SOCIAL MEDIA

KOIRAN HAAVANHOITO VINKKI

perjantai 24. huhtikuuta 2020
HYVÄÄ VALTAKUNNALLISTA KOIRANPÄIVÄÄ!~

Viime vuonna vietettiin koiranpäivää Hemmon kanssa herkuttelemalla itse tehdyillä koirankekseillä (ohje löytyy täältä*) . Tänä vuonna koiranpäivää vietetään vähän erilaisissa tunnelmissa vielä  toipilaana, haavaa hoitaessa ja jalkaa kuntouttaessa.

Tämä kevät on lähtenyt Hemmon suhteen vähän ns. väärällä jalalla ihan kirjaimellisesti. Noin kuukausi sitten Hemmolta napsahti poikki takajalan eturistisiteet ja jalka oli operoitava. Eihän se sitten kaikki mennyt ihan niin kuin Strömsössä vaan Hemmohan sai sitten jäätävän ripulin ilmeisesti tulehduskipulääkkeistä ja leikkausta oli todella huonon voinnin ja veriripulin takia siirrettävä. Ripuli saatiin kuitenkin sitten loppujen lopuksi kuriin ja TTA-eturistisideleikkaus saatiin sitten tehtyä kaksi viikkoa sitten.

Toissa päivänä poistettiin lasta ja tikit jalasta. Lastan kanssa koira osasikin jo kävellä aika hyvin mutta nyt lastan pois oton jälkeen tullut (ilmeisesti ihan normaalia) takapakkia kävelyssä ja nyt opetellaan taas vähän enemmän painon siirtoa leikatulle jalalle. Mutta eiköhän tämä tästä pikku hiljaa.

Koiran haavanhoito

Nyt kun on kerran valtakunnallinen koiranpäivä mutta koronan takia ei tapahtumia voi järjestää on Kennelliitto haastanut kaikki mukaan jakamaan sosiaaliseen mediaan vinkkejä ja opastuksia hyvään elämään koiran kanssa liittyen. 

Ajattelin jakaa hyväksi todetun haavanhoito vinkin kanssanne. Haavanhoito kun on ollut tässä itselle ajankohtainen sattuneesta syystä on meillä ollut käytössä eräs eläinlääkärin antama vinkki luonnonmukaiseen haavanhoitoon kotona toteutettavaksi, nimittäin sokeri ja hunaja!

SOKERIA HAAVOIHIN - HYVÄ LUONNONMUKAINEN HAAVANHOITO VINKKI KOTIOLOIHIN
Sokeri ja hunaja ovat ikivanha haavanhoitokeino, joka unohdettu hieman nykylääketieteessä. Mutta puolesta puhujia löytyy myös eläinlääkärimme lisäksi, esimerkiksi Jyrki Kössin väitöskirja Turun Yliopistosta (Hexose sugars and sucrose in wound healing. An
experimental study using a rat wound model and human fibroblasts). Myös itse voin myös omasta kokemuksesta sanoa että sokerista on ollut hyötyä koiran haavojen hoidossa!


HAAVANHOITO SOKERILLA / HUNAJALLA
◈ Pese haava haalealla juoksevalla vedellä 
Vesi on vanhin voitehista kuulunee vanha sananlasku ja ei suotta, paras tapa puhdistaa haava on huuhdella sitä juoksevan veden alla ja tarpeeksi kauan.

◈ Sirottele haavaan sokeria tai levitä hunajaa. 
Sokeri ja hunaja ovat luonnostaan antibakteerisia ja näin ollen edesauttavat haavan puhdistumista ja parantumista sekä estävät liiallisen arpikudoksen muodotumista.

 Anna vaikuttaa tai jätä vaikuttamaan sidoksen alle
Sokeri saataa olla hieman hankalaa saada pysymään haavan päällä siihen asti että siihen saa laitettua haavataitoksen ja siteen päälle, mutta me olemme onnistuneet siinäkin ihan hyvin. Hunaja kannattaa levittää haavataitokselle, jotta se ei ehdi valua pois haavalta ennen kuin side saadaan paikoilleen. Sokerin/hunajan voi myös antaa vaan vaikuttaa haavalla vähän aikaa ilman sidosta, jos vain mahdollista

 Huuhtele haava kunnolla kun on saanut vaikuttaa tai kun sidettä vaihdetaan
Juoksevan veden alla tietysti.



HUOM! Eläimet ja eläimen hoito jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Jokainen toki tekee kuten oma eläinlääkäri sanoo tai oman harkinnan mukaan! Kaikki toivomme varmasti oman koiran parasta. Tämä hoitokeino on saatu alunperin eläinlääkäriltä ja ollaan havaittu toimivaksi mutta tämäkin on yksilöllistä, eikä se toimi kaikilla. 




♡♡♡




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)