SOCIAL MEDIA

PIHLAJANMARJA VISPIPUURO

sunnuntai 16. syyskuuta 2018
Vispipuuro

Pihlajat eivät hehku tänä syksynä aivan yhtä punasinaan kuin viime syksynä mutta tässä postaus viime syksyltä.


Muutama vuosi sitten tein pihlajanmarjoista hilloketta mutta nyt halusin päästä heti tekemään ja maistamaan. Tovin googlailtuani muistin oman mummunikin joskus tehneen pihlajanmarja vispipuuroa. Vispipuuro kuuluikin omaan lapsuuteen kuin nenä päähän ja siihen tuli jopa jonkinlainen yliannostus, mutta nyt se maistuukin taas taivaallisen hyvälle! :) 

0.7l vettä
n. 5dl pihlajanmarjoja (putsattu)
1,5dl mannasuurimoja
2dl sokeria

Keitä pihlajanmarjoja vedessa n. 15min

Siivilöi mehu toiseen kattilaan. 

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja vatkaa mannasuurimot mehun joukkoon. Hauduta puuroa 15min.

Mausta sokerilla.

Tarjoa kuumana tai kylmänä, maidon kanssa tai sellaisenaan.




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

PERINTEINEN RUSKEA JAUHELIHAKASTIKE

sunnuntai 9. syyskuuta 2018
Jauhelihakastike

 Tai meilläpäin sitä kutsuttiin ainakin kun olin pieni niin "porosåssiksi" mikä suoraan suomennettuna tarkottaisi "purukastiketta". Jauhelihahan on kastikkeessa ihan pientä purua. Hyvää kotiruokaa siis, jota kaikki muut varmasti tekee joka viikko mutta jotenkin itse sitä aina tulee unohdettua. Ihan parasta oli niin miehestä kun minusta!


Tämän HK:n ohjeen mukaan tehtiin kastike, väsättiin perunamuusia kaveriksi ja herneet löytyi kyytipojaksi ovat omasta maasta :) 






Maukasta sunnuntaita! 


SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

TERVETULOA SYKSY

lauantai 1. syyskuuta 2018

Syksyn sisustusvärit
Syksyinen asetelma sohvapöydällä

Syksyn sisustusvärit
Pihlajanmarjapuun oksa maljakossa


Syksyn sisustusvärit
Syksyinen asetelma lankkupöydällä

Kivaa lauantaita kaikille ja ensimmäistä päivää syyskuuta!
Ajatella että nyt on jo syyskuu. Mutta minua se ei haittaa. Itse tykkään syksystä - varsinkin aurinkoiset kirpeät pakkasyön jälkeiset aamut, kuuraiset puut ja ruskan sävyt ovat mieleeni ja jotenkin niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin niin kesän jälkeen on kiva taas käpertyä sisälle, sytyttää kynttilät ja fiilistellä lisääntyviä sateita. Tai ei välttämättä käpertyä mutta puuhastella sisällä juttuja mitä ei todellakaan kesällä saanut aikaiseksi.

Olen koko viikon ajatellut käydä hakemassa oksan pihapihlajasta ja tänä aamuna sen vihdoin muistin. Ei siinä tertussa kyllä montaa marjaa ole eikä niitä ole juurikaan tänä vuonna tullut. Terttuja vain muutamalla oksalla. Viime vuonna puu niin täynnä ja niitä tuli syötyä ihan sellaisenaan mutta tein myös niistä hilloa, joka muuten sopii erittäin hyvin juustojen kanssa!

Nämä syksyiset päivät ovat saaneet meidät aktivoitumaan ja me ollan tai mies on ollut ihan hullun ahkera viime päivät. Muun muassa ollaan vaihdettu tuloilmaventtiilejä ja laitettu puuttuvia kattolistoja jne. Ja tietysti rakennettiin tuo edelleenkin niin I-H-A-N-A sohvapöytä (pakko mainita koko ajan, sori! :D). Minua on purrut pahemman kerran sisustuskärpänen ja mielessä pyörii kaikenlaisia suunnitelmia ja ideoita ja kaikenlaista on tullutkin jo tehtyä. Esimerkiksi yksi päivä muutin vierashuoneen järjestystä vähän toimivammaksi ja sinne olisi tarkoitus saada seinälle se vanha kirjaisinlokerikko joka löydettiin Loviisan Wanhat Talot - tapahtumasta. Meidän tuulikaappikin sai uuden kenkien säilytyskaapin kun kyllästyin siihen vanhaan. Niihin palaan vielä myöhemmin paremmalla ajalla.

Kaiken sisällä puuhaamisen lisäksi syksyllä olisi myös ihanaa mennä metsään mutta hirvikärpästen takia se on minusta kauheata kidutusta. Muutama vuosi sitten oltiin metsässä ja yhtäkkiä päällemme lensi parvi hirvikärpäsparvi ja meillä ei ollut ihan varusteet kunnossa siihen touhuun. Minulta hirvikärpäset menivät paidankauluksesta sisään ja purivat kolme isoa paukamaa selkään (en edes tiennyt että ne voivat purra!) ja puremat kutisivat järjettömästi yli kolme viikkoa. Siitä jäi pieni kammo. Mutta onneksi ei tarvitse kuin tulla ensimmäiset yöpakkaset niin ne hieman rauhottuvat.

Syksyllä on minusta myös kiva matkustella, joten pikku hiljaa on reissukuumekin alkanut nousta mutta onneksi meillä on nyt syksyllä tiedossa viikonloppureissu Krakovaan! Mennään viettämään vähän meidän 9. -vuosipäivää :) Eli kaikki Krakova-vinkit ovat tervetulleita jos sellaisia löytyy!

Tämä viikonloppu olisi tarkoitus ottaa oikein rennosti.



Millaisia suunnitelmia teillä on tälle viikonlopulle tai ylipäätänsä syksylle? Reissuja tiedossa vai onko sisustuskärpänen puraissut? :)




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

CURRYA OLOHUONEESSA - SYKSYN SISUSTUSVÄRIT

keskiviikko 29. elokuuta 2018
Syksyn sisustus 2018

Syksyn sisustus 2018


Sisustusinspiraatio

Syksyn värit ovat saapuneet meillekkin - tänä vuonna oikein kunnolla!

Auringonkukkia hain paikalliselta viljelijältä ja H&M Homen currynkeltainen torkkupeitto ja koristetyyny pääsivät sohvalle. Innostun aika nihkeästä mistään trendiväreistä ja kyllästyn niihin todella nopeasti. Okej okej kyllä minäkin niihin hurahdan; edellisenä vuonna se taisi olla tummansininen, joskus oli vaaleanpunainen ja oliko se viime syksynä viininpunainen? haha ei jaksa muistaa kun ei niitä sen enempää ole olkkarissa näkynyt. Olkkarissa pidän yleensä niitä trendivärejä jos edes pidän (tykkään hirveästi myös siitä neutraalista väriskaalasta) ja siniset jutut olen vienyt makuuhuoneesen ja muut värit vierashuoneeseen. Vierashuoneen väriskaala on sen verran kiva että sinne sopii vähän kaikki utuiset sävyt hyvin keskenään. Eli kyllä minä varmaan kyllästyn näihinkin mutta onneksi tämänkin värisävy sopii kivasti vierashuoneeseen että sitten kun alkaa värikylläisyys tökkimään niin sitten niiden käyttöikää pidennetään muissa huoneissa.

Välillä on kuitenkin  kiva tuoda vähän uutta ilmettä pienillä jutuilla olohuoneeseenkin ja tänä syksynä se on nämä sadonkorjuun värit! Vielä jonkin kauniin keltaisen tuoksukynttilän voisi hankkia uudelle ihanalle lankkupöydälle toistamaan tuota currynkeltaista sävyä.





SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


LANKKUPÖYTÄ ONNELLISUUTTA JA VIIKKOSIIVOUS EPÄONNELLISUUTTA

maanantai 27. elokuuta 2018
Sohvapöytä vanhoista lankuista
Ihanista ihanin lankkupöytä!

Lankkupöytä

Lankkupöytä
Lankkupöydälle sopii asetelmat kuin asetelmat

Olen sanonut tämän jo vaikka kuinka monta kertaa mutta olen vaan niin super onnellinen tuosta meidän lankkupöydästä ettei mitään järkeä. Se on niin kaunis ja sopii minusta meidän olohuoneen sisustukseen täydellisesti. Jotenkin minusta myös tuntuu että on niin kiva että lankulla on myös historiaa miehen suvunpuolelta - eikä ihan mikä tahansa lankku! :D (hyvin tärkeää...)

Mutta ei onnea ilman epäonnea. Ei sitä edes aina imurin varressa tule mietittyä miten suuri merkitys sillä viikkosiivouksella onkaan, vaan sitä enemmänkin sadattelee koko hommaa. Meillä meni nimittäin imuri rikki tasan kaksi viikkoa sitten yhtäkkiä. Sillä oli vielä onneksi takuuta niin nyt se on takuukorjauksessa. Kun koirataloudessa ei kahteen viikkoon ole päässyt imuroimaan se näkyy aika kamalasti ja olen melkein jo ahdistunut asiasta :D kuvissa se ei onneksi juurikaan näy.

Nyt kyllä viimeistään huomaa että kyllä sillä viikkosiivouksella on merkityksensä ja on se imuri aika kiva kaveri! :)







SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


PARAS ITSE TEHTY NYHTÖPOSSU

sunnuntai 26. elokuuta 2018
Nyhtöpossu resepti

Pulled pork on kyllä yksi suosikki ruuistani. Se on helppo, maukas ja aika halpakin ruokalaji. Kaupoista löytyy nykyään jo valmispakkauksia pulled porkia, mutta omasta mielestä parhaan tuloksen saa itse tehtynä. Määrät ovat sinnepäin, sillä en ole ikinä mitannut määriä kunnolla.


NYHTÖPOSSU MEIDÄN TAPAAN

n. 1kg kaslerpaisti
3-4dl kuumaa vettä
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
HP-kastiketta
1-2 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
1-2 porkkanaa
tuoretta timjamia

Ota liha huoneenlämpöön n. 1h ennen uuniin laittamista ja laita uunipataan. Lämmitä vesi (käytän vedenkeitintä) ja liuota lämpimään veteen lihaliemikuutio, lisää maun mukaan sojakastiketta ja HP-kastiketta. Kaada liemi lihan päälle vuokaan. Vesi tulee ylettyä vähintään puoleen väliin lihakimpaletta. Lisää vettä jos nestettä liian vähän. Lisää liemeen porkkanaviipaleet ja lohkotut sipulit (saa jäädä isoiksi lokoiksi) sekä muutama kokonainen ja muutama hienonnettu valkosipulin kynsi. Viimeiseksi heitin liemeen tuoreet timjamin oksat.

Laita uuniin n.100-150 asteeseen ja laita lihaan paistomittari. Annan lihan ensiksi olla uunissa ilman kantta mutta noin puolessa välissä laitan kannen vuuan päälle, jotta kaikki neste ei haihdu pois. Kypsymisessä menee n. 3-5h. Paiston aikan on hyvä luikoida lientä säännöllisesti lihan päälle, niin se ei kuivu (kansi auttaa asiassa). Yleensä käännän lihakimpaleen loppuvaiheessä paistoa, jottaa yläosa imee itseensä myös lientä. 

Kun liha on valmista (Pidän lihan uunissa niin että mittari näyttää reilusti yli 90 astetta.) niin nosta liha heti pois liemestä ja revi liha kokonaisuudessaan kahdella haarukalla. Siivilöi liemi ja kaada lientä revityn lihan päälle.


KERMAVIILIKASTIKE

1 prk kermaviiliä

n. 1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
hienonnettua persilijaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja se on valmis!:)



Tarjoile pulled pork esim. patongin välissä tai pitaleivissä. Leipien väliin laitetaan yleensä HP-kastiketta tai ketsuppia, salaattia, kurkkua ja tomattia sekä kermaviilikastiketta.


Herkullista, voin luvata!! :)





SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

8 x AAMUNI

perjantai 24. elokuuta 2018

Aamun sarastus

8 x aamu haaste teille olkaa hyvät näin perjantai-aamuun. 
haaste bongattu Villa H -blogista.

parasta aamuissa on:
kun aamu lähtee hyvin ja kiireettömästi liikkeelle niin sillä on vaikutusta koko päivään. aamuisin tunnen itseni myös tehokkaaksi. nuorena heräsin monesti jo kello 5 tekemään matikanläksyjä, koska tuntui että aivot toimivat silloin parhaiten.

silloin minä herään:
kun olen saanut kylmän maitokahvini.

aamiaiseksi syön: 
 arkiaamuisin herään todella aikaisin aamulla joten syön periaatteessa kaksi aamupalaa, ensimmäisen noin kello 5 aamulla, eli ison kylmän maitokahvini sekä voileipää. toisen aamupalan syön töissä n. kello 9, joka yleensä on hedelmä tai smoothie. viikonloppuna panostetaan enemmän ja monesti paistetaan sämpylöitä ja kananmunia!

ensimmäinen asia mitä teen aamulla:
herätyskellon sammuttamisen jälkeen menen suoraan vessaan, pesen hampaat ja laittaudun päivään. 

täydellinen aamu näyttää tältä:
lomapäivän aamu kesällä. mies olisi jo kerennyt tehdä aamupalan valmiiksi ennen kuin herään (not gonna happen :D) ja se olisi katettu takapihan terassille valmiiksi <3 + että joku korjaisi kaikki pois syönnin jälkeen!

näin kauan kestää, että olen valmis lähtemään töihin:
noin tunti. olen todella hidas aamulla enkä tykkää kiirehtiä koska silloin tuntuu että koko päivä menee piloille.

herätyskelloni ääni on:
samsungin oma ääni "morning flower". se on sellainen tarpeeksi kuuluva mutta "hellä" aloitus aamulle :D

paras vinkkini aamuväsymykseen on:
nouse heti ylös kellon herätykseen (ei torkuttelua! :D) ja huuhtele naama viileällä vedellä! pieni aamupala on myös hyvä opetella syömään, se antaa aamulle energisen startin :)




millaiselta Sinun aamusi näyttää? :)




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •