SOCIAL MEDIA

ILMAISTA SISUSTAMISTA LUONNOSTA

maanantai 18. helmikuuta 2019
HUOM! Kerätessä luonnosta oksia tai muita on muistettava Suomen lainsäädäntö. Oksia ei saa mennä katkomaan ilman maanomistajan lupaa. Tämän postauksen kaikki tuotteet on kerätty luonnosta Jokamiehenoikeuksien puitteissa tai maanomistajan luvalla. Kivien ja simpukoiden kerääminen ulkomailla voi myös olla kiellettyä, joten muista aina ottaa selvää kunkin maan käytäntö!


Kukapa ei tykkäisi ilmaisesta sisustamisesta huutaa hep! Kuten kuvista käykin ilmi niin meillä sisustetaan varsin luonnonläheisesti ja vähän joka huoneesta löytyy jotain luonnosta poimittua. Rakastan kauniita oksia, risuja, käpyjä, kiviä ja simpukoita ja yritän ja haluan käyttää niitä sisustuksessa monipuolisesti. Ja mikä parasta, ne on ilmaisia! :) 


Sisustus 2019
Talvella kerätyt kuihtuneet koiranputket näyttävä kauniilta maljakossa. Olisi kiva löytää sellainen oikein iso!

Sisustus 2019
Lehtikuusen oksat näyttävät kivalta maljakossa ja näyttävät kivalta ruukussa vuoden ympäri.

Sisustus 2019
Syksyllä ja joulun alla on kiva kerätä havupuunoksia maljakkoon mutta näin keväisin tykkään lehtipuiden oksista.

Sisustus 2019
Simpukoita ja kivia on tullut kerättyä vuosien varrella varmaan monen kilon verran ulkomaan matkoilta. Ne näyttävätkin kivalta astioissa ja asetelmissa.


Sisustus 2019

Sisustus 2019
Männynoksa katossa on kiva katseenvangitsija vierashuoneessa.

Sisustus 2019
Alkuperäisen idean männynoksa mobilesta sain Annon mainoskuvasta.

Sisustus 2019
Minun mobilesta löytyy paperitähtiä ja -palloja, koristelintuja ja unisieppareita.

Kuivat oksat. Meiltä löytyy kuvattuja oksia vähän sieltä sun täältä. Olohuoneessa isossa saviastiassa meillä on lehtikuusenoksia, jotka talvella ovat hauskan näköisiä pienine käpyineen.

Männynoksa "mobile". Meidän männynoksa on roikkunut katossa jo varmaan 6vuotta. Sain aikoinani inspikseni siihen Annon sisustuksesta. Isän metsästä löytyi sitten sopiva oksa, jota olen tässä vuosien varrella tuunaillut. Nyt sieltä löytyy valonauhan lisäksi paperitähtiä, paperipalloja sekä muutama koristelintu ja unisieppari.

Tuoreita oksia maljakkoon. Minä kadehdin heitä jotka joka viikkoo ostavat kukkia kotiin. Itse en niitä osta kuin max. pari kertaa kuussa. En rehellisesti aina muista ja myönnettäköön olen vähän sniidu + eikä kukaan muukaan niitä minulle tuo yhyy :'D Siksi odotankin kovasti kevättä ja kesää kun kukkia voi poimia niin pihan perältä kuin tienvarsilta. Mutta kyllä hätä ja sniiduilija keinot keksii näin talvellakin. Kun leikkokukkia ei ole niin maljakkoon voi kerätä oksia (huom. maanomistajan lupa!). Meillä on onneksi muutama puu tuossa pihalla niin voin koska tahansa sieltä käydä napsimassa oksan maljakkoon. Syksyllä ja joulun alla maljakossa on kiva pitää vaikka havupuunoksia mutta näin keväisin tykkään käydä hakemassa lehtipuunoksia, kuten koivua ja joskus myös hyötypuutarhan puiden oksia, kuten kirsikkaa, omenaa tai kriikunaa.

Kuihtuneet kasvit. Olen viime vuosina hurahtanut vähän sellaiseen karun kauniiseen ja kuituneet kasvitkin ovat minusta kauiita maljakossa. Meiltä löytyy mm. kuihtuneita heiniä (vähän niin kuin pampaheinä) sekä koiranputkia. Ne kannattaa kerätä vasta talvella kun ovat kuivahtaneet kunnolla. Sprayaa niihin vähän hiuskiinneettä niin pysyvät paremmin kasassa eivätkä pölyä.

Kiviä ja simpukoita. Niitä on tullut keräiltyä mukaan ulkomaan matkoilta. Ne näyttävät kivalta niin pienissä astioissa, kynttiläastelemissa tai kasvien kanssa.



Vinkki! Jos innostuit, niin parhaiten oksia ja kuivahtaneita kasveja on kerätä näin talvella!



Sisustatko sinäkin luonnon aarteilla?




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)