SOCIAL MEDIA

HELPOT OMENARUUSUT

sunnuntai 7. lokakuuta 2018
Vieläkö on omenasatoa jäljellä?
Tässä hyvä resepti miten sitä tuhota.

Helpot omenaruusut

Tässä taannoin törmäsin niin Liemessä-blogissa, somessa kuin myös monesti ihan iltapäivälehtien sivuilla kyseiseen hullunhelppoon Omenaruusuleivonnaisten reseptiin, joiden teossa onnistuu kuulemma hieman huonompikin leipuri! No sehän kuulosti paremmalta kuin hyvältä, jos onnistuminen on helppoa. Ei kun kokeiluun.

HULLUN HELPOT OMENARUUSUT  

5 torttutaikinalevyä
2 omenaa
2-3 rkl omenahilloa 
2-3 rkl aprikoosimarmelaadia
½ tl kanelia
½ litraa keitettyä vettä

muffinsi vuokia

tomusokeria koristeluun

Ota takinalevyt sulamaan erilleen. Leikkaa omenat puoliksi ja poista siemenkodat. Leikkaa mahdollisimman ohuita siivuja, siis tosi ohuita (oikeesti!). Laita omenat kulhoon ja kaada keitettyä kuumaa vettä päälle. Anna pehmeta noin 5min. Kauli sillä aikaa jauhotetulla alustalla torttutaikinalevyjä niin pituus kuin leveyssuunnassa ja puolita taikinalevyt tämän jälkeen pituussuunnassa. 

Tämä osuus on omaa improvisointia kun ei löytynyt omenamarmelaadia kotoa. Eli sekoita omenahillo ja aprikoosimarmelaadi ja kaneli keskenään ja sivele tämän jälken seos taikinasiivujen päälle. Asettele pehmenneet omenasiivut taikinasiivujen päälle pituussunnassa niin että tulevat hieman reunan yli. Taita taikina toisesta reunasta puoliksi omenoiden päälle ja ala rullaamaan yhdestä reunasta rullalle. Hyvä kuvallinen ohje löytyy Liemessä-blogista! :) 

Nosta ruusukkeet muffinsi vuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40-50min tai kunnes taikina kypsynyt. Jos omenat alkavat tummua liikaa, laita niiden päälle pala folioa. Ripottele tomusokeia päälle.


TADAA! Siinä ehkä yhdet helpoimmista leivonnaisista, joista tulee vielä ihan älyttömän hienoja!! Eivät kyllä valehdelleet etteikö vähän huonompikin leipuri tästä selviäisi.





SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

2 kommenttia :

  1. Oooh, tämähän pitää kokeilla vaikka joulun alla kunnon punaisilla omenoilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta,punaiset omenat antavat varmasti kivan punertavan sävyn! :)

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)