SOCIAL MEDIA

PIENTÄ PINTAREMONTTIA: Kodinhoitohuoneen päivitys - ENNEN ja JÄLKEEN KUVAT

torstai 17. kesäkuuta 2021

Meidän kodinhoitohuoneen pieni pintaremppa alkaa vihdoin olla valmis! Vähän sellainen Iisakin kirkko se kyllä on ollut mutta kyllä lopussa kiitos sitten seisoo kun on maltettu odottaa maalien kuivumisia ja mietitty ratkaisuja huolella.

Mutta tässä se nyt on! 

kodinhoitohuone remontti

ENNEN:Vanhassa kodinhoitohuoneessa oli vaaleakirjavat seinälaatat ja harmaat lattialaatat - todella neutraalit valinnat siis missä ei sinäänsä mitään vikaa ollut mutta kuvista sitä ei huomaa mutta saumat oli tosi huonosti laitettu ja kahdella eri värillä ja se korostui huoneessa tosi hyvin.

Koko huone oli myös jotenkin tosi huonosti toimiva käytännössä. Jo pari vuotta sitten mies teki meille pitkän kuivatustangon kattoon joka on ollut yksi parhaimmista asioista mutta muuten huoneen käytännöllisyys on ollut kateissa. Olen myös aina jotenkin mieltänyt sen niin että siivouskaappi olisi kiva olla kodinhoitohuoneessa mutta meillä se on aina ollut tuulikaapissa, missä se on minusta vienyt ihan liikaa tilaa vaatteilta ja kengiltä ja sinne ei ole edes mahtunut kuin murto-osa siivousvälineistä.

Kaiken tämän lisäksi oltiin sitä mieltä että olisi kiva että kodinhoitohuoneen ilme vastaisi muuta kotia niin väritykseltään kuin olemukseltaan. 

Siitä se kaikki sitten lähti.

JÄLKEEN:

kodinhoitohuone remontti

kodinhoitohuone remontti

ikea kodinhoitohuone

kodinhoitohuone remontti

v33 kaakalimaali tummanharmaa

Saappaat saivat viimein oman paikan. Ongelmana on ollut ettei ole ollut oikein paikkaa saappaille kun mihinkään kaappiin ne eivät ole mahtuneet. Tuossa ne voivat olla sievästi näkyvillä olematta kuitenkaan tiellä.

v33 kaakelimaali kokemuksia

kodinhoitohuone remontti ideoita

Seinähylly toimivat samalla avonaisenä säilytyspaikkana kodinhoitohuoneessa tarvittaville esineille, kuten pesupalloille ja pyykkipojille mutta myös kivana katseenvangitsijana seinällä.


kaakelimaali

Tuo vanha taulu pääsi takaisin taas esille. Ajatella että se on kulkenut mun matkassa sitten ekan asunnon. Olen leikannut sen Marimekon paperikassista koska minusta tuo kuosi oli hurmaava. 


kodinhoitohuone remontti

Nyt kodinhoitohuone on toimiva. Siellä on säilytystilaa, työtasoa ja siivouskaappiin mahtuu kaikki siivousvälineet. Huoneeseen mahtuu myös hyvin kuivattamaan pyykkiä ja kengät saa siististi kenkätelineeseen.

Mitä me sitten tehtiin?

SEINÄT JA LATTIAT

Seinät ja lattiat maalattiin V33 kaakelimaaleilla. Lattiaan valittiin kodinhenkeen sopivaksi mustanharmaa ja seinille valittiin tummanharmaa.


KAAPISTOT JA VETIMET

Kaapistot vaihdettiin Ikean mustiin Metod-kaapistoihin sekä vetimiksi valittiin hopeiset Bagganäs lankavetimet, vähän samaan henkeen sopiviksi kuten meillä vessassa on. Samat vetimet meillä on keittiössä ja tuulikaapin ovissa, mutta mustana.


TYÖTASO

Työtasoksi hankittiin Ikean tammikuvioinen Karlsby ja se asennettiin niin että se jatkuu alas lattiaan asti pyykinpesukoneen vierestä. 


SIIVOUSKAAPPI

Yksi tärkeimmistä remontin syistä oli ehdottomasti se että haluttiin siivouskaappi kodinhoitohuoneeseen. Se vaati sen että työtaso tila lyheni kolmanneksen ja meidän oli sen takia vaihdettava myös pyykinpesukone sivusta täytettäväksi. Hieman ongelmia aiheutti se että kyseisellä seinällä menee jos minkälaista vesiputkea ja siellä sijaitsee myös vesimittari. Mutta ongelmat on tehty ratkaistavaksi ja nyt ne ovat paremmin kuin aikaisemmin! Siivouskaappiin saatiin vihdoin mahdutettua kaikki siivoustarvikkeet ettei niitä tarvitse olla pitkin taloa.


PYYKINPESUKONE

Vaihdettiin nyt samalla kun vaihdettiin kaapistot pyykinpesukone sivusta täytettävään mutta jouduttiin samalla luopumaan meillä olleeseen kuivausrumpuun koska säilytystila meni tällä kertaa rummun edelle. Mutta onneksi nykyään löytyy myös pesukoneita joissa kuivaustoiminto!


SOMISTEET

Remontin valmistuessa niin keksittiin sitten vielä sellaisia viime hetken sisustuksellisia juttuja. Koko idea lähti itseasiassa kun löysin Jyskistä tuulikaappiin (kts. postaus tuulikaapin muutoksesta TÄÄLTÄ!*) ihan meidän kodin väreihin sopivat naulakkonupit. Samoissa väreissä löytyi myös tällainen metallinen ja puunuppinen naulakko, jossa noita samoja värejä! Gamby-naulakko pääsi siis oven viereen seinälle ja alle ostin saman sarjan Gamby-kenkätelineen

Pesukoneen yläpuolelle piti myös keksiä jonkinlainen hyllyratkaisu, johon sitten ostin Jyskistä Ilbro-seinähyllyköt, joista kaksi maalasin Gamby-naulakon sävyissä utuisen roosaksi ja turkoosiksi. Niistä tuli kiva väripilkku kodinhoitohuoneeseen.

Muuta uutta sisustuksellista ei ostettu vaan kaikki sisustettiin sellaisilla tavaroilla mitä kotoa jo löytyi.


kaakelimaali kodinhoitohuone

Nyt minusta kodinhoitohuone on tosi kiva, toimiva, käytännöllinen ja ennen kaikkea niin meidän tyylinen! 


Mitäs pidät muutoksesta? :)


♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)