SOCIAL MEDIA

JOULUSISUTUS TAIPUU HELPOSTI TALVEN SISUSTUKSEKSI

keskiviikko 6. tammikuuta 2021
Loppiaisen kunniaksi joulu siivottu pois.
Joulun sisustus taipuu minusta helposti talven sisustukseksi - mutta miten? Sisuta talvea, älä joulua 
Itse tykkään koristella maltillisesti eikä meillä nähdä paljon jouluun leimaavaa punaista, tonttuja tai enkeleitä ympäri kämppää vaan oikeastaan joulun sisutaminen on oikeastaan talven sisustamista. Ja se mikä siitä sisustuksesta sitten tekee joulun on tietenkin joulukuusi. Kaikki muut koristeet ovat oikeastaan sellaisia, jotka ovat osa talvensisustusta, kuten kynttilöitä ja lampaantaljoja
Pidä koristelu maltillisena ja sopivana jo olemassa olevaan sisustukseen.
Joulukoristeet voivat myös olla maltillisen värisiä - jolloin ne eivät leimaudu juuri jouluun niin vahvasti. Kun joulukoriste on tarpeeksi neutraali niin se voi olla kauemmin koristeena ja osana talven sisustusta esimerkiksi juuri tupsukrassi sai jäädä vielä ilahduttamaan talven sisustusta. Myös ihanat paperitähdet kaapinovissa sopivat sisustukseen melkeinpä vuoden ympäri!

 Tähdet ovat osa talven sisustusta.
Tähdet tietysti ikkunoissa tuovat joulunfiilistä mutta tähdet saavat minusta vielä jäädä koska ne sopivat minusta myös talven sisustukseen tunnelmaa koska talven sisustuksen en halua kuitenkaan olevan kylmä tai paljas. Tähdet tuovat minusta juuri sopivaa tunnelmaa.

Jouluiset kukat tai kukkakimput osana alkutalven sisustusta
Minusta joulukukkia ei pidä unohtaa heti joulun jälkeen vaan ne sopivat mahtavasti osaksi vielä alkutalven sisustusta tammikuussakin eikä sitä tulppaanikimppua tarvitse heti lähteä hakemaan kaupasta. Meillä on vielä osana tammikuun sisustusta ajatelkaa joulun kukkakimppu! Siitä on vain kruunuvuokot sekä jaloleinikit kuituneet pois mutta kaikki muut ovat vielä hyvässä hapessa. Hyasintit ja amaryllikset ovat kauniita pitkälle talveen.

*Vinkki! Sitten kun hyasintit kuihtuvat niin voit kuivattaa ne ja aikaisen keväällä istuttaa ne ulos puutarhaan, jossa ne kukkivat kesällä!
Kukkakimppujen kuivatus
Jouluna panostetaan kukkiin ja mikä ei olisi parempaa kuin pidentää leikkokukkien ikää kuivattamalla niitä! Minulla onkin oikein tuuhea iso ja kaunis kuivakukkakimppu, jonka olen keräillyt kuivattamalla useita kukkakimppuja ja sen nostan aina pöydälle nykyisin kun ei muita kukkia ole ja se sopii aivan täydellisesti talven sisustukseen.

Näistäkin joulunkimpuista kuivattavaksi sopivat varmasti eukalyptuksen oksat, vahakukat sekä havupuunoksat.
Oksat, heinät ja muut kuivatut luonnon antimet osaksi talven sisustus
 Talven sisustukseen sopivat myös tietysti minusta erinomaisesti juuri kuivattujen kukkien lisäksi esimerkiksi oksat ja muut luonnon antimet. Kuten meillä sohvapöydälle komeilee ruukussa usein kuivia siperiankuusenoksia käpyineen - aivan sairaan kauniitä minusta! Meiltä löytyy myös kuivia heiniä maljakossa sekä kuivia koiranputkia ja ne sopivat kaikista ihanimmin sisustukseen juuri talvella.

*Vinkki! Siperiankuusenoksat kannattaakin juuri kerätä talvella. Niitä ei pidä mennä katkomaan suoraan puusta koska niitä löytyy yleensä pilvin pimein puun juurelta katkenneina.

Summa summarum talvisisustus lähtee siitä että muutat sisustusfilosofiaasi niin että kun sisustat joulua, niin sisustatkin talvea ja joulu on vain siinä se pieni valopilkku! ♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •


Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)