini oli aikansa trendi, mihin olen vaan jumittunut tai ihastuin niin kovaa että se jäi osaksi minua. Koska se tuntui niin omalta. Se on neutraali ja käytännönläheinen etnisellä vivahteella, joka sopi talomme henkeen täydellisesti, se on monipuolinen ja salliva ja siihen on helppo tuoda uusia trendejä pienemmässä mittakaavassa.

Oletko jättänyt jotain ostamatta, koska se ei ole vallitsevien trendien mukainen tai ei sovi Insta-feediisi?
En ole. Nykyään ostelen niin harvoin mitään ja jokainen ostos on yleensä harkittu niin siihen ei kyllä vaikuta trendit eikä instagram.

Oletko hankkinut jotain kotiisi vain siksi, että koet sen sopivan imagoosi tai miellyttävän muita?
En halua sanoa oikeastaan mistään etteikö mikään vaikuttaisi mihinkään. Vaikka en ensisijaisesti osta mitään mikä ei itseä miellytä tai mitä en oikeasti halua mutta uskon että siihen päätöksen kuitenkin voi alitajuntaisesti vaikuttaa monikin asia. Onhan siitä uutisoitu paljonkin kuinka paljon sosiaalinen media meihin vaikuttaa, miten sitä voidaan käyttää manipulointiin ja miten se ruokkii meidän sen hetkisiä intressejä. Vähän niin kuin kalkkimaalit itsellä joskus muutama vuosi sitten niitä näkyi omassa somekuplassani joka paikassa ja jokaisella ja loi minulle kalkkimaali-illuusion mutta yksikään ystävistäni ei tietänyt niistä silloin mitään! Kaisalla hyvä postaus aiheesta No Home Witout You - blogissa.

Koetko paineita ostaa pieniä tai isoja kodinsisustusta päivittäviä tuotteita – olipa ne sitten tuoreita kukkia tai samettisohva, jotta saisit kauniita kuvia?
En koe. En ole ammattitasonbloggaaja joka saisi tästä leipänsä. Arki rullaa kuitenkin päivätyön ja muiden pakollisten menojen mukaan ja valokuvia tulee otettua aika sponttaanisti silloin kun näen jotain kaunista ja kuvaamiseen on aikaa ja inspistä, oli niitä kukkia pöydällä tai ei mutta kyllähän ne kauniit kukat inspiroi...

Mitä asioita kotisi sisustuksessa rajaat pois kuvista?
Yleensä en rajaa kuvia ollenkaan vaan vaihtoehdot ovat minulla yleensä kaksi; joko en ota kuvaa ollenkaan tai en julkaise sitä. Ja voin myös myöntää että koska olen niin spontaani kuvaaja en välttämättä nää kuvaushetkellä kaikkia epäkohtia niin siksi välillä kuvissani jossain saattaa pilkistää Hemmon lelu tai tyhjä lasi tiskipöydällä. Mutta en anna sen häiritä, se ainakin kertoo että meillä eletään! :D





Mitä sisustus kertoo Sinusta? 
Tartu sinäkin haasteeseen tai kerro vaikka kommenttiboksissa :) 


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)