SOCIAL MEDIA

TALONMAALAUSPROJEKTI

maanantai 19. elokuuta 2019
Hejsan kaikille! Täällä viettelen viimeistä "lomapäivää" vielä ennen kuin palaan sorvin ääreen. Voi miten nopeasti tämäkin loma taas meni mutta samaan aikaan kun se tuntui pitkältä (tuntuu siis oikeasti että siitä on ikuisuus kun olen viimeeksi ollut töissä) mutta toisaalta se meni niin nopeasti.

Ainahan lomat tietysti menee nopeasti mutta tällä kertaa löydän kyllä todella hyvän syyn sille että tämä loma meni kuin vilahduksena ohi oli tietenkin tämä meidän talonmaalausprojekti. Se aloitettiin jo ennen heinäkuun puoltaväliä ja eilen se oli vihdoinkin ohi ja pensselit heitettiin mäkeen!

Olemme jo monena vuonna puhuttu että talo tarvitsee huonon maalipinnan takia huoltomaalauksen mutta ei sitä saatu aikaiseksi. Tänä vuonna onneksi otettiin niskasta kiinni ja saatiin tämäkin hoidettua!

Tässä kuvia lopputuloksesta näin sateiselta maanantailta :)








Meidän talo on noin 130m2 ja me putsattiin ja maalattiin koko talo lähes tulkoon kahdestaan (yhtä päivää lukuunottamatta kun anoppi oli mukana auttamassa). Näinkin "pienen" talon maalaamiseen meni kuitenkin yllättävän paljon aikaa, yli kuukausi vaikka melkein joka päivä jotain tehtiin. Se hieman yllätti, olin kuvitellut että me hoidettaisiin tämä noin kahdessa viikossa :'D Tosin me myös uusittiin joitain ikkunanpuitteita ja muita listoja, jotka hieman repsottivat, joten se söi tietenkin vähän myös aikaa. 

Maalina käytettiin Tikkurilan Ultra Classic - maali, joka osoittautui ihan nappi valinnaksi (tämä ei ole maksettu mainos vaan tyytyväisen maksaneen asiakkaan suositus)! Maali oli aivan mahtava, se oli tarpeeksi paksua eikä se juurikaan roiskunut tai sotkenut ja mikä parasta se peitti jo yhdellä maalaus kerralla! Maali myöskin kuivui nopeasti ja sitä pysyti sivellä myös reippaalla kädellä ilman että tulisi valuma jälkiä. 

Kuisti on ollut minulle aina sellainen murheenkryyni. En oikein ole osannut sitä ikinä sisustaa. Tämän maalauksen takia tuli tässä samalla hieman siistittyä sitä ja nyt hyvä aika vähän miettiä senkin sisustamista. Vanhasta puusohvasta ei luovuta, koska siinä on mukava istua ilta-auringossa varsinkin keväisin ja sen alla on mukavasti säilytystilaa. Se saikin uuden maalin pintaan ja olen miettinyt että siihen pitäisi ostaa jotkut pehmusteet. Hakusessa olisi vielä löytää jonkinlainen pieni pöytä tai arkku lyhdyille ja kukille sohvan viereen.

Aikamoinen kesä takana siis. Ainakin on tullut oltua ulkona. En kuitenkaan ihan vielä olisi valmis palaamaan arkeen... en ihan vielä :)


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


2 kommenttia :

  1. Talohan näyttää uuden maalipinnan jälkeen kuin vastarakennetulta! Meilläkin on jo monta vuotta puhuttu, että pitäisi laittaa uusi maali ja että tällä kertaa ihan kunnon teollisuusmaalaus, niin sujuu vikkelään. Tänä kesänä ei kyllä keretty, mutta jos ensi keväänä aloittaisi ajoissa. Ihana tuo puusohva ja siihen varmasti sopisi kivasti juurikin jotkut pehmusteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin kehui moni naapurikin! :) kannattaa ehdottomasti maalata, se saa talon näyttämään kuin uudelta ja muutenkin freesaa ilmettä. Tuota ultra classic maalia voidaan ainakin suositella koska se peitti yhdellä kerroksella ja oli mukava koostumus maalata! Puusohvaankin saatiin pehmusteet vihdoin tänä kesänä. Ihanaa elokuuta sinne teille ja tsemppiä tulevaan talonmaalaulseen!

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)