SOCIAL MEDIA

RAHA JA TALOUS: Inspiraation lähteenäni säästämisessä

maanantai 6. toukokuuta 2019
* ~ Tämä postaus on osa RAHA JA TALOUS - postaussarjaa, missä paneudutaan raha-asioihin ihan tavallisen naisen silmin. Postaukset julkaistaan noin kahden kuukauden välein aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina ~*

Heippa!
Taas olisi massi-maanantain aika.
Pakko myöntää että säästöprojektini on lähtenyt hyvin käyntiin ja hyvällä mallilla ollaan, säästötilillä on jopa enemmän rahaa mitä pitäisi tällä hetkellä - jess! ;)

Tällä kertaa ajattelin paljastaa hyvät vinkkini mistä löytää paljon tietoa ja mitkä ovat omat inspiraationlähteeni säästöprojektissani!

Säästäminen ja sijoittaminen

Vähän niin kuin kaikki muukin elämässä kaikki lähtee siitä omasta motivaatiosta ja tahdosta, niin myös säästäminen. Itsellä meni noin vuosi valmistautuen siihen että nyt alan ihan tosissani ottamaan talouteni hallintaan ja säästämään. Pienin askelin ensin ja lopuksi sitten konkreettisesti.

Mitä siis pidemmälle tässä projektissani olen päässyt sitä innostuneempi ja motivoituneempi olen ja nyt tuleekin luettua ja seuraatua vaikka mitä rahaan ja talouteen liittyviä juttuja ja ammennettua sieltä inspiraatiota.

Ja ne hyvät inspiraation lähteet pitää ehdottomasti jakaa, eli täältä pesee! :)

BLOGIT ja PODCASTIT
Suurimman inspiraation rahan käyttöön olen yllättäin löytänyt blogien ja podcastien maailmasta ja erityisen kiinnostunut olen juurikin ollut naisista, jotka puhuvat rahasta. Seurannassa onkin muutama aivan huippumimmiä, jotka puhuvat rahasta selkokielellä niin että tällaiset taviksetkin ymmärtävät. Näistä blogeista löytyy ihan hurjasti tietoa ja ihan täsmä ohjeita miten aloittaa säästäminen ja sijoittaminen!

Blogit:
Mimmit sijoittaa
Johanna Pöysti / Massimuijat
Jasmin Hamid - Hyvän päivän varalle
Juliaihminen
Merja Mähkä / Onnellinen omistaja

Podit:
 Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta
 Ysistä viiteen rahajaksot
 Rahamania
 Nonsense podcast rahajaksot


FACEBOOK-RYHMÄT
Itse olen löytänyt facebookin eri ryhmät vähän tälleen jälkijunassa mutta eipä sillä niin väliä jos ihan pienessä ajassa olen löytänyt sieltä paljon tietoa ja motivaatiota tähän säästöprojektiini. Muun muassa Massimuijat - ja Vauras Nainen- facebookryhmät ovat aktiivisia ja siellä käydään kaikenlaista mielenkiintoista keskustelua rahasta ja taloudesta!

PANKKIEN ARTIKKELIT
Olen myös tutustunut paljon oman pankin facebook-sivuihin artikkeleihin ja blogeihin. Sieltä löytyy erittäin paljon hyödyllistä tietoa sekä siinä samalla tutustuu myös pankin palveluihin. Itse otin esimerkiksi vuoden vaihteessa artikkeleiden perusteella käyttöön Osuuspankilla käytössä olevan Säästölipas-toiminnon, jonka avulla voi niin sanotusti mikrosäästää. Eli jokaisesta korttiostoksesta minulla siirtyy säästöön itse valitsemani summa (esim. 2€) säästöön - äly helppoa! Vaikka minulla ei kerry korttiostoksia aivan älyttömän paljoa kuukaudessa koska ruoka-ostokset tehdään yhteiseltä tililta mutta tulee siinä kuitenkin muutama roponen. Myös Nordnetin sivuilla on paljon artikkeleita, haastatteluita ja videoita, joitka kannattaa käydä lukemassa ja kuuntelemassa varsinkin sijoittamiseen liittyen!

KIRJASUOSITUKSENI
Olen ollut _todella_ huono kirjojen lukia sen jälkeen kun muutin pois kotoa mutta nyt tässä säästämisinspiraatiossani hankin itselleni jopa kaksi kirjaa säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen. Molemmat kirjat ovat juuri sopivaa luettavaa rahasta kiinnostuneelle ja säästämistä ja sijoittamista opettelevalle!

Kirjat:
Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta
Ninni Myllyoja, Emilia Kullas: Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta



Mistä sinä ammennat inspiraatiota säästämiseen ja sijoittamiseen? 



Seuraava Raha ja Talous - postaus ilmestyy 01.07.2019


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •


Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)