SOCIAL MEDIA

ENSIMMÄINEN JOULUKUUTA JA KYMMENEN KYSYMYSTÄ JOULUSTA

lauantai 1. joulukuuta 2018
Ihanaa ensimäistä päivää joulukuuta!
Me ollaan äitini ja tätini kanssa tänään käyty fiilistelemässä Strömforsin Ruukin Joulukoteja ja kierrelty ruukin käsityöläispuodeissa imemässä inspiraatiota jouluun. Joulupuodit pursuaa toinen toistaan kivempia käsitöitä ja jouluherkkuja että siellä iskee ihan runsaudenpula eikä tiedä mitä sitä ostaisi kun on niin paljon kaikkea kivaa. Käykö muillekkin ikinä niin? Muutama juttu jäi kyllä sen verran harmittamaan että voipi olla että menen huomenna sinne takaisin :D

Strömforsin Ruukin Joulukoteihin sekä kaikkiin ihaniin joulupuoteihin kannattaa ehdottomasti tutustua ja jos vain on mahdollista jouluhumu jatkuu vielä huomennakin ja joulukodit ovat auki klo. 10-15! Jos tänä viikonloppuna ei ehdi Strömforsiin tutustua niin ensi viikonloppuna kannattaakin sitten tutustua Loviisan Joulukoteihin :)

Kun kerran vietetään ensimmäistä joulukuuta niin jatketaan joulufiilistelyillä ja alta voit nähdä vastaukseni 20 kysymystä joulusta - blogihaasteeseen, jonka bongasin Esmeralda's - blogista.

Joulukuun maltillinen sisustus

Joulusisustus

Joulukoti

MISSÄ VIETÄT MIELUITEN JOULUSI?
Kotona läheisten kanssa - johon kuuluu niin perhe kuin ystävät <3 Me ollaan jo lähes 10vuotta vietetty joulua niin että aattona minä ja mies mennään omille vanhemmille viettämään aattoa sitten illalla palaamme omaan molemmat omaan kotiin, annetaan toisillemme lahjat ja monena vuonna olemme pulahtaneet vielä paljuun jouluyönä. Joulupäivä meillä perinteisesti vietetään ystävien kanssa juhlien ja siihen kuuluu yleensä myös "se ainoa kerta vuodessa paikalliseen yökerhoon -visiitti" :D Tapaninpäivä menee yleensä pitkään nukkuessa ja iltapäivästä me mennään aina viettämään mummoni synttäreitä.

MIKÄ ON TÄRKEIN JOULUPERINTEESI?
Tykkään siitä että meillä on miehen kanssa omat perinteet. Aattoaamuna syödään riisipuuroa ja yöllä paistettua kinkkua leivänpäällä ja kun illalla palataan omaan kotiimme annetaan toistemme lahjat ja mennään sinne paljuun jos sää sallii.

MILLAISTA ON SUOSIKKI JOULUMUSIIKKISI? MIKÄ ON SUOSIKKI JOULULAULUSI TAI -KAPPALEESI?
Monet mieltävät suomalaiset joululaulut masentaviksi mutta minulle ne ovat enemmänkin hartaita edustavat joulua kaikista eniten. Se ehkä juontaa juuret lapsuuteen koska niin kotona kuin koulussa laulettiin paljon joululauluja ja ne olivat juuri niitä perinteisiä suomalaisia ja ruotsalaisia. Oma suosikkini onkin varmasti Sylvian joululaulu mikä oli myös lapsena bravuurini soittaa pianolla.

MITÄ HALUAT SYÖDÄ JOULUNA?
Kinkkua, perunalaatikkoa, savukalaa, joululimppua ja riisipuuroa.

MITÄ LAPSUUDEN JOULUN TRADITIOISTA OLET OTTANUT MUKAAN TAI TULEVAISUUDESSA AIOT OTTAA MUKAAN OMAAN JOULUUSI?
Meillä syödään riisipuuroa aamupalaksi tai lounaaksi ja jouluaterian jälkkärinä on yleensä sekametelisoppaa eli sekahedelmäkeittioa.

MILLAINEN ON KOTISI TÄMÄN VUODEN JOULUSISUSTUS? ONKO SINULLA TAPANA UUSIA JOULUKORISTEITA?
En ole vielä ihan päässyt vauhtiin tässä joulusisustamisessa mutta veikkaan että mennään niin kuin aikaisempina vuosina eli aika maltillisesti. Tykkään enemmänkin sisustaa talvea kuin itse joulua. Talveen kuuluu peitot, tyynyt, taljat ja kynttilät ja sen joulusilauksen sisustukseen antaa varmaankin sitten kaikki joulu- ja paperitähdet, valot, joulukukat, makeiset ja kynttilät. Ostelen joulukoristeita maltilla.

OIKEA VAI MUOVIKUUSI?
Meillä on ollut molemmat mutta tänä vuonna möin muovikuusemme eteenpäin, koska olen viime vuosina tykästynyt aitoon kuuseen. Suosin kuusena sellaista pientä ja siroa.

MIKÄ TAI MITKÄ ON JOULUN VÄRIT?
Kyllähän punainen kuuluu jouluun vahvasti mutta en ole sisustanut punaisella niin hirveästi.

MITÄ TOIVOT JOULULAHJAKSI?
En ole toivonut mitään erityistä mutta tykkään kaikesta käytännöllisestä tai sellaisesta mitä ei tulisi itse ostettua ja liputan muun muassa lahjakorttien nimeen koska silloin voi ostaa juuri sitä mitä haluaa :)

MIKÄ JOULUSSA ON PARASTA
Läheiset, rakkaus, tunnelma, lämpö ja tietenkin ruoka :D


Tarttukaa tekin ihmeessä haasteeseen ja vastailkaa 10 joulukysymykseen - minua ainakin kiinnostaa miten muilla vietetään joulua kun ei vielä tähän mennessä ole tullut vietettyä kuin oman perheen kanssa! :)



SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)