SOCIAL MEDIA

SUOMALAISENKODIN TODELLISET KLASSIKOT - BINGO

perjantai 25. tammikuuta 2019
Bongasin eilen Pinossa - blogissa hauskan postauksen, joka perustui Kotivinkki-lehden tekemään tutkimukseen, jossa selvitettiin suomalaiskotien todellisia klassikoita. Listalle oli annettu 34 tavaraa, jotka tutkimuksien perusteella löytyvät todennäköisesti suomalaiskodeista.

Arvaatko kuinka monta ruksia meidän Suomi-klassikko bingossa tuli?


Tumma sisustus

Tumma sisustus

Wieniläistuoli

Skandinaavinen sisustus

Kodin sisustus

FISKARSIN ORANSSIT SAKSET 
Check! Meiltä löytynee yhdet ainoat oranssit Fiskarsin kynsisakset. Keittiösakset ovat myös Fiskarsin mutta Suomi100v kunnioittaen sinivalkoiset.

IITTALAN KIVI-TUIKKU 

Check! Muutama Kivi-tuikku löytynee. Ei tosin siinä käytössä mihin se on tarkoitettu. Toisessa meillä on hammastikkuja.

ARABIAN MUUMIMUKI 
Check! En näitä ole ikinä keräillyt mutta muutama niitä kuitenkin kaapissa ja niistä juodaan aina kahvia.

PIENI KAKTUS TAI MEHIKASVI 
Check! Niitä on muutama :D

KYLPYHUONEESSA HARMAAT KAAKELIT LATTIALLA, SEINILLÄ VALKOISET 
Haha checkpoint! Juurikin näin :D mutta on meillä sentään yksi seinä kivijäljitelmää jos jotain omaperäisempää haluaa kylppristämme löytää...

HARMAA SOHVA 
Check! Meidän tummanharmaa sohva on edelleen oikein mieleinen. Se on helppo pitää puhtaana eikä kaikki koirankarvat näy siinä heti.

IITTALAN ESSENCE-VIINILASI 
Todellakin check! Nehän on ehkä kauneimmat viinilasit mitä on!

PUNOTTU KORI, JOSSA KAHVAT 
Check! Nämä ollut jo iät ja ajat muodissa mutta viime vuonna sain itse vasta hankittua omani.

KEHYSTETTY JULISTE, JOSSA TEKSTIÄ 
Check! Niitä on ollut joskus enemmän mutta nyt oikeastaan vain kaksi. Ja yhden aion vaihtaa pois jossain vaiheessa. Mutta jatkossa silti.

VAALEA PAIMENTOLAISTYYLINEN MATTO 
Check! Meiltäkin löytyy tämä ikoninen Elloksen Tanger-matto. Mistä tykkään edelleen kovasti.

TEEMA-ASTIASTO 
Check! Tätä astiastoa minulle kerättiin nuorena ja se on minusta ollut oikein toimiva astiasto.

INNOLUXIN LOKKI-VALAISIN 
Check! Tämä valaisin muuttanut mukana joka asuntoon, ja löytynee tällä hetkellä kodinhoitohuoneesta. Tosin ei ole vielä päässyt kattoona asti :D

AALTO-MALJAKKO 
Check! Löytynee kaapista kukkamaljakkona kuin pienenä koristemaljakkona ja tuikkukuppina.


BINGO!

13/34 Suomalaista klassikkoa löytyi siis meidän kodista, mikä minusta tuntui yllättävän pieneltä määrältä. Vaikka en koekkaan että meillä ihan perussuomalainen sisustus olisikaan mutta seuraan kuitenkin sen verran paljon sisustusblogeja niin suomesta kuin ulkomailta niin välttämättömästikin ideoita tulee joka puolelta ja ne vaikuttavat myös omaan sisustukseen. Meidän tulos voisi kuitenkin olla suurempikin koska listassa oli myös sellaisia mitä joskus on ollut mutta tällä hetkellä niitä ei ole, esim. valkoinen keittiö tai peikonlehti (se kuoli viime talvena :D).

Muita tavaroita, joita jäi meidän bingosta uupumaan valkoisten keittiönkaappien ja peikonlehden lisäksi olivat Iittalan Savonia aterimet (ei löydy mutta parhaat aterimet silti!), rottinkituoli (tämä oli suurin yllätys mutta ei meiltä löydy rottinki tuolia!), talon muotoinen sisustuslyhty (on ollut harkinnassa :D), suorakulmainen metallijalkainen sohvapöytä (ei ole ikinä ollut, ihme kyllä), Malm-lipastoStockholm-mattoSinnerlig-valaisinAalto-jakkaraMarimekon Kaksi raitaa-pyyheLundian kirjahyllyString-hyllyDesign Letters-mukiDSW-tuolimarokkolainen rahi (tällaisen haluaisin!), Secton valaisinLe sac en papier-paperipussi ja Urna-vaasi.



Montako Suomi-klassikoa Sinun kodistasi löytyy? :)



SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

2 kommenttia :

  1. Tää asia naurattaa, sillä vaikka ihan nuo kaikki ei omasta kodista löydy niin silti ne on ostoslistalla xD Peikonlehti olis ihana omaan kasvikokoelmaan, mutta mieluummin seuraavaan asuntoon, kun tästä täytyy pian lähteä.
    Muutenkin aivan ihana sisustus teillä! :3 Kivan erillainen keittiökin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli aivan sama reaktio kun Pinossa-blogista postausta luin! :D jos ei ole ostoslistalla niin vähintäänkin joskus ollut... Kiitos paljon <3 sisustus on muovautunut uomiinsa monen vuoden tuloksena ja olen siihen itse kovin tyytyväinen tällä hetkellä! :)

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)