SOCIAL MEDIA

HELPPO BANAANILEIPÄ (BANANA BREAD)

sunnuntai 18. elokuuta 2019
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~

Minä syön banaanin tarvittaessa vähän minkälaisena vain mutta parhaimmat minusta ovat vähän vielä vihreitä kannasta, sellaiset kiinteät ja napakkakuoriset yksilöt. Miehellä on sama homma. Yleensä hyötykäytön nämä mustemmat yksilöt lähes aina smoothiessa mutta joskus on sellainen tilanne ettei tule smootheja tehtyä niin silloin saattavat banaanit jäädä pöydälle jopa vähän liiankin kauan.

Mutta onneksi löysin taannoin tämän hyvän hävikkiruoka reseptin, sillä mitä mustempi sen parempi banaani on banaanileivässä, eli banana breadissä! Se on sellainen makea leivän muotoinen kakku. Sitä voi syödä ihan sellaisenaan tai esim. myös Nutellan kanssa. Meillä se syödään yleensä sellaisenaan :P 



HELPPO BANAANILEIPÄ ELI BANANA BREAD

100g margariinia
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 banaania (mitä kypsempi sen parempi)
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa tai piparkakkumaustetta
(korppujauhoja vuoan jauhotukseen)

Vaahdota margariini sekä sokeri sekä vatkaa kananmuna joukkoon.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinaan.

Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe ja pyöräytä tasainen taikina

Levitä taikina tasaisesti jauhoitettuun pitkään vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa runsas puoli tuntia.


Leipä sopii erinomaisesti kahvin kanssa nautittavaksi!


HUOM!
Tämä resepti joustaa myös hullutteluun ja siihen voi upottaa vaikka mitä kaapinpohjalle jääneitä juttuja, kuten pähkinöitä, manteleita, mantelilastuja, kookoshiutaleita, kuiva hedelmiä, rusinoita ja sokerin voi korvata muilla kaapista löytyvillä sokereilla tai hunajalla jne. Lista on loputon. Tässä leivässä ripottelin manteliruoheen jämät maustekaapista mutta rouheet olisi myös voinut sekoittaa taikinan joukkoon. Osan jauhoistakin olen joskus korvannut esimerkiksi kookosjauhoilla.


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


2 kommenttia :

  1. Oon hyvin pitkän aikaa miettiny banaanileivän tekemistä. Nyt on kyllä pakko ottaa tää resepti ylös ja kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) tämä on ihan suosikki resepti, koska en itse jaksa mitään kovin vaikeata. Tämä on super helppo tehdä ja sitä on super helppo muokata :)

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)