SOCIAL MEDIA

KESÄJUHLIEN VOILEIPÄBUFFA

sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa , jolloin jaan helppoja ja hyviksi havaittuja reseptejä ** ~



Vieteltiin synttäreitäni ja piti keksiä jotain maukasta ja helppoa suolaista tarjottavaa, joka kuitenkin maistuu helteelläkin. 

Tehtiin sitten pieni voileipäbuffa, missä kolmenlaisia voileipiä vähän eri keittiöistä; aasialaishenkinen, suomalainen ja välimerihenkinen vaihtoehto!



AASIALAISHENKISET STREET FOOD KANAPATONGIT

Patonkia
Creame fresh.

Kasvistäyte
Porkkanaa
Kurkkua
Punakaalia
Herneenversoja
Sitruunamehua
Soijakastiketta

Kuori ja suikaloi porkkanat ohueiksi. Leikkaa ja suikaloi kurkku (poista keskeltä siemenet). Leikkaa kaali suikaleiksi. Sekoita kulhossa ja kaada maun mukaan sitruunamehua ja soijakastiketta. Pyörittele ja anna maustua hetki.

Kana-täyte
1 chili
3 valkosipulinkynttä
2cm inkivääriä
½nippu korianteria
1 salottiipuli
400g kanaa
1 liemikuutio (+vettä)
2-3rkl soijaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
½dl seesamin siemeniä

Hienonna chili, valkosipuli, sipuli sekä kuorittu inkivääri. Kuullota niitä pannulla öljyssä ja lisää liha ja paista. Lisää sitten soijakastike sekä makea chilikastike, liemikuutio ja vesi ja keitä kasaan. Lisää lopuksi paahdetut seesamin siemenet ja silputtu korianteri.

Leikkaa patkonki sopivankokoisiksi paloiksi ja halkaise. Sivele creame fresh pohjalle. Laita päälle kasvitäytettä ja leikkaa päälle herneenveraoja. Lisää viimeisenä kana-täyte.

Tää kana täyte on taivaallista ja sopii sairaan hyvin raikkaiden vihannesten seuraksi!



SUPISUOMALAINEN SAVUKALALEIPÄ

Saaristolaisnappeja

Savukalatahna
Savukalaa
1prk smetanaa
1prk Viola maustamaton tuorejuusto
Tilliä
Ruohosipulia
Sitruunapippuria
1rkl Sitruunamehua

Sekoita kaikki keskenään.

Sivele savukalatahna saaristolaisnappien pääle ja ripottele ruohosipulia päälle! 

Ai että miten helppoa ja hyvää!



VÄLIMERELLISET FETAPATONGIT BASILIKAMARINOIDUILLA KIRSIKKATOMAATEILLA

Valkosipulipatonkia

Feta-tahna
250g fetajuustoa
250g kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
1rkl oliiviöljyä
Pippuria

Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita jugurtti fetan kanssa ja lisää sen jälkeen hienonnettu valkosipulin kynsi, oliiviöljy sekä pippuri. Anna maustua.

Basilikamarinoodut kirsikkatomaatit
Kirsikkatomaatteja
Basilikaa
Oliiviöljyä
Pippuria

Leikkaa kirsikkatomaatit sopiviksi paloiksi.  Hienonna nippu basilikaa. Kaada päälle oliiviöljy ja pippuri. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Leikkaa patongit sopiviksi paloiksi. Sivele päälle fetatahna ja nosta päälle marinoituja kirsikkatomaatteja.

Tämä on aika täydellinen suolaisen fetan ja vienosti makeiden kirsikkatomaattien kombo, joka sopii kesähelteille!


♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)