SOCIAL MEDIA

LASKIAISTÖTTERÖT - LASKIAISPULLA UUDELLA TAVALLA

sunnuntai 23. helmikuuta 2020

 ~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa , jolloin jaan helppoja ja hyviksi havaittuja reseptejä ** ~


Vaikka jo muutamat laskiaspulla on tullut syötyä pakastepullista päätin että laskijaisena viimeistään on leivottava itse. Sitä kun ei ole tullut pitkään aikaan leivottua ja nythän löytyi oiva syy ainakin siihe.

Mutta sitten keksin että en teekkään ihan perinteisiä laskiaispullia vaan ajattelin tehdä niistä tuollaisia tötteröitä/sarvia. Niistä oli kerran puhe äitini kanssa ja idea jäi hautomaan että tekisin niitä laskiaiseksi. Idea on kuulemma vanha (äitini muistaa nämä lapsuudestaan mutta itse en tällaisia ikinä syönyt) mutta toimiva. Tehdään peruspullataikina ja taikina kiedotaan joko metallisen leivostötterön tai sitten itse tehtyjen foliotötteröiden ympärille. Tötteröt täytetään perinteisesti hillolla/tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Samaa ideaa voi käyttää myös suolaisista tötteröistä tehtynä sämpylätaikinaan.






LASKIAISTÖTTERÖT (12kpl)

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
2 tl kaardemummaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
6-8 dl vehnäjauhoja
75g voita (huoneenlämpöinen)

Täyte:
kermavaahtoa
hilloa tai mantelimassaa

Lämmitä maito n. +42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, kaardemumma, kananmuna ja vehnäjauhot. Vaivaa yleiskoneella n. 5min tai niin että taikina irtoaa kulhosta. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen/ pehmeä voi ja vaivaa kunnes on sekoittunut hyvin. Anna taikinan kohota noin 45min. 

Kun taikina kohonnut tarpeeksi, kumoa jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmat pois. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 12 osaan. Pyörittele paloista pitkiä n. 1 cm levyisiä pitkiä tankoja. Voitele metallitötteröt pienellä määrällä rasvaa. Pyörittele tangot tötteröiden ympärille aloittaen tötterönpäästä niin ettei valmiin pullan päähän jää reikää. 

Anna tämän jälkeen vielä kohota noin puoli tuntia ja voitele tötteröt ennen paistoa kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 180 asteessa 14-15min niin että pullista tulee kauniin kullan ruskeita. Otettuasi pullat uunista annan niiden jäähtyä hetki ja poista sitten varovasti metallitötteröt pullien sisältä. 

Lusikoi valmiiden jäähtyneiden pullatötteröiden sisään hilloa ja kermavaahtoa. En muistanut ostaa mantelimassaa vieläkään, joten hillolla mentiin 😭


♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)