SOCIAL MEDIA

PIENTÄ PINTAREMONTTIA: Eteisaulan uusi ilme maalilla ja tapetilla

perjantai 31. toukokuuta 2019
Perjantai sinä olet täällä taas!
Normaalisti se olisi viikon paras juttu mutta näin lomalla se tuntuu hieman haikealta, koska se tietää sitä että loma alkaa lähentyä loppua :D No ei se mitään, pitää sitä välillä palata arkeen jotta lomakin tuntuisi lomalta. Loma onkin ollut aivan mahtava! En voi sanoa että olisin niin hirveästi ladannut akkuja mutta jonkinlaista tyydytystä saan siitä että olen saanut niin paljon aikaiseksi kaikkea! :) 

Meillähän on nyt ollut tuo kasvimaa / kasvihuone projekti meneillään tuolla ulkona mutta lomalla päätin myös tarttua toimeen täällä sisällä. Onneksi sitä saa aika pienellä, kuten maalilla ja tässä tapauksessa myös kahdella rullalla tapettia ihmeitä aikaan!

Lopputuloksen näet alta! ;)

Tikkurila Valamo

Sandberg Wallpapers

Tikkurila Valamo sävy

Ruotsalaiset tapetit

Talonpoikais lipasto

Sandberg tapetit

Kukkatapetti

Sandberg Emma tapetti

Eteisaula ja osa olohuonetta koki pienen muodonmuutoksen aikaisemmin tällä viikolla kun päätin maalata seinät ja tapetoida kaksi pientä seinän pätkää.

Eteisaula on ollut ehkä talomme suurin murheenkryyni ja varmaan sen takia se on aikojen saatossa kokenut paljon muutoksia. Huone on tavallaan osa avointa olohuonetta, mutta se toimii myös niin sanottuna eteisenä ja aulana kun tullaan sisälle pienestä tuulikaapista. Siellä on monen monta ovea joka suuntaan ja vinkkeliä sinne sun tänne. Kaiken lisäksi huone on todella varjoinen koska se sijaitsee keskellä taloa eikä siellä ole ikkunaa. Tykkään tästä tilasta kuitenkin todella paljon ja siksi onkin ollut super kiva saada se vihdoinkin kivannäköiseksi!


Muutokset eteisaulassa lähtivät liikkeelle siitä kun toukokuun alussa löysin muun muassa tämän kuvassa näkyvän talonpoikaislipaston paikalliselta kirppikseltä sekä vanhan vitriiniovisen talonpoikaiskaapin nettikirpparilta. Nämä vanhat talonpoikaiskalusteet eivät mielestäni kuitenkaan oikeen istuneet eteisessä vallinneeseen värimaailmaan, joten aloin miettiä joko kalusteiden maalaamista tai seinien maalaamista. Kalusteiden maalaamisessa yritän olla aina fiksu enkä halua niitä maalata ellei ole aivan pakko. Olin myös alkanut kyllästymään eteisaulan vihreään väriin, joten siitä oli helppo lähteä eteenpäin että kalusteet saavat jäädä oman värisiksi ja seinät uusitaan.

Seinien väriksi halusin ehdottomasti harmaan. Se on luottovärini ja siihen en vaan kyllästy. Somen ja instagramin vaikutuksesta olin myös alkanut miettiä että pitäisikö laittaa eteisaulan pieneen syvennykseen sekä olohuoneen puolelle pienelle seinän pätkälle tapettia? Ihania tapetteja kun näkee vähän joka puolella (omassa somekuplassani siis :D). Olen ollut vannoutunut maalin ystävä ja oikeastaan kirjonnut tapetit tähän asti mutta nyt pienet tehosteseinät tapeteilla tuntuivat ylitsepääsemättömän houkuttelevilta.

Seuraava kysymys olikin että mikä tapetti olisi niin kiva etten siihen kyllästy? 

Montaa eri vaihtoehtoa olen pyöritellyt mielessä, pohtinut, suunnitellut, piirtänyt mielikuvia mutta loppujen lopuksi päädyin siihen ensimmäiseen suosikkiini, eli tuohon tummanharmaalla pohjalla olevaan kukkakuvioiseen Sandberg Tapeter Emma- tapettiin! Nyt kun nään tapetin seinällä en voi olla tyytyväisempi. Ensinäkin se näyttää siltä että se olisi voinut olla siinä aina ja se on täydellinen valinta niin kuvion (lempikukkiani, lupiineja ja unikoita) ja värin (täydellinen tumma sinivihreä harmaa ja vaaleanpunainen) suhteen!

Loput seinät eteisaulassa maalattiin Tikkurilan värikartasta Valamo-sävyisellä hieman lämpimään taittavaan harmaaseen, joka onneksi sopi loistavasti tapetin kanssa yhteen. Hätähousuna nimittäin marssin kauppaan tapettirullan kanssa ja vertailin sävylappuja tapettirullan kanssa ja menin sillä mikä kaupassa näytti parhaimmalta. Näinhän ei pitäisi ikinä tehdä sillä sävyt voivat eri valaistuksessa näyttää aivan erilaiselta, mutta koska tiedostin asian ja yritin katsoa sävyjä myös varjoisammassa kohtaa kaupassa, värivalinta osui nappiin!

Voi että miten onnellinen olenkaan nyt kun sain tämänkin kohdan kotoa nyt vihdoin näyttämään hyvältä ja muutoksen myötä talonpoikaiskalusteetkin näyttävät upeilta seinää ja tapettia vasten.

Tällaisia perjantaikuulumisia siis. Tällä kertaa vain kuvia eteisen puoleiselta puolelta mutta lupaan myöhemmin palata olohuoneen puoleisilla kuvilla. Mukavaa viikonlopun alkua kaikille! <3


Mitäs mieltä olette muuten tapetista - eikö olekkin UPEA? :) 



SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •





2 kommenttia :

  1. Tosi harmoninen ja kuitenkin persoonallinen ja kodikas lopputulos!:) Tykkään kovasti myös tuosta roikkuvasta koriamppelista, vai mikä se nyt onkaan ;)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) tuo tapetti on kyllä ihan täydellinen, olen siitä niin onnellinnen! Amppeli on myös kiva. Ostin sen viime kesänä Fiskarsista eräästä boheemihenkisestä käsityöläisputiikista.

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)