Joulukalenterin tämän päivän luukusta löytyy tällä kertaa herkullinen omenaglögi ohje vaikka pikkujouluihin!
Ihastuin viime talvena aivan päätäpahkaa erään ravintolan ilmeisesti itsetekemään omenaglögiin. Vesi oikein herahtaa kielelle kun sitä vaan edes ajattelen. Se oli ihan selkeästi tehty tuorepuristettuun omenamehuun ja se oli ihanan paksua ja se tuoksui runsaan mausteiselle!
Ei sitä auta muuta kuin itse kokeilla! Selailin erilaisia reseptejä ja otin niiden pohjalta inspistä.
ITSETEHTY OMENAGLÖGI
n. 0,5l tuorepuristettua omenamehua (itse käytin Grannas 100% omenamehua)
2 omenaa
2 kanelitankoa
pieni pätkä vanilijatankoa
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
( *terästys oman maun mukaan )
Koristeluun:
Omenaviipale / omenapaloja
manteli / mantelilastuja
Pese ja pilko omenat. Kuori ja raasta inkivääri. Viillä vanilijatanko auki. Kaada kattilaan omenamehu, pilkotut omenat, raastettu inkivääri, kanelitangot sekä vanilijatanko. Kiehauta ja anna sen jälkeen hautua pienellä lämmöllä 20min kannen alla.
Kaada glögi siivilän läpi lasiin. Koristele omenanpaloilla tai omenaviipaleella joka leikattu muotoon piparkakkumuotilla ja maneteleilla.
Juo kuumana 🌟
*Glögin voi terästää tietysti oman maun mukaan miten haluaa ;)