SOCIAL MEDIA

MAUSTEISET KANA BAOZIT - ELI KOREALAISET HÖYRYSÄMPYLÄT

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~


Minun puhelimen nettiselaimessa on vähintään aina 40 välilehteä auki kun minä aina laitan ns. "muistiin" reseptejä, joita kiinnostaisi kokeilla. Minun facebook ainakin vilisee koko ajan mitä herkullisemman oloisia reseptejä ja ne in pakko avata nettiselaimeen koska muuten ne unohtuu! :D

Tämä on myös yksi resepti, jonka olen bongannut jostain somesta ja se vaan kuulosti niin herkulliselle että oli pakko kokeilla. Meiltä ei ihan löytynyt kaikkia aineksia mutta ei se haitannut, näistä tuli super hyviä silti! Täyte oli niin hyvää että teen sitä varmaan ihan muuten vaan vaikka riisin kanssa! :P

Alkuperäinen resepti bongattu Eskimon sivuilta ja tuunailtu omaan makuun. Me ei myöskään käytetty sivujen mainostamaa paistopussia. Olisi ehkä pitänyt koska meidän paisto ei sujunut ihan ongelmitta joten suosittelemme paistopussia kuten alkuperäisessa ohjeessa oli :D

MAUSTEISET KANATÄYTTEISET BAOZIT
n. 10-12kpl

Taikina:
½dl sokeria
1dl vettä
2tl kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3rkl öljyä
½tl suolaa

Valmista ensin baozitaikina. Sekoita sokeri ja n. 40-asteinen vesi kulhossa kunnes sokeri sulaa. Lisää hiiva ja anna kuplia 10-15min. Kaada jauhot isoon kulhoon ja lisää hiivaseos, yksi kananmuna, öljy ja suola. Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 10min kunnes taikina on sileaa ja venyvää. Nostata kulhossa 1-2 tuntia kunnes taikinan koko tuplaantuu.

Kana-täyte:
1 chili ja/tai 1-2tl chilijauhetta
3 valkosipulinkynttä
2cm inkivääriä
½nippu korianteria
½-1 sipuli
400g kanaa
½-1 kanaliemikuutio tmv.
2-3rkl soijaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
½dl seesamin siemeniä

Hienonna chili, valkosipuli, sipuli, kuorittu inkivääri sekä korianteri. Kuullota niitä pannulla öljyssä ja lisää liha ja paista. Lisää sitten soijakastike sekä makea chilikastike ja keitä kasaan. Lisää lopuksi paahdetut seesamin siemenet ja silputtu korianteri.

Leikkaa kohonnut taikina 10-12 osaan, kauli pieniksi pyöreiksi kiekoiksi ja nosta keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä.

Käännä reunat täytteen päälle ja nipistele yhteen niin että saat pyöreitä sämpylöitä, voitele kananmunalla ja nosta paistopussiin.

(Me tehtiin sämpylöitä sekä ylöspäin rypistettynä että alaspäin ja ylöspäinrypistetyt paistuivat paremmin kauttaaltaan)

Kaada paistopussin pohjalle 1dl kiehuvaa vettä ja kypsenna 175-asteisessa uunissa noin 15min.


Tajoile baozit paahdettujen seesaminsiementen, korianterin, silputun chilin ja hoisin-kastikkeen kera!

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)