~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa , jolloin jaan helppoja ja hyviksi havaittuja reseptejä ** ~
Jäikö pääsiäiseltä sitruunoita yli? Tässä kiva ja raikas kahvikakku resepti, joka sopii kivasti näin kevääseen ja siihen saa upotettua kokonaisen sitruunan kuorineen ja mehuineen! :)
MEHUKAS SITRUUNAKAKKU
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
Kostutus
1,5dl sitruunan mehua
1dl sokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, raastettu sitruunankuori, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja sekoita seos sen jälkeen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45min.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Kumoa tarjoiluastialle kun on jo hieman jäähtynyt.
Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta että sokeri liukenee. Nosta kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunaliemi haalean kakun päälle.
Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille (Kakun saa helposti irti vuoasta , jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen. Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutteella ja sitruunankuoriraasteella.
Nauti hyvässä seurassa kahvin tai teen kanssa! :)
VINKKI! Tämä kakku kestää pakastamista. Kuorrutus kannattaa tehdä kuitenkin vasta ennen tarjoilua.
Lähetä kommentti
Ilahduta minua kommentilla! :)