SOCIAL MEDIA

JOULUINEN ROCKY ROAD JA PIPARMINTTUSUKLAA

sunnuntai 15. joulukuuta 2019
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~ 


Suklaa kuuluu meillä jouluun aivan ehdottomasti. Suklaata saadaan lahjaksi ja sitä syödään jouluna melkein kyllästymiseen saakka :D Minun yksi ehdoton suklaasuosikki on ehdottomasti Fazerin Joulusuklaa - levy mutta harmikseni niitä ei ymmärtääkseni enään valmisteta muuta kuin konvehteina, jotka eivät ole ollenkaan niin hyviä. Fazer on jälleen tuonut markkinoille Piparkakku-suklaan, joka on myös hyvä mutta rakastin Joulusuklaassa kun siinä oli piparkakun lisäksi se sisälsi myös kuivattujen hedelmien paloja ja muistaakseni mantelia.


Piparminttu suklaa

Piparminttusuklaa

Polkagris suklaa

DIY-suklaa

Jouluinen rocky road


Innostuin sitten Fazerin Joulusuklaa himoissani kehittelemään omat jouluiset suklaaherkut, jotka sopivat niin joululahjoiksi kuin myös ihan omaan napaan syötäväksi.


itse tehty rocky road

JOULUINEN ROCKY ROAD
(Iittalan Teema tarjoiluvati koko 24cm x 32cm)

3kpl Fazerin Sininen suklaalevyä
piparkakkuja (paksuja)
pieniä vaahtokarkkeja
kuivattuja sekahedelmiä (esim. luumu, aprikoosi, omena)
rusinoita
hasselpähkinärouhetta
mantelirouhetta
kanelia

rosmariinia (päälle)
sulanutta valkosuklaata (koristeeksi)

Sulata suklaat. Helpoiten suklaan sulattaminen käy niin että laitat kattilaan noin 1/3 vettä, kattilan päälle siivilän ja siivilän päälle metallisen sekoituskulhon, johon laitat suklaat. Kieuhuta vettä ja lisää suklaat vähitellen.

Sillä aikaa kun suklaa sulaa pilko kuivattuja sekahedelmiä ja vaahtokarkkeja pienempiin osiin. Murskaa piparkakut pienemmäksi.

Lisää sulaneeseen suklaaseen ripaus kanelia.

Vuoraa astia foliolla. Sekoita noin 2/3 osaa aineksista sulaneeseen suklaaseen ja levitä pellille/asitaan. Seoksen olisi hyvä jäädä n. 1-2cm korkea.

Ripottele seoksen päälle loput aineksista. Koristele muutamalla rosmariininlehdellä ja halutessasi pienellä määrällä valkosuklaata.

Laita jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi.

Jäähtyneen levyn voi pilkkoa pienempiin suupaloihin veitsellä.


Sopinee hyvin joulupöytään tai joulutervehdykseksi :)


DIY joulusukaa

JOULUINEN PIPARMINTTUSUKLAA
(Iittala Teema tarjoiluvati koko 16cm x 37cm)

2kpl Panda Valkosuklaa levyä
3-4kpl Piparminttusauvaa / -makeisia
Manteli rouhetta
Hasselpähkinä rouhetta
Timjamin lehtiä

Sulata suklaa. Helpoiten suklaan sulattaminen käy niin että laitat kattilaan noin 1/3 vettä, kattilan päälle siivilän ja siivilän päälle metallisen sekoituskulhon, johon laitat suklaat. Kieuhuta vettä ja lisää suklaat vähitellen.

Sillä aikaa kun suklaa sulaa murskaa piparminttusauvat/-makeiset laittamalla ne pussiin ja lyömällä ne rikki leikkuulaudan päällä lihanuijalla tai vasaralla. 

Vuoraa astia foliolla. Kaada sulanut suklaa astiaan ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle piparminttu- , manteli- sekä hasselpähkinä rouhe. Lisää lopuksi muutama timjamin lehti.

Laita jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi.

Jäähtyneen levyn voi pilkkoa pienempiin paloihin. Suklaan voi paloitella veitsellä mutta itse tykkäsin pilkoa rouheasti epäsymmetriseksi. 

Sopinee hyvin joulupöytään tai joulutervehdykseksi :)

jouluinen diy-suklaa

  
Ei muuta kun suut makiaksi! :)


♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)