SOCIAL MEDIA

RAHA JA TALOUS: Vuoden 2019 tavoitteena säästäminen

maanantai 7. tammikuuta 2019
* ~ Tämä postaus on osa RAHA JA TALOUS - postaussarjaa, missä paneudutaan raha-asioihin Matti Meikäläisen silmin. Postaukset julkaistaan noin kahden kuukauden välein aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina ~*


Taas olisi kuukauden ensimmäinen maanantai ja aika puhua taas rahasta!




En tänäKÄÄN vuonna tehnyt uudenvuoden lupausta koska en usko että ns. pakolla keksitty lupaus olisi mitenkään pysyvä (ainakaan yhtään itseni tuntien :D) mutta ehkä tämän vuoden tavoite voisi olla säästäminen. Tavoitteena säästää bufferi, ns. puskurirahasto.

Mietin syksyn pimeydessä että mikä olisi motivoiva tapa säästää ja minun kohdalla motivoi suuresti huomaamattomuus. Jos pienesti ja huomaamattomasti saisi säästettyä olisi parasta.

Tavoitteeni säästämisessä onkin siis aloittaa todella pienestä ja summa kasvaa vuoden kuluessa sillä periaatteella että tammikuussa siirrän säästöön 10€ ja summa nousee joka kuukausi 10€ eli helmikuussa laitan säästöön 20€ jne. niin että joulukuun säästösumma olisi 120€. Vuoden lopussa minulla pitäisi siis olla säästössä tasan 780€. Eikö olekkin aika hyvä summa? Säästämisen voisi toki aloittaa toisinkin päin ja laittaa tammikuussa säästöön 120€ ja joulukuussa säästösumma olisi 10€ mutta minä ajattelin aloittaa lempeämmin.

Palataan siis vuoden lopussa taas tähän ja katsotaan miten säästäminen onnistui :)

PS. Summan laitan automaattisesti siirtymään palkkapäivänä säästötililleni, jonka "piilotin" näkyvistä mobiilipankistani. Se on edelleen käytettävissäni mutta uskon että kun se ei ole näkyvillä koko ajan niin ei tule houkutusta lainata sieltä...


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)