SOCIAL MEDIA

MAAILMAN HELPOIN KASVISSOSEKEITTO

sunnuntai 5. heinäkuuta 2020
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~

En ole keittojen suurin ystävä ollut ikinä. Minulle ei nimittäin maistu vetinen liemi oikein ja kasvikset eivät myöskään koostumukseltaan oikein sovi suuhuni. Mutta poikkeuksen tekevät erilaiset paksut keitot (hernekeitto, linssikeitto, tomaattikeitto, pinaattikeitto jne.) sekä sosekeitot! Söisin lihakeittonikin mielummin niin että kasvikset muussattuna ja lihat vaikka sitten sinne lisättynä :D 

Tätä kasvissosekeittoa äiti tarjoili minulle kerran viime syksynä ja tykkästyttiin tähän miehen kanssa ihan täysin. Siitä asti tätä onkin tullut tehtyä lähes kuukausittain moneen otteeseen. Helppo, hyvä ja halpa.


MAAILMAN HELPOIN KASVISSOSEKEITTO
( n. 2-3 annosta)

4 porkkanaa
1 sipuli
1 peruna
noin 5cm pala suippopaprikaa
1 kasvisliemikuutio
1/4 osa koskenlaskija juustoa
vettä

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli, peruna sekä paprika.  

Freesaa sipuli öljyssä. Kun sipuli freesattu lisää kattilaan pilkotut kasvikset ja lisää vettä niin paljon että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Heitä sekaan kasvisliemikuutio. Keitä niin kauan että kasvikset ovat pehmenneet. Lisää vettä keittämisen lomassa jos meinaa loppua.

Lisää kattilaan pilkottu koskenlaskija ja lisää vettä varovasti saadaksesi haluamasi paksuus keittoon (itse pidän paksusta keitosta) ja soseuta samettisen pehmeäksi. 

Tarjoile persiljasilpun ja hyvän maalaisleivän kera!



♡♡♡




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

2 kommenttia :

  1. Hei! Kiva resepti :) mitä vain tarkoittaa tuo sipulin freesaaminen? Sipulin kuullottamistako?

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentilla! :)