SOCIAL MEDIA

IHMISTEN JA KOIRIEN JUHANNUS MAALLA JA KAUPUNGISSA

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018
Juhannus maalla 
 Juhannus maalla


Juhannus kaupungissa  
Kotkan nähtävyydet

Koiran Juhannus


Miten ihmisten ja koirien juhannus eroaa toisistaan?
No, meillä ei juuri mitenkään :D eli hyvää seuraa ja syömistä lähinnä.

Me vietimme tänä vuonna Juhannusta sekä maalla että kaupungissa. Perjantaina syötiin ensin perheen ja koirien kesken juhannusillallinen. Koirat rakastavat tulla maalle kun siellä on yleensä muita koirakavereita, saa juoksennella vapaana pihalla ja kyllähän vissiin anoppilassa saa ne parhaimmat herkut! ;)

Illallisen jälkeen koitti sekä meidän Hemmo-free time ja päinvastoin kun me kirjaimellisesti  pyörittiin seuraavalle juhlapaikalle viettämään kaveriporukalla juhannusta sekä ystävän kolmekymppisiä - jatkamalla syömistä (:'D) ja tanssimalla aamuun asti. Hemmo jäi viettämään laatuaikaa muiden koirien kanssa anoppilaan - vanhemmista vapaata aikaa eikä kuulemma ikävöinyt ollenkaan! (voiko olla mahdollista? ) 

Lauantain otimme hieman iisimmin. Karisteltiin landepölyt hartioilta lähdettiin koko pieni perheemme maalta kaupunkiin, nimittäin Kotkaan. Kävimme syömässä ja sen jälkeen käveltiin Katariinan Meripuistoa ympäri - mikä on muuten aika ihana! Siitä juttua myöhemmin.
Lopuksi herkuttelimme kaikki jätskeillä - Hemmokin sai ensimmäisen oman jätksinsä Dogojäden, joka maistui aika hyvin kuten kuvasta näkyy! :D


Miten teidän Juhannus sujunut? Onko koirillakin ollut oma Juhannus? :) 




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •



JUGURTTIMARINOIDUT KANA-CHORIZO VARTAAT

Kana-chorizo vartaat

Vartaat ovat tänä vuonna ihan minun ykkössuosikkeja grillissä. Niin helppoja ja niihin kun voi laittaa mistä itse tykkää. Tällä kertaa käytettiin kanaa ja makkaraa.


JUGURTTIMARINOIDUT KANA-CHORIZO VARTAAT
n. 4-6 varrasta
n. 250g-350g maustamatonta kanaa
n. 4 chorizo makkaraa
n. 1-2 dl maustamatonta jugurttia
silputtua persilijaa
suolaa
pippuria
chilijauhetta
paprikajauhetta
2 valkosipulin kynttä

Sekoita jugurttiin persilija silppu, mausteet ja pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet.

Sekoita kanapalat jugurttiin ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Anna marinoitua vähintään 2h, mieluiten yön yli. 

Kun kanat ovat saanet marinoitua tarpeeksi, pyyhi niistä ylimääräinen marinaadi pois ja pistele vuorotellen kanan paloja ja chorizon paloja vartaaseen.

Grillaa miedolla lämmöllä n. 8min per puoli.

Valmiiden vartaisen päälle voi puristaa vähän sitruunaa.





Tarjoile esimerkiksi tsatsikin ja näiden paahdettujen sitruunaperunoiden kera!




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •



JUHANNUSKRANSSI SAUNAAN

lauantai 23. kesäkuuta 2018

Koivunoksista kranssi
Juhannuskranssi, tarvikkeet ja punaiset juhannusvarpaat!


Keskikesänjuhlan kunniaksi väsäsin ovella seisovien koivujen sijasta juhannuskranssin. Tai voihan seolla vain koivukranssi koska voihan sitä käyttää koko kesän! Koivun tuoksu kun kuuluu ehdottomasti juhannukseen ja kesään mutta ei tee mieli kuitenkaan vihtaa tehdä tai siivota vihdasta lähtevää mujua saunasta niin kranssi onkin siihen erinomainen vaihtoehto!

Kranssin tekoon tarvitset muutaman koivun oksan, sakset, siimaa ja vähän rautalankaa ja koristeeksi laitoin pienen rusetin juuttinarusta. Helppo, nopea, halpa ja yksinkertaisen kaunis!

Ensin liotin kranssia vedessä sen aikaan kun sauna lämpesi ja saunaan menessä nostin kranssin saunan seinälle - ja koivun tuoksuinen sauna on taattu! :)




Muistakaa kuitenkin että jos koivuja ei löydy omalta pihalta niin koivunoksien kerääminen ei kuulu jokamiestenoikeuksiin vaan siihen tarvitaan maanomistajan lupa!






SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


JUHANNUSTAIKOJA

perjantai 22. kesäkuuta 2018

~ Jos Juhannusyöna riisuutuu alasti ja suutelee seitsemää eri miestä
voi unessa nähdä tulevan lempikukkansa! ~ 


Seitsemän kukkaa tyynyn alle
Hahah pysyttelen itse ehkä siinä perinteisemmässä juhannustaiasta :D 

Mukavaa Juhannusta kaikille, muistetaan olla viisaasti vesillä, pitää järki päässä ja housut jalassa!




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


BLOGGAAJASTA - KUKA MINÄ OLEN

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018














Olen siis Ida. Jäälatte-addiktoitunut valokuvausta opetteleva kolmenkympin rajapyykkiä uhkaavasti lähestyvä suomenruotsalainen neitokainen eteläisestä Suomesta. Asun pienessä omakotitalossa pienen merenrantakaupungin laidalla yhdessä rakkaan avomieheni ja whippet-koira Hemmon kanssa.

Yhdessä mieheni kanssa tykätään remppailla, retkeillä, matkustella ja veneillä. Keittiössä vaikutetaan myös molemmat ahkerasti kokeillen uutta ja tuunaillen vanhoja hyväksi todettuja reseptejä.

Meillä on selkeä jako - Autotalli on miehen valtakunta ja minä puolestani sisustelen sisällä eikä oikeastaan paljoa puututa toisten asioihin. Sisustuksessa toki paljon sellaista mikä on yhteistä missä miehen mielipide on tärkeä ja otetaan huomioon mutta silleen pääpiirteittäin se menee meillä niin. Sisustus on yksi intohimoistani ja olen löytänyt tyylini sisustuksessa pikku hiljaa. Se on lähtenyt melkomodernista jopa hieman retrosta ja päätynyt viimenään tähän tämän hetkiseen skandinaavisen boheemiin - joka on samalla harkittu ja pitää sisällään moderneja yksityiskohtia mutta onsamalla rönsyilevä ja pehmeä pitäen värit ja kuosit neutraaleina. Tykkään kontrasteista ja sisustuksessa olenkin yhdistellyt paljon tummaa ja vaaleata ja uutta ja vanhaa varsinkin huonekaluissa. Sisustuksen värimaailma meillän on maanläheinen, jossa suositaan mustan, harmaan, valkoisen, beigen ja ruskean sävyjä. Värejä sisustukseen tuodaan tekstiileillä ja kasveilla.

Tarkoitus olisi kesän mittaan esitellä hieman enemmän meidän kotia ja sisustusta ja kertoa enemmän sisustussuunnitelmista mitkä kutkuttavat mielessä!:)

Tulevaisuuden haaveena meillä on vanha maalaistalo narisevine lattioineen ja mielellään hirsiseinineen ja kuulemma pitäisi löytyä myös iso autotalli - en ymmärrä? :D Sijainti saisi olla ihan landella kiitos . Me olemme mieheni kanssa nimittäin molemmat kotoisin aivan maalta, joten ehkei ihme että veri alkaa pikku hiljaa vetää takaisin maaseudun rauhaan.

Toistaiseksi olemme kuitenkin tyytyväisiä nykyiseen eikä meillä ole tarvetta muuttaa. Talomme on tällä hetkellä meidän tarpeisiin sopiva. Tarpeeksi syrjässä mutta hyvien yhteyksien ja lyhyen matkan päässä kaikista palveluista. Pihaakin meillä on aivan sopivasti missä Hemmo pääsee juoksentelemaan ja me hoomanit nauttimaan takapihan terassista. Mutta haaveilu on aina kivaa ja ihan suotavaa :)


Lisää hieman nippelitietoa minusta voit lukea yläpalkin 'Minusta'-kohdasta .


Kuka sinä olet? Kerro ihmeessä jotain sinusta tai linkkaa blogiisi! :)




SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


UUSI BLOGI - UUSI ALKU

tiistai 19. kesäkuuta 2018

Uusi blogi

Heippa! Kiva että olet löytänyt tänne. Olen tässä jo jonkin aikaa ns. 'kulissien takana' haudutellut, miettinyt, pohdiskellut ja lopuksi työstänyt uutta blogia. Olen blogganut Idahhh-blogiani epäsäännöllisen säännöllisesti jo vuodesta 2012 mutta koko kuluneen kevään on tuntunut että vanha blogi on tullut auttamatta tiensä päähän. Olen yrittänyt löytää sitä kadotettua punaista lankaa ja inspiraatiota - tuloksetta. En halunnut kuitenkaan lopettaa bloggaamista joten näin kaikista houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi aloittaa aivan puhtaalta pöydältä.

Niin syntyi Idahhh 2.0.

Ensimmäisen blogini perustin aikoinani talon oston jälkeen halutessani paikan missä jakaa ylitsepursuavaa inspiraatiotani remonttiin, sisustamiseen ja valokuvaamiseen liittyen. Kauas ollaan tultu siitä. Silloin kiinnosti kovasti kaikki taloon ja kotiin liittyvät jutut luonnollisesti mutta aikojen saatossa mielenkiinnon kohteiksi on tullut muutakin enkä haluaisi kategorisoida uutta blogia kovin tarkkaan vaan edelleenkin jatkaa kirjoittamista ja valokuvaamista siitä mikä milläkin hetkellä kiinnostaa - oli se sitten kodista ja sisustamisesta, puutarhasta, matkoista tai luontoretkistä, tuunailuista tai kokeilemistani resepteistä, aika sen näyttää!

Vanhan blogin kohtaloa en ole vielä päättänyt jääkö se auki vai piilotanko sen mutta ajattelin kuitenkin tuoda vanhoja postauksia tänne, muun muassa julkaista reseptejä sunnuntaisin Sunnuntai Sapuskaa-postaussarjassa, kotimaan matkailu - ja retkeilyaiheisia postauksia Oman Elämän Indiana Jones - postaussarjassa sekä reissupostauksia maailmalta Matkamuistoja-postaussarjassa.



Tervetuloa siis uuteen Idahhh 2.0 - blogiini kaikki uudet ja vanhat lukijat!



SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

FOCACCIA

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018
Valkosipuli focaccia


Focaccia on ihan yksi lemppari leipomuksista koska tykkään enemmän suolaisesta kuin makeasta. Focaccia menee meillä ihan tuollaisenaan kesälounaasta tai iltapäiväkaffen kanssa mutta sopii myös juhlapöytään sen normaalin kinkkupiirakan tilalta!

Focaccia pellillinen

3 1/2 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
25 g tuoretta hiivaa 
1,5 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
päälle
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa reippaasti
rosmariinia

Ripottele hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita ja anna liueta. Sekoita joukkoon myös öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella ainakin 5 minuuttia. Kohota liinan alla 30 min.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi reippaalla öljyllä. Kumoa taikina ja levitä taikina painelemalla käsin pellille. Kohota liinan alla vielä 30 min.
Murskaa valkosipulinkynnet öljyn joukkoon. Painele kuoppia leipään sormin ja valele öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Paista 250 asteessa n. 10-12 minuuttia. Voitele leipä vielä heti oliiviöljyllä.


Halipusimoi! :) 




SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •