SOCIAL MEDIA

MODERNIT PIKA-LUSIANPULLAT || Joulukalenterin luukku 13

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

"Taivaalla tähti vyö, kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikeensa toistaa..." 

Hyvää Lusianpäivää kaikille ja hauskaa että olet täällä aukaisemassa kanssani joulukalenterin luukkua 13., josta paljastuu modernit pika-luciapullat tietenkin! 

Vaikka tykkään itse leipoa ja kokeilla reseptejä, mutta hiivalla leipominen on minulle ollut aina jotainkin vaikeata ja minusta tuntuu että minulla se hiivalla onnistuminen on ihan tähtikuvioista kiinni eikä ikinä voi tietää miten tällä kerralla käy. Joten välttelen sitä parhaani mukaan jos vain voin :D

En ole myöskään pullan suurin ystävä mutta lusiapullat eli sahramipullat tekevät poikkeuksen. Niitä rakastan! Koska Lusianpäivänä pitää pöydässä tietenkin olla lusianpullia mutta en välitä hiivalla leikkimisestä kehittelin sitten Suklaapossun pikapulla ohjeesta tällaiset modernit pika-lusianpullat missä kohtaa lusianpullan maut ja korvapuustin muoto. Älkää antako ulkonäön vaikuttaa sillä nämä ovat oikeasti varteenotettava vaihtoehto ihan oikealle pullalle!

Kakalta muistuttavasta ulkomuodosta huolimatta olivat tosi hyviä!



MODERNIT PIKA-LUSIAPULLAT
(n. 15 pullaa)

Taikina
5,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
0,5tl suolaa
2,5tl leivinjauhetta
0,75rkl kardemummaa
1pss sahramia
2dl maitoa
0,75dl juoksevaa rasvaa

Täyte
1,5dl rusinoita
2rkl sokeria
1tl kanelia
vettä

Laita kattilaan rusinat ja vettä niin paljon että juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua vähän aikaan niin että rusinat pehmenevät. Nosta pois liedeltä ja kaada hieman vettä pois ja soseuta rusinat sauvasekottimella soseeksi. Lisää soseeseen sokeri ja kaneli. Anna jäähtyä.

Tee taikina. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola, leivinjauhe, kardemumma ja sahrami. Lisää seokseen maito sekä juokseva rasva. Vaivaa taikinaksi. Levitä kevyesti jauhotetulle alustalle ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle rusinatahna ja kieritä taikina rullalle. Leikkaa rullasta 15kpl kiekkoja ja nosta muffinivuokiin. Ripottele päälle rokeria tai raesokeria.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 15-20min, riippuen uunista. Nosta uunista kun pullat ovat valmiita ja anna jäähtyä. 

Tarjoile!

Kurkkasitko jo eiliseen luukkuun? Sieltä paljastui miten teet itse mehiläisvahakääreitä!**



♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)