SOCIAL MEDIA

KASVIHUONE ENSIESITTELYSSÄ

sunnuntai 16. kesäkuuta 2019
Moikka täältä meidän takapihalta!
Viikonloppu on taas mennyt ihan hujauksessa ja tällä kertaa lähes tulkoon tuolla takapihalla kasvihuoneen kimpussa. Eli nyt pääsen ensimmäistä kertaa näyttämää kasvihuonetta täälläkin.
Koko hyötypuutarha on menossa uusiksi mutta pikku hiljaa ja vaihe kerrallaan.

Tervetuloa siis meidän kasvihuoneeseen! :)

Musta kasvihuone

Vanha ompelukone

Kasvihuone

Vanha ompelukoneen jalat

DIY pöytä

Vanha Husqvarna ompelukone

Taimipöytä
  
Palram kasvihuone

Ruukkupuutarha

Hyötypuutarha

Musta kasvihuone

Siinä se nyt tönöttää - ihka oikea kasvihuone! Voi miten kauan olenkaan sellaisesta haaveillut ja nyt vihdoin sellaisen sain hankittua. 

Kasvihuone on Palram - merkkinen ja harmaa runkoinen. Väri ei ihan mielestäni vastannut kuvia mutta saakoon kelvata. Ihan kaunis väri siinä on. Se on vaivaiset 3,6m2 suuri. Tehtiin kasvihuoneeseen itse pohjarunko ja siihen kaksi istutusallasta. Loput kasvihuoneesta jätettiin avoimeksi tilaksi ja lattialle laitettiin betonilaatat. 

Miettisessäni istutuspöytää kasvihuoneeseen keksin että haluan sinne ehdottomasti vanhan ompelukoneen jaloista tehdä pöydän ruukuille ja istutuksille. Nettikirpparilta löytyikin sitten sopivan kokoinen ja hintainen yksilö - nimittäin vanha Husqvarnan ompelukone! Kuvat netissä olivat hieman huonot eikä siellä ollut kerrottu merkkiä. Kun sen näin niin hieman haukoin henkeä että kehtaanko noin hienoa Husqvarnaa kasvihuoneeseen pistää edes. Mutta onneksi (tässä tapauksessa) kävi ilmi sitten lähempää tarkasteltuna että se olikin saanut kokea kovia aikojen saatossa. Hiottiin nimittäin sen puuosista kolme kerrosta maalia (ruskea, valkoinen ja liekö 70-luvulla sitten ollut keltainen! :D) niin että puu ja jopa vanha puuhun painettu mittataulukko tuli jälleen esiin, jonka jälkeen se petsattiin ruskealla petsillä takaisin alkuperäisen näköiseksi. Koko päivän homma siinä oli mutta kyllä siitä tuli vaan niin HIENO ja se sopii niin hyvin tuonne kasvihuoneeseen! :)

Nyt vasta kasvihuone valmiina ja seuraavaksi tarkoituksena istuttaa toinen raparperi tuohon kasvihuoneen edessä tyhjillään olevaan kasvulaatikkoon. Kun mansikat ovat tehneet marjat niin sen jälkeen tyhjennetään ja vaihdetaan nuo kasvihuoneen vieressä olevat isot kasvulaatikot. Tarkoitus olisi myös rajata paremmin tuo hyötypuutarha ja tilata lisää soraa.

Eli koko kesäksi on kyllä puuhaa ':D 

Mutta mitäs pidätte meidän uudesta kasvihuoneesta ja pakko myös kysyä että eikös tuo vanha ompelukone sovi mainiosti tuonne kasvihuoneeseen? :)SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)