Ihanaa toukokuista sunnuntaita! :)
Sateesta huolimatta ollaan puuhailtu ulkona lähes koko päivän ennen kuin juuri siirryttiin takaisin sisään seuraamaan formuloita ja illemmalla luvassa jännittämistä MM-kiekon parissa!
Siinä ulkona hääräillessä huomasin meidän raparperin kasvaneen hurjasti ja tänä vuonna se näyttää ensimmäistä kertaa tekevän ihan hyvää satoa. Päätin ottaa muutaman varren raperperipiirakkaa varten mutta selaillessani raparperipiirakka ohjeita netistä aiheutti hieman harmaita hiuksia kun kaikissa oli jotain hapamaitotuotteita ja eihän meillä tietenkään sellaista ollut jääkaapissa eikä jaksanut millään lähteä kauppaan sen takia.
HELPPO RAPARPERIPIIRAKKA
piirakkavuoka n. 27cm halkaisija
pohja:
1,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
2,5tl leivinjauhetta
2,5tl vanilliinisokeria
2,25dl sekamehua tai vettä
1dl öljyä
päälle:
n. 6dl raparperinpaloja
n. 3rkl sokeria
lopuksi:
sokeria / tomusokeria
- Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään sekaisin ja lisää sen jälkeen mehu ja öljy.
- Sekoita seos nopeasti sekaisin kunnes ovat sekoittuneet mutta älä vaivaa!
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Ripottele päälle raparperinpalat sekä sokeri.
- Paista 200 asteessa n. 25-30min. Älä paista liikaa, jottei piirakka menetä mehevyyttään!
- Kun otat piirakan pois uunista, ripottele päälle sokeri
Piirakka oli älyttömän mehevä ja toimi mainiosti sellaisenaan. Mutta jos kotoa löytyy piirakan kruunaa tietysti vanilijajätski tai -kastike! ;)
SEURAA BLOGIA