SOCIAL MEDIA

PIENTÄ PINTAREMONTTIA: Kodinhoitohuoneen sisustussuunnitelma

sunnuntai 6. lokakuuta 2019
Kuten aiemmassa postauksessa kirjoitin niin meillä on edessä pientä pintaremonttia tässä jossain vaiheessa syksyä tai talvea (en halua määritellä kovin tarkkaa aikataulua ettei tule stressiä).

Hankittiin nimittäin tässä muutama viikko sitten uusi pyykinpesukone ja sen myötä tulivat kodinhoitohuoneen remontin tarve ajankohtaiseksi. Ajattelimme nyt sitten samalla voisi laittaa kodinhoitohuone kuntoon kun kerran konekin vaihdetaan

Tässä on kodinhoitohuoneen tilanne tällä hetkellä. Tilanne ei siis ole katastrofaalinen mutta njaah ainakin itsestä tuntuu että näin 7 vuoden jälkeen tuntuu että tila tarvitsisi uudistusta. Eikä ainoastaan ulkonäön perusteella vaan myös toiminnallisuuden.

TILANNE NYT:



 Kuten kuvasta näkyy meidän kodinhoitohuone on hyvin haasteellisen muotoinen. Se on pitkä ja kapea ja L:n muotoinen huone ja sieltä löytynee kolme ovea, joista kaksi avautuu sisään päin tämän lisäksi huoneesta löytyy myös wc käsienpesualtaineen, lämminvesivaraaja, vesimittari sulkuineen ja vain yksi vaivainen pieni seinä mihin voi mahduttaa kodinhoitohuoneen pakolliset toiminnot, eli pyykinpesukoneen tai vesipisteen. Haasteellista etten sanoisi?

Monta vuotta ollaan mietitty ja pähkäilty että miten saisi kodinhoitohuoneen toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja vihdoinkin tuntuu että olemme keksineet jonkinnäköisen ratkaisun (ehkä) tälle kaikelle! :D 


SUUNNITELMA:

Kuivaustanko. Reilu vuosi saatiin asennettua kodinhoitohuoneeseen pitkä tanko kattoon kuivatusta varten. Se on nimittäin ollut pinen kodinhoitohuoneen pelastus, kun lattia tilaa vapautu roimasti eikä enään tarvinnut pelata kuivtustelineiden kanssa (jotka olivat aina tiellä!). Kun tangon asensi tarpeeksi korkealle myös sisään kääntyvät ovet eivät ole tiellä. Tämä oli ensimmäinen askel toimivampaan kodinhoitohuoneeseen ja tanko tulee ehdottomasti jäämään.

Kaapistot ja taso. Minulla on jonkinlainen "pakkomielle" että vessa ja kodinhoitohuoneen pitäisi olla sisustukseltaan ns. samaa sarjaa ja siksi haluaisin että kodinhoitohuoneen kaapistot olisivat mustat kuten meidän muutama vuosi sitten remppaamassa vessassa. Tasoksi ajattelimme puunväristä laminaattiatasoa.

Siivouskaappi. Meillä on tällä hetkellä siivouskaappi tuulikaapissa eteisessä ja se on tuntunut alusta asti vievän liikaa tilaa tuulikaapin muilta jutuilta, kuten vaatteilta ja kengiltä. Tarkoitus olisi siis mahduttaa kodinhoitohuoneeseen siivouskaappi. 

Vesipiste. Olen koko ajan tässä talossa asuessani haaveillut vesipisteestä kodinhoitohuoneessa. Meillä on vessan yhteydesssä pieni allaskaappi mutta tarkoitan sellaista ihan kunnon allasta, kuten keittiössä. Minua nimittäin hieman inhottaa pestä maalisuteja tai likaisia rättejä samassa altaassa keittiössä kun siellä tehdään kuitenkin ruokaa.

Pyykinpesukone + kuivausrumpu. Kovan harkinnan jälkeen ollaan päätetty että luovutaan erillisestä kuivausrummusta koska sille ei ole yksinkertaisesti tilaa. Hankittiin kuitenkin kuivausrummuntilalle kuivaava pesukone. Nähtiin asia kaikista järkevämmäksi näin, säästääksemme ensinäkin tilaa. Meillä ei kuitenkin pestään pyykkiä kohtuullisen harvoin ja kuivausrummutan oikeastaan vain lakana ja pyyhepyykin.

Seinät ja lattiat on tarkoitus maalata kaakelimaalilla. Lattiasta tulisi musta ja seinistä tumman harmaat, samalla tavalla kuin meidän vessassa.

SISUSTUSINSPIRAATIO:
Kodinhoitohuone sisustus

Sisustus. Tumman lattian ja seinien kaveriksi haluaisin tuoda tilaan luonnon materiaaleja kuten juuttia ehkä maton ja korien muodossa. Matoksi olen kaavaillut joko tuollaista punaista itämaista mattoa tai sitten juuttimattoa! Seinille tulee ainakin tuo Laundry Guide - taulu. Huonessa on todella vähän tilaa mutta jos mahdollista sinne olisi kiva tuoda joku kaktus tai muu helppohoitoinen kasvi. Lampuksi haluaisin tuon meidän vanhan keittiön Lokki-valaisimen, mutta en ole varma jos se sopii tilaan.


Sellaisia juttuja ollaan siis kaavailtu kodinhoitohuoneeseen aikataululla. Aloitus tuntuu vähän hankalata mutta ehkä syksyn ja talven aikana saadaa tehtyä ja tietenkin raportoin sitten tilannetta! Onkos muilla kodinhoitoremppaa tiedossa? :) 


Syksyistä sunnuntaita kaikille!



SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

2 kommenttia :

  1. Näyttääpä hyvältä suunnitelmalta!:) Ja kiitos, tämä oli ihanan inspiroiva postaus tällaisessa pienessä asunnossa asuvalle :) Meilläkin on eteinen tosi kapea...
    Mukavaa alkavaa viikkoa!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tätä kodinhoitohuoneen toiminnallisuutta ollaan pohdittu jo monta vuotta että miten sen ratkaisisi näppärimmin ja nyt tuntuu että tässä nyt se on! Kun pieneen tilaan pitäisi saada mahdutettua vaikka ja mitä saa kyllä aivonystyrät tehdä töitä. Kiva jos postauksesta löytyi inspistä sinulle ja ihanaa viikon alkua myös sinulle <3

      Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)