VOIKUKKAPESTO - Villiyrtit Special
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa - VILLIYRTIT SPECIAL ** ~
ENNEN:
Tämä oli aika kiva ja kodikas ratkaisu pakko myöntää mutta naulakolle on uusi elämä tiedossa uudessa paikassa, näette sen sitten myöhemmin! ;)
Mutta tässä tuulikaapin uusi ilme.
JÄLKEEN:
PIKA OMENARENGASMUNKIT
2 omenaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl maitoa
0,5tl kardemummaa
0,5tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
(loraus rommiaromia tai ehtaa tavaraa)
Sokeria kuorrutukseen
Öljyä paistamiseen
Pese ja leikkaa omenoista noin 1cm paksuja viipaleita. Koverra siemenkota keskeltä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja mausteet sekaisin. Lisää kananmuna sekä maito. Sekoita löysähköksi taikinaksi. Laita erilliselle lautaselle sokeria.
Kuumenna öljy.
Kun öljy on sopivaa kasta omenaviipale taikinaan niin että taikinaa jää joka puolelle ja laita sen jälkeen öljyyn. Paista öljyssä noin 2-3min. Käännä puolessa välissä kun munkki on saanut kauniin ruskean värin. Nosta sen jälkeen munkki reikäkauhalla talouspaperille jäähtymään. Laita seuraava munkki paistumaan. Sillä aikaan voi nostaa paistetun munkin ja kierrittää sokerissa.
Nämä munkit eivät taatusti jää kuiviksi ja "omenahilloa" riittää joka haukulle! Nauti siman kanssa :)
FETA-KOLMIOLEIVÄT (n. 6-8kpl)
6-8 paahtoleipä viipaletta
200g fetajuustoa
200g jugurttirahkaa/kermaviiliä tmv.
1 suippopaprika
1 valkosipulinkynsi
1rkl sitruunamehua
1tl hunajaa
tuoretta korianteria tai persilijaa
mustapippuria
Murenna feta kulhoon. Kuori ja raasta kulhoon valkosipulinkynsi. Pese ja pilko pieniksi paloiksi suippopaprika ja lisää kulhoon. Lisää rahkajugurtti, sitruunanmehu ja hunaja. Sekoita kunnolla. Silppua mukaan korianteri/persilja sekä mustapippuria myllystä. Sekoita.
Paahda paahtoleivät. Anna jäähtyä. Levitä yhden paahtoleivän päälle noin 1-2rkl täytettä ja paina toinen leipä päälle. Leikkaa leivät terävällä sahalaitaisella veitsellä kolmioiksi.
Nyt on sairaan hyvät ja helpot kolmioleivät valmiit vappupiknikille!
Psst! Tämä fetatäyte sopii myös erittäin hyvin kastikkeeksi tai dippikastikkeeksi esim. juureksille tai perunoille!
Hassun hauskaa Vappua kaikille! Pitäkää järki päässää ja housut jalassa - siellä on vielä kylmä! ;)
Vappuviikko, ihan käsittämätöntä ajatella että lauantaina eletään jo toukokuuta! Voihan että osaa hymyilyttää sillä minusta nyt aletaan elää kyllä vuoden ihaninta aikaa <3
Mutta mennäänpä takaisin vielä Vappuun. Meillä ei yleensä ole ollut tapana sisustaa Vapuksi sen enempää, jos ei muutamaa serpentiiniä lasketa mutta nyt innostuin tekemään vappuhyrriä tapetinjämistä!
Tein niistä pienen "kimpun" olkkarin pöydälle ja maljakkoon survoin vähän serpentiiniä tuomaan sellaista ihan pientä vappufiilistä sisustukseen.
↓↓↓ Psst! Postauksen lopussa vappuhyrrän teko-ohje!↓↓↓
VAPPUHYRRÄ
Tarvitset:
tapettia tmv. kestävää taipuisaa paperia
sakset
nuppineulan
kepin / pillin tmv.
pihdit
1. Leikkaa tapetista neliönmuotoinen pala (kaikki sivut yhtä pitkiä).
2. Taita paperi kolmioksi molemmin puolin ristiin.
3. Leikkaa jokaisesta kulmasta taitosta pitkin kohti keskustaa ja paina reiät nuppineulalla kuvan osoittamiin kohtiin.
Tee reikä valmiiksi pilliin / keppiin / tikkuun
Poimi sitten neljä kulmaa nuppineulalle ja työnnä neula keskimmäisen reiän läpi sekä kepin läpi - vähän kuin taittelisit joulutorttua. Leikkaa pihdeillä nuppineulan terävä pää pois ja taita jäljelle jäävä osuus alas.
VALMIS!
HAUSKAA VAPPUVIIKON ALKUA!
Alkuperäinen ohje bongattu täältä!*
~ ** Tämä on osa SUNNUNTAI SAPUSKAA-postaussarjaa , jolloin jaan helppoja ja hyviksi havaittuja reseptejä ** ~
Jäikö pääsiäiseltä sitruunoita yli? Tässä kiva ja raikas kahvikakku resepti, joka sopii kivasti näin kevääseen ja siihen saa upotettua kokonaisen sitruunan kuorineen ja mehuineen! :)
MEHUKAS SITRUUNAKAKKU
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
Kostutus
1,5dl sitruunan mehua
1dl sokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, raastettu sitruunankuori, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja sekoita seos sen jälkeen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45min.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Kumoa tarjoiluastialle kun on jo hieman jäähtynyt.
Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta että sokeri liukenee. Nosta kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunaliemi haalean kakun päälle.
Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille (Kakun saa helposti irti vuoasta , jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen. Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutteella ja sitruunankuoriraasteella.
Nauti hyvässä seurassa kahvin tai teen kanssa! :)
VINKKI! Tämä kakku kestää pakastamista. Kuorrutus kannattaa tehdä kuitenkin vasta ennen tarjoilua.
Nyt alkaa keittiö olla kaapinnurkkiakin myöden valmis ja säilytysratkaisutkin saatu mietittyä ja hankittua. Keittiöremppaan tuli siis viime metreillä isojakin muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin ja sen takia oli keksittävä kaappien sisään uusia ratkaisuja. Rempan yhteydessä oli siis tarkoitus muuttaa muutama kaappi laatikostoksi mutta näissä meidän standardimittaisissa kaapeissa ei löytynytkään oikeita porauksia valmiiksi näille tilatuille laatikoille ja niille olisi itse pitänyt porata uudet reiät. Yhden kaapin jälkeen nähtiin tämä ihan tuhon tuomituksi, joten vaihdettiin laatikot kaapin oviksi (saranoille sentään löytyi standardien mukaiset poraukset).
Kaappien säilytysratkaisuja piti siis miettiä uudestaan että miten ennen kaikkea kaikki saadaan käytännöllisesti mahtumaan ja sijoiteltua keittiöön kun kuitenkin neljä yläkaappiakin poistettiin. Siinä oli pieni pohtiminen, mutta nyt tuntuu että on löytynyt aika hyvät ratkaisut.
Minulle keittiöremppa oli alun alkaenkin tärkeä ulkonäöllisten juttujen lisäksi myös käytännöllisyys ja rempan yhteydessä halusin saada kaikille jutuille omat oikeanlaiset paikat.
KEITTIÖN SÄILYTYSRATKAISUT
KODINKONEET. Eniten käytetyt kodinkoneet esille ja luonnolliselle ja käytönnönläheiselle paikoille. Tunnen itseni niin hyvin että smoothieta ei tule tehtyä jos tehosekoitin on joka kerralla kaivettava kaapista.
JÄRJESTYS. Meillä astiat ja ruokatarvikkeet on meillä jaoeteltu aika tarkasti omille puolille keittiötä eikä sekoitettuna kaappeihin niin että keittiön oikeassa reunassa on ruokatarvikkeet ja vasemmassa reunassa astiat.
MAUSTENURKKA. Vaikka tykkäänkin ettei keittiöntasoilla olisi liikaa tavaraa haluan kuitenkin että tavarat ovat helposti käytettävissä, joten jotain tarttee olla esillä. Lieden viereen on siis aseteltu sipulipurkit, öljyt sekä eniten käytetyt mausteet ja maustemyllyt ja mortteli.