~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~
Törmäsin tuossa viikolla Liemessä- blogista aivan superherkullisen näköiseen kurpitsakakku ohjeeseen ja pakkohan sitä oli raahata myskikurpitsa kaupasta tänään ja kokeilla! Ihan prikulleen ohjeen mukaan en tehnyt kun ihan kaikkea ei kaapista löytynyt mutta hyvää tuli silti 😋
Alkuperäisen reseptin löydät täältä*
KURPITSAKAKKU
1kpl myskikurpitsa
1tl oliiviöljyä kurpitsojen öljyämiseen
3kpl kananmunaa
1,5dl ruoosokeria
1,5dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl kardemummaa
pieni pala tuoretta inkivääriä
200g voita
1dl hasselpähkinöitä
Voita ja korppujauhoja voiteluun
Kuorrute:
200g Philadelphia tuorejuustoa
1dl tomusokeria
loraus sitruunamehua
Koristeet:
Myskikurpitsan siemenet
Sokeria /Vaniliinisokeria
Kuori ja pilko kurpitsa. Levitä uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paahda kurpitsan paloja uunissa 200 astessa noin 30min tai kunnes kurpitat ovat pehmenneet. Soseuta kurpitsat sauvasekottimella.
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita jauhot, leivinjauho ja mausteet keskenään. Rouhi pähkinät. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää jauhot ja voi vuorotellen vaahdon sekaan, vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää lopuksi pähkinät ja kurpitsasose. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40min. Kokeile puutikulla kypsyys.
Tee kuorrute. Vatkaa Philapdelpia tuorejuusto ja tomusokeri sileäksi tahnaksi. Lisää viimeiseksi pieni loraus sitruunamehua. Pursota tahna kauniisti kakun päälle.
Tee koristeet. Pese ja kuivaa hyvin myskikurpitsan siemenet. Laita paistinpannulle pieni määrä sokeria (ehkä teelusikallinen?) ja paahda nopeasti siemenet kuumalla pannulla sokerin kanssa. Kaada jäähtymään kestävälle alustalle (itsellä kivilautanen).
Koristele kakku jäähtyneillä sokeripaahdetuilla kurpitsansiemenillä.
Maukasta ensimmäistä päivää marraskuuta! 🎃
Lähetä kommentti
Ilahduta minua kommentilla! :)