SOCIAL MEDIA

DIY JÄÄLYHTY - NÄIN TEET HELPOSTI JÄÄLYHTYJÄ

sunnuntai 17. tammikuuta 2021

 Ompa meillä ollut pakkasia ja lunta! Vaikka kyllä sitä viime talvea lukuunottamatta on jotain lunta ollutkin mutta näin paljon ei ole ollut moneen vuoteen. Tuntuu jopa vähän hassulta että takapihalle on pitänyt tehdä ekaa kertaa moneen vuoteen Hemmolle sellainen "poopy road" koska muuten herra tekisi varmasti tarpeensa terassille tai oven eteen suoraan kuistille :D 

Pakkasista olen myös ottanut ihan kaiken irti ja tehnyt sarjatuotantona jäälyhtyjä. En ole niitä tehnyt moneen vuoteen kun pakkasia on ollut vain silloin tällöin mutta nyt oli monta päivää putkeen niin ei kun lyhtytehdas pystyyn. Ensin illalla ensimmäinen erä ulos ja aamulla pois ja sitten seuraava satsi ja illalla pois. Ihan parissa päivässä niitä on kahdella ämpärillä saatu tehtyä siis huimat 8kpl!

Katso alta helppo ohje!

Näin teet jäälyhdyn

JÄÄLHTY

Tarvitset:

pakkasta (ihanne noin -10-20 astetta)

muoviämpärin tai jonkin muun astian kuten kakkuvuokan

vettä

*koristeluun halutessasi vanhoja jo hieman nuutuneita leikkokukkia, havunoksia, puolukan varpuja jne.


1. Täytä astia vedellä

*Laita astiaan haluamiasi koristeita. Itse laitoin muutamaan lyhtyyn tulppaaneja. Laitoin tulppaanit vaakatasoon kiertämään ämpäriä mutta niitä voi myös kiinnittää ämpärin reunaan pyykkipojilla pysymään pystysuorassa. Muita koristeita voi myös teipata ämpärinreunaan kiinni tai jäädyttää lyhtyä osissa.

2. Vie astia ulos pakkaseen tasaiselle alustalle. Tämän jälkeen astiaan ei kannata enää paljoa liikutella koska tällöin jäästä tulee hauraampaa ja rikkoontuu helposti.

3. Anna jäätyä mutta varmista ettei ehdi jäätyä läpikotaisin. Noin 2cm jäätä on sopiva. Jäätymisvaihe riippuu pakkasesta mutta tällainen ämpärinkokoinen jäälyhty jäätyy noin 9 tunnissa.

4. Kun vesi on jäätynyt tarpeeksi ota ämpäri sisälle pesuhuoneeseen. Anna hetki olla ja kumoa tämän jälkeen lyhty varovaisesti pois ämpäristä. 

5. Tee varovasti puukolla reikä lyhdyn kattoon ja kaada vesi pois. Koverra reikää isommaksi tarvittaessa.

6. Vie lyhty tämän jälkeen heti ulos. 

7. Sytytä kynttilä ja nauti kauniista talvikoristeista pihalla!


DIY jäälyhtyNäin teet jäälyhdyn


Hei kävitkö jo kurkkaamassa edellisen postauksen ja ottamassa talteen vinkit miten saat pidettyä tulppaanit hyvänä maljakossa pidempään? Klikkaa itsesi postaukseen TÄSTÄ!**

tai


TÄÄLTÄ löydät ohjeen tehdä kauniin kuohuviinijäähdyttimen kakkuvuuasta!**

 
♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


2 kommenttia :

Ilahduta minua kommentilla! :)