SOCIAL MEDIA

GRILLIPAAHDETUT SITRUUNAPERUNAT

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Paahdetut perunat

Grilliruoka on kyllä ihan ykkösherkku näin kesällä mutta ainakin itse tuntuu että sitä nopeasti kyllästyy kun sitä jämähtää niihin samoihin. Siksi onkin hyvä pitää hihassa muutama ässäresepti, millä voi vähän tuunata grillimenuuta.

Grilliruoka sinäänsä menee monesti helposti ihan sellaisenaan kun lihat ja kasvikset kypsyvät kaikki grillissä mutta välillä maistuu ruuan kanssa myös jotain muuta lisuketta ja tämä on ihan ykkönen siihen, eli paahdetut sitruunaperunat! reseptin bongasin aikoinani Lainahöyhenissä- blogista.


PAAHDETUT SITRUUNAPERUNAT


pieniä perunoita

oliiviöljyä
timjamia
(1-2 valkosipulin kynttä halutessaan)
1-2 sitruunan mehu
paljon suolaa

pese ja kuivaa perunat

sekoita öljy, yrtit, suola (runsaasti) ja halutessasi hienonnetut valkosipulin kynnet
pyörittele perunat öljyseoksessa
levitä perunat pellille tai vuokaan tasaisesti ja paahda uunissa 200 asteessa kullanruskeiksi n.45-60min.

kypsät perunat maustetaan sitruunamehulla ja runsaalla sormisuolalla.



huom! perunoiden juju löytyy runsaassa sitruunamehussa ja suolassa, joten niissä ei kannata sniiduilla :)





SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

#PANOPASTA

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018
pasta, lihapulla, lihapullapasta

pasta, lihapulla, lihapullapasta

Panopasta on varmasti osalle tuttu Halparuokakirjasta tai Natan White Trash Disease - blogista ja sillä onkin kyseenalainen tarina. Mutta nimestä huolimatta super hyvää ja kyllä se toimii ilman niitä taka-ajatuksiakin pitkässä parisuhteessa olevillekin...vai toimiiko? Kokeile itse ;)

PANOPASTA(kahdelle)


250 g spagettia

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 ruukku tuoretta timjamia
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1⁄2 dl raastettua parmesaania
  • voita lihapullien paistamiseen
Silppua timjami hienoksi. Mausta jauheliha timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Vaivaa sekaisin ja pyörittele pieniksi pulliksi. Vaivaamiseen kannattaa käyttää jauhelihan muovirasiaa, niin säästyy tiskiltä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Paista lihapullat voissa pannulla mediumiksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
Kaada tomaattimurska pannulle ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla noin vartin ajan, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.
Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon, pyöräytä kunnolla sekaisin. Lisää parmesaani ja tarjoile heti.


Käykää ihmeessä lukemassa Natan blogista koko stoori panopastaan liittyen! 

Klik klik*

IHANAA SUNNUNTAITA!







SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

MAAILMAN PARAS PATALEIPÄ

sunnuntai 20. toukokuuta 2018
Paras pataleipä ohje

Resepti on alunperin Kotilieden Rouheisen pataleivän resepti. Leipä näytti niiiiiiiin hyvältä ja resepti yksinkertaiselta että olihan sitä sitten kokeiltava. Kuvissa näette oman lopputulokseni, josta olen aika ylpeä! Eikö olekkin kaunis tuo leipä?! Kovakuorinen ja pehmeä sisukinen rustiikkipintainen leipä ja makukin oli mitä mainioin sillä se katosi aika nopeasti parempiin suihin. Tätä tehdessä pitää vaan ottaa vähän aikaa ja ennakoida. Pitää tehdä taikina valmiiksi jo edellisenä iltana ja muistaa leipoa leipä sitten seuraavana päivänä.


PATALEIPÄ JOKA VEI SYDÄMMENI

4 dl vehnäjauhoja

3 dl sämpyläjauhoja
2 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3½ dl vettä

Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seokseen lämmin (+42 asteinen) vesi. Sekoita nopeasti mutta älä vaivaa taikinaa! Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12-42h. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän leipään syntyy makua.

12-24h jälkeen

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä pyöreä leipä. Älä vaivaa takinaa tässäkään vaiheessa! Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia. Sillä aikaa voit laittaa uunin päälle 225 asteeseen ja laita kylmään uuniin kannellinen 2-3 litran uunipata (kaikki käy kunhan pata johtaa lämpöä, itse käytin lasista pataa).

Kun uuni on saavuttanut lämpötilansa ja leipä kohonnut n. 30min pöydällä ota kuuma pata uunista ja nosta leipä pataan. Tee leivän pinnalle muutama viilto ja ripottele päälle hieman jauhoa --> tekee leivästä kauniin. Pane kansi päälle pataan ja laita pata uuniin puoleksi tunniksi. Puolen tunnin jälkeen ota kansi pois ja jatka leivän paistamista vielä 15min. Itse pidin vain 10min mutta aika riippuu vähän uunista.

Ota pata uunista ja kumoa leipä. Älä peitä leipää leivinliinalla, jotta se säilyttää rapean kuorensa.

TADAA ja siiinä kaunis leipä viikonloppuaamuun ja ansaitset varmasti muutaman Vuoden Tyttöystävä-pisteen! ;)


EDIT: EN MUISTANUT MAINITA ETTÄ ITSE KÄYTIN AINOASTAAN TAVALLISTA PUOLIKARKEAA JAUHOJA KUN EI SATTUNUT OLEMAAN SÄMPYLÄJAUHOJA!! HYVÄÄ JÄI SILTI ;) 





SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

LÄMPÖISET TONNIKALALEIVÄT

sunnuntai 13. toukokuuta 2018
Lämpöiset tonnikalaleivät

Lämpöiset voileivät ovat kyllä ihan parhaita arjen pelastajia. Niitähän voi tehdä vaikka minkälaisia mutta muistan että meillä kotona tehtiin aina vaan yhdenlaisia, eli tonnikalaleipiä.

Jatkan siis perinnettä.


LÄMPÖISET TONNIKALALEIVÄT
(4 isoa leipää, n. 5-6 pienepää leipää)

4 isoa paahtoleipää
1prk tonnikalaa
5-7 rkl ketsuppia
reilusti sitruunapippuria
maun mukaan chilijauhetta
juustoa 

Sekoita tonnikala, ketsuppi, sitruunapippuri ja chilijauhe keskenään tasaiseksi. Laita leivät pellille ja jaa täyte tasaisesti kaikille leiville ja ripottele päälle juustoraaste. Lopuksi nosta leivät n.200 asteiseen uuniin n.15min. 

Nauti raikkaan kesäsalaatin kanssa! :)


Vinkki: Olen joskus lisännyt tonnikalaseokseen myös 1prk ananasmurskaa, jolloin täytettä riittää vähän enemmän ja ananas tuo kivaa makeutta. 





SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

FRAPPÉ - KYLMÄ MAITOKAHVI

sunnuntai 6. toukokuuta 2018
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~

Vaikka olen kahvin suuri ystävä en ole silti suodatinkahvin suurkuluttaja. Enään. Joskus olin mutta jossain vaiheessa se vaan alkoi tökkimään. Suodatinkahvia tulee itse juotua enään vain oikeastaan jos tulee vieraita kotiin tai jos on kylässä jonkun muun luona. Töissäkin vaihdoin kahvin jo lähes kymmenen vuotta sitten (ei apua olenko mä jo niin vanha :'D) teehen.

Olen kuitenkin 15-vuotiaasta saakka juonut aina aamukahvin, mutta en suodatinkahvia vaan kylmän maitokahvin - eli Frappén. Frappén tutustuin sukulaisten luona Kyproksella ja siitä onkin lähtenyt joka aamuinen frappe rutiini mitä en voi siis olla ilman!

Frappé kylmä maitokahvi

FRAPPÉ - KYLMÄ MAITOKAHVI

- Täytä lasi  n. 1/3 vedellä
- Laita yksi kahvimitallinen pikakahvia
- Yksi kahvimitallinen sokeria / tai vaihtoehtoisesti maun mukaan jotain muuta makeutusainetta
- Vaahdota maitovaahdottimella niin että kahvi ja sokeri liukenee ja seos muuttuu hieman vaahdoksi
- Lisää 2/3 kylmää maitoa tai kauramaitoa mitä nykään käytän,niin että lasi täyttyy
- Kruunaa kuumana kesäpäiväna esim. jääpaloilla


(Nopea aamu-frappeni luonnistuu ilman vaahdottamista vaan kaikki sekaisin lasiin tyylillä)


Pirteää sunnuntaita!



SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

HELPOT TEELEIVÄT

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa. Sunnuntait olen tässä sisustuspainoitteisessa lifestyleblogissa pyhittänyt siis ruualle ja resepteille! ** ~


Innostuin jo monta vuotta sitten Uusi Kuu - blogin Emilian jakamasta teeleipäreseptistä ja eilen illalla iski pieni suolaisen nälkä. Muistin teeleipä-reseptin, joka oli lapsellisen helppo ja hyvä mutta ajattelin hieman tuunata sitä pikkusuolaisennälkään sopivaksi puristamalla päälle muutaman valkosipulin kynnen, vähän sormisuolaa ja tuoretta timjamia. Ja ei että oli hyvää!!


TEELEIVÄT (9kpl)
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
3tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1dl juustoraastetta
50g voisullaa
2,5dlmaitoa
(halutessaan muutama hienonnettu valkosipulinkynsi, timjami ja sormi suolaa päälle)
Lusikoi leivinpaperille pieniä kasoja, ja taputtele jauhojen avulla leivät litteiksi.
(Ripottele tässä vaiheessa leipien päälle valkosipuli,timjami ja suola.)
Pistele vielä haarukalla reikiä leipään, ja heitä uuniin.
N. 225°c ja 15 minuuttia.



Sekoita kuivat aineet sekaisin keskenään, lisää viimeisenä joukkoon rasva ja maito.

Maukasta päivänjatkoa! :)





SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

hääkuvia

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Henkilön Valokuvaaja Heli Mielonen kuva.