SOCIAL MEDIA

SISUSTUSTYYLINI - SKANDINAAVISEN BOHEEMI

keskiviikko 13. helmikuuta 2019
Olen aina välillä miettinyt että mitä tyyliä sisustuksemme oikein edustaa kun se ei kuitenkaan ole aivan selkeästi edusta oikein mitään. Se on maalaisromanttinen, muttei kuitenkaan vaalea röyhelöinen tai pastellinen. Vaan enemmänkin tumma ja rouhea. Meillä on värejä, mutta ne ovat neurtaaleja ja maanläheisiä, kuten harmaata tummasta vaaleaan, mustaa, ruskeata, valkoista, beigeä ja greigeä ja tehosteväritkin ovat murrettuja ja neutraaleja. Sisustus on tumma mutta silti meillä on yllättävän paljon valkoistakin. Meillä on korkeakiiltoisia modernia ja uusia kalusteita mutta vastapainoksi myös mattapintaisia kalkkimaaliseiniä ja vanhoja talonpoikaishuonekaluja.

Millä tällaista sisustusta sitten kutsuisi?

Moderni maalaisromanttinen

Moderni maalaisromanttinen

Moderni maalaisromanttinen sisustus

Skandinaavisen boheemi sisustus

Skandinaavisen boheemi sisustus

Moderni maalaisromanttinen

Tumma olohuoneen sisustus

Skandinaavisen boheemi sisustus

Talonpoikais huonekalut

Moderni maalaisromanttinen

Moderni maalaisromanttinen

Skandinaavisen boheemi sisustus

Tumma sisustus

Joskus aikanaan keksin että se voisi olla skandinaavisen boheemi. Se edustaa minulle tavallaan sellaista rentoa pehmeää sisustusta pienellä skandinaavisella twistillä.

Skandinaavinen sisustushan edustaa pääpiirteittäin sellaista todella selkeää, ajatonta ja modernia sisustusta mitä ei meidän sisustus ole ollenkaan. Meidän sisustus taas on sen sijaan tumma, runsas ja rönsyilevä. Miksi siis skandinaavinen? Perustelen sen skandinaavisen sillä että ne uudet huonekalut mitkä meillä on ovatkin sitten todella moderneja ja selkeälinjaisia. Ne ovat hyvin yksinkertaisia ja selkeälinjaisia, selkeitä värejä ja korkeakiiltoisia. 

Boheemius on ehkä helpompi perustella meidän sisustuksessa vaikka moni ehkä ei sitä allekirjoitakkaan. Boheemisisustus on monelle ehkä sellainen värikäs ja runsas etninen hippimäinen mitä se tietenkin myös on mutta minulle se edustaa myös sellaista rentoutta, pehmeyttä, eriparisuutta ja sellaista hallittua sekamelskaa. Boheemius on myös minulle sellainen mikä selittää sen ettei sisustustyyli ole mitään tiettyä tyyliä vaan juurikin iloinen sekamelska vähän kaikkea - meidän kohdalla skandinaavisuutta, tummaa, vaaleata, kontrasteja, kiiltävää, mattapintaa, maalaisromaantiikkaa, talonpoikaishuonekaluja, ikeakalusteita, modernia, designia, kirpparilöytöjä ja itsetekemää - sulassa sovussa keskenään.

Skandinaavisen boheemi sisustus edustaa minulle siis sellaista rentoa sisustusta missä kohtaa erilaiset kontrastit.


Mikä on sinun sisustustyylisi ja miten sinä kuvailisit meidän sisustusta? :)



PS. Tässä ihan sattumalta törmäsin Eklektinen sisustus - määritelmään mikä tarkoittaa kerroksellista sisustamista missä tavallaan otetaan parhaat palat kaikesta. Tämä kuvaa toisaalta myös oikein hyvin omaa sisustusfilosofiaa.


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


2 kommenttia :

  1. Mä olen miettinyt ihan samaa joskus! Joskus päädyin sanaan "eklektinen", mutta sekään ei oikeastaan enää kuvasta meidän sisustusta. Asutaan myöskin vanhassa talossa, johon tulee kerättyä vähän sitä sun tätä, jotka ovat meille rakkaita ja tärkeitä. Ehkä jotain skandinaavista old modernia, mutta toisaalta tanskalaista ja ruotsalaista sekoitettuna, vähän jopa norjalaistakin? :D Samaan kategoriaan luokittelisin tuon teidänkin kodin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä että vaikka sitä ei tavallaan halua kategorisoida niin kuitenkin sitä haluaisi vähän kuitenkin tunkea itseään johonkin muottiin! :D Vaikka ei sille edes mitään tarvetta. Mutta olisihan siihen kiva keksiä joku sana kuvaamaan. Pitääkin tulla kurkkimaan miltä teillä näyttää kun kerran samaan "kategoriaan" mahdutaan, haha! ;D Hauskaa ystävänpäivää sinne!

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)