SOCIAL MEDIA

KASVIHUONE JA MUITA PIHASUUNNITELMIA

perjantai 17. toukokuuta 2019
Heippa hei!
Vitsi ihanaa että on perjantai. Olen tällä viikolla kärsinyt kovasta migreenistä mikä tuntuu nyt onneksi hellittäneen. Siksi päänsärytön viikonloppu tuntuu erittäin houkuttelevalta kun jaksaisi vihdoinkin tehdä jotain ja varsinkin kun säätiedotukset näyttävät vain aurinkoa. Viikonloppuna pitääkin sitten vihdoin kantaa terassikalusteet terassille ja ehkä päästään jo grillaamaan ja syömään ulos! :)

Vähän uusia tuulia puhaltaa myös pihamaalla. Arvaattekos jo että mitä? ;)


Tämän kollaasi kuvan olen tehnyt jo varmaan viisi vuotta sitten, rohkenen väittää. Se on kasvihuonehaave kollaasini. Suurin osa kollaasin tuotteista ei enään varmaan edes valmisteta mutta se on toiminut kaikki nämä vuodet jonkinlaisena ohjenuorana siihen mitä kasvihuoneelta ja hyötypuutarhaltani haluan.

Haaveenani on siis aina ollut musta runkoinen kasvihuone. Iso kasvihuone oleskelutiloineen olisi aivan unelma mutta haaveeni toteutumiseen sellainen ihan pienikin riittäisi. Sinne riittäisi molemmin puolin kasvualtaat ja kasvihuoneen päätyyn haluaisin istutuspöydän jos mahdollista. Kasvihuoneen eteen unelmana olisi ehdottomasti kaksi mustaa lavakaulusta mihin tulisi raparperejä, kuten kuvassa näkyvä inspis kuva ihastuttavalta ruotsalaiselta Elin Lannsjön siirtolapuutarhasta! Kasvihuoneen viereen tai sisälle haluaisin pienen rottinkisohvan oleskelua varten. 

Olen monena vuonna selaillut nettikauppoja mutta kaikin puolin sopivaa kasvihuonetta ei tunnu löytyvän. Kriteerinä kun on ollut pieni, musta tai ainakin tummanharmaa runkoinen, pleksilasillinen ja kaiken lisäksi edullinen, ollaankin oltu aikamoisen haasteen edessä. Yleensä hankinta on kaatunut kokoon tai hintaan.

Haaveeni kuitenkin pienestä mustasta kasvihuoneesta on käymässä vihdoin toteen!

Aivan, luitte aivan oikein. Meille tulee kasvihuone! :D
Törmäsin nimittäin tässä taannoin Bauhausin valimoimassa aivan täydelliseen tumman harmaaseen pieneen kasvihuoneeseen pleksilasilla kohtuulliseen hintaan. Ja mikä parasta kyseisenä viikonloppuna Bauhausilla oli vielä tarjous että sain kotiinkuljetuksen ilmaiseksi, joten se lähti heti tilaukseen.

Kasvihuoneen hankkiminen muutenkin sattui aika hyvään saumaan koska kasvimaa on ollut tarkoitus uudistaa tässä tänä kesänä muutenkin. Uudet lavakaulukset hankittu ja odottavat käsittelyä. Ollaan myös harkittu pienen puutarhavajan rakentamista.

Eli kasvihuoneen kokoamista ja pihahommia tiedossa ensi kesäksi aika paljon, toivotaan sopivia säitä! :D


Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)