SOCIAL MEDIA

KASVIMAA PROJEKTI VIHDOIN VALMIS

keskiviikko 24. kesÀkuuta 2020
Heippa kaikille ja ihanaa kesÀkuista aamua! TÀÀllÀ siemailen lÀppÀri sylissÀ kahvia takapihan kuistilla ja nautin tÀydellisestÀ aamusta. Ajattelin nÀyttÀÀ vihdoin ja viimein meidÀn kasvimaa + kasvihuone projektin, joka on vihdoin ja viimein valmis! Tai ainahan kaikke pientÀ on mutta silleen pÀÀ piirteittÀin :)

Kasvimaaprojektihan alkoi siis jo viime kesÀnÀ kun hankittiin tuo kasvihuone. Kasvihuoneen laittamisessa meni kuitenkin sen verran pitkÀlle kesÀÀn ettÀ pÀÀtin uusia kasvimaan vasta loppukesÀstÀ kun mansikat ovat tehneet marjansa. LoppukesÀstÀ sen sitten aloitinkin projektin mutta kuten olen kertonut se jÀi kesken sitten surun keskellÀ. KevÀt auringon lÀmmittÀessÀ tÀnÀ vuonna minusta koko projekti tuntui kauhealta vuorelta, jota mahdoton valloittaa mutta mies onneksi oli aktiivinen ja tsemppaava ja sai houkuteltua aloittamaan projektin ja pikku hiljaa se on nyt valmistunut!

kasvulaatikko puutarha

puutarhavaja

kasvulaatikko puutarha

palram kasvihuone

mansikkamaa kasvulaatikoissa

raparperit kasvulaatikoissa

mustat kasvulaatikot

pieni kasvihuone

mustat lavakaulukset

musta kasvihuone

vanha raparperilajike

kasvihuone

musta hyötypuutarha

musta kasvihuone

DIY vanha singeri

Pieni hyötypuutarha

KASVIMAA PROJEKTI
Projekti alkoi siis siitÀ ettÀ vanhat kasvulaatikot alkoivat vetÀmÀÀn viimeisiÀÀn ja ne oli purettava ja maa-aines kÀrrÀttÀvÀ pois. Ongelmana oli myös omat ja naapurin haavat (sekÀ vissin myös tuo meidÀn kriikunapuu?), joiden juuriversot tunkeutuivat joka paikasta koska edellinen asukas eli kasvimaan perustaja ei ollut laittanut minkÀÀnlaista harsokangasta kasvimaa-alueelle. Kun kasvulaatikot purettu ja maat siiretty, alkoi alueen tasoitus ja paksun harsokankaan asennus. Viime kesÀnÀ törmÀsin fb-kirpparilla noihin isoihin eurolavakauluksiin ja niillÀ korvasin vanhat kasvulaatikot.

TÀmÀn jÀlkeen alkoi koko projektin ehkÀ työlÀin homma, eli alueen rajaaminen peltisillÀ reunusnauhoilla ja sepelin hakeminen ja levittÀminen. Vaikka se vÀhÀn ÀrrÀpÀitÀ saikin aikaan mutta parisuhde kesti ja ollaan kyllÀ niin tyytyvÀisiÀ lopputulokseen! Sepelin tilalle oltiin aluksi mietitty isokivistÀ soraa mitÀ meillÀ on talon ympÀrillÀ mutta kun meiltÀ kysyttiin tarvittaisiinko sepeliÀ ja saatiin se perheen sisÀltÀ ilmaiseksi, pÀÀdyttiin siihen ja se on oikein toimiva ratkaisu ollut. Ihan kauhea hommahan se oli se kÀrrÀÀminen, mutta se on nyt onneksi tehty eikÀ tarvitse enÀÀ muistella :D

Kun alue oli onnistuneesti rajattu ja kasvulaatikot paikoillaan projekti laajeni sen verran ettÀ alueen takaosaan hankin tuollaisen pienen sÀilytysvajan puutarhajutuille ja vanhat lavakaulukset pÀÀsivÀt rajaamaan alueen takatilaa. Vanhoista kasvulaatikoista kÀytin muutaman hyvÀkuntoisen laudan viimeiselemÀÀn takaosan ja toimimaan kasvutukena kasvulaatikon kasveille

Kasvimaan edessÀ nurmikko hieman kuollut kun pressu oli siinÀ koko talven mutta siihen tarkoitus tulla takaisin nurmikko.


KASVIHUONE
Kasvihuone itsessÀÀn oli valmis jo viime vuonna ja siitÀ tuli ihana <3 SisÀllÀ kasvihuoneeseen tehtiin kaksi kiinteÀÀ kasvulaatikkoa ja jostain syystÀ minulle tuli todella vahva visio ettÀ haluan kasvihuoneeseen tehdÀ vanhasta ompelukoneesta istutuspöydÀn. Vanha Husqvarna löytyikin nopeasti viime kesÀnÀ nettikirpparilta muutamalla eurolla ja poistamalla ompelukone niin pöydÀstÀ tuli ihan tÀydellinen kasvihuoneeseen. Kaikki eivÀt olleet ihan samaa mieltÀ ettÀ tÀmÀ oli hyvÀ idea mutta itse seison edelleen tÀmÀn vision takana ja rakastan sitÀ <3

Kun kasvihuoneen hankin viime kesĂ€nĂ€ toinen vahva visio oli ettĂ€ haluan ehdottomasti kahteen pieneen kasvulaatikkoon kasvihuoneen eteen raparperejĂ€ ja nyt se on todellakin toteutunut ja rapareperit rehoittavat ihanasti kasvihuoneen edessĂ€. 


MITÄ MEILLÄ KASVATETAAN 2020?
Vaikka olenkin sellainen innokas puutarhan laittaja (ilman sen enempÀÀ taitoa) en tykkÀÀ siitÀ sitten ettÀ jotain jÀÀ syömÀttÀ, joten filosofiani on ettÀ kasvatan vain sellaista mikÀ tulee kÀyttöön ja syötyÀ. Isoissa kasvulaatikoissa kasvaa mansikkaa ja toisessa ketokukkia (kukkakimppujen toivossa elelen siis <3) ja takaosan pienissÀ kasvulaatikoissa kasvaa tÀllÀ hetkellÀ hajuherneitÀ, salaattia, tilliÀ ja retiisejÀ.

Kasvihuoneen nurkalla olevassa laatikossa hyvin talvehtineet monivuotiset yrtit; lipstikka, mÀkimeiram ja minttu. Isoon pyöreÀÀn ruukkuun istutin kosmoskukkia.

Kasvihuoneen edessÀ rehottavat raparperit kuten sanottu ja kasvihuoneessa kasvaa tÀllÀ hetkellÀ kasvihuonetomaatteja, pensastomaattia, amppelichili (sama lajike mitÀ meillÀ oli viime vuonna ja joka teki aivan sairaan hyvÀn sadon - sormet ristissÀ ettÀ tÀnÀ vuonna saadaan yhtÀ hyvÀ sato!), kasvihuonekurkkua sekÀ hyvin talvehtinut viinirypÀle (joka tekee marjoja!!!). TÀmÀn lisÀksi kattilassa yrttejÀ; basilikaa, korianteria, persilijaa ja ruohosipulia.


MitĂ€s pidĂ€tte - HOT or NOT? 


♡♡♡




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

4 kommenttia :

  1. NÀyttÀÀ ihanalta! ItsellÀnikin kovasti houkuttaa hankkia kasvihuone, mutta joudun nyt jÀttÀmÀÀn sen ensi kevÀÀseen kun pihaa myllÀtÀÀn talontakennus jutuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! 😊 nĂ€in vuoden kokemulsella kasvihuone on ollut mitĂ€ parhain ostos ja saanut miehenkin innostumaan puutarhasta. Vaikka meidĂ€n kasvihuone on aika pieni saatiin viime vuonna aivan jĂ€rjetön avomaankurkku ja chili sato sekĂ€ paljon myös pensastomaatteja 👌

      Poista
  2. Ihana puutarha teillÀ! MeidÀnkin pitÀisi laittaa uuden talomme pihaa vihdoin tÀnÀ kesÀnÀ tÀÀllÀ Kotkassa. Hieman katselin kuljetusliikkeitÀ jo. Kasvualustoja olen jo hankkinutkin odottelemaan istutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi ihana kiitos! 💖🌿 ollaan kyllĂ€ tykĂ€tty itsekkin kovasti! Ihanaa kun pÀÀsette tekin laittamaan pihaa ja puutarhaa 😍🙌 ihanaa kevĂ€ttĂ€ sinne!

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)